12.04.2015 16:26

Twente pakt drie punten na dramatische week

FC Twente is er zondagmiddag in geslaagd een dramatische week goed af te sluiten. Na opnieuw drie punten aftrek, het vertrek van de hoofdsponsor en het ontslag van personeel, was een overwinning op Go Ahead Eagles noodzakelijk. De Tukkers kenden weinig moeite in Deventer en stapten met een 1-3 overwinning van het veld.

Hoewel de wedstrijd zich 's middags afspeelde, lieten Go Ahead Eagles en FC Twente zomeravondvoetbal zien in de openingsfase. Er werd rustig gevoetbald, wat nauwelijks kansen opleverde voor beide ploegen. Na ruim een kwartier probeerde Giliano Wijnaldum maar eens wat leven in de brouwerij te creëren, door van grote afstand de bal richting het doel van Nick Marsman te vuren. Zijn schot belandde op de paal, maar was wel het startsein voor een iets beter vervolg. Dat resulteerde in de openingstreffer voor de thuisploeg: na nonchalant verdedigen van Andreas Bjelland kreeg Wesley Verhoek de bal zomaar voor de voeten. Hij zag Marsman voor zijn doel staan en wipte de bal over de doelman heen.

Lang kon Go Ahead Eagles niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later ging de bal op de stip na vermeend hands van Sven Nieuwpoort. Hakim Ziyech faalde niet en schoot de bal hard in de rechterhoek. FC Twente werd iets beter en wist nog voor rust de achterstand om te buigen in een voorsprong. Na een goede voorzet van Ziyech wist Renato Tapia op de linkerflank aan buitenspel te ontsnappen. Mickey van der Hart verdedigde de korte hoek, waardoor Tapia simpel kon afronden in de verre hoek.

Na rust had FC Twente weinig tijd nodig om de wedstrijd te beslissen: uit een corner van Ziyech kon Tapia met het hoofd zijn tweede van de middag maken. Daarna liepen de frustraties in de Adelaarshorst hoog op. Spelers en supporters beseften dat de play-offs nu nog nauwelijks te ontlopen zijn. “Alles of niets” werd er gezongen, waarbij niets uiteindelijk het resultaat voor Go Ahead Eagles was. Behalve een schietkansje van Glynor Plet vanaf de achterlijn, wist de thuisploeg niets meer te creëren. Ook FC Twente was niet scherp meer, waardoor het bij 1-3 bleef.

Door deze overwinning blijft FC Twente op de elfde plaats staan. Bij Go Ahead Eagles zullen de degradatiezorgen steeds groter worden, nu het gat naar de veilige vijftiende plaats nog altijd vijf punten is.

Door: Jessica Westdijk