14.04.2015 09:34

Oud-prof komt op voor slachtoffer Wijnaldum

FC Twente-speler Bilal Ould-Chikh (l.) met GA Eagles-speler Giliano Wijnaldum (r.). (12-04-2015)
FC Twente-speler Bilal Ould-Chikh (l.) met GA Eagles-speler Giliano Wijnaldum (r.). (12-04-2015)

Het gaat momenteel niet echt lekker in Deventer. Go Ahead Eagles vecht tegen degradatie en afgelopen weekend werd Go Ahead-verdediger Giliano Wijnaldum racistisch bejegend door de eigen aanhang. Volgens voormalig doelman Stanley Menzo zal racisme nooit verdwijnen.

"Racisme sluimert altijd en het is er nu – net als bij de Oranjeselfie van Leroy Fer en zijn ploeggenoten – helaas weer eens uitgekomen", vertelt de huidige trainer van topklasser AFC tegenover De Telegraaf. "Ik heb in mijn actieve loopbaan veel met racisme te maken gehad. Er werden bananen op het veld gegooid en er waren spreekkoren te horen."

"Het snijdt door je ziel en daarom voel ik met Giliano mee", vervolgt Menzo. "Ik moet hem een groot compliment maken dat hij zich zo heeft ingehouden. Dat is heel moeilijk als mensen je recht in je gezicht voor alles en nog wat uitmaken wat met je huidskleur heeft te maken. De reactie naar Giliano is pure haat richting een gekleurde voetballer. Gelukkig komt racisme veel minder vaak voor dan in mijn voetbaltijd, maar ik merk wel dat sommige mensen de discussie over Zwarte Piet aangrijpen om hun denkbeelden weer te uiten. Discriminatie zal ook nooit verdwijnen, omdat er altijd mensen blijven die het op gekleurde spelers hebben gemunt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner