22.11.2014 20:25

Go Ahead Eagles drukt NAC dieper in de zorgen

Jules Reimerink viert de 1-0 van Go Ahead Eagles tegen NAC Breda. (22-11-2014)

In de dertiende speelronde van de Eredivisie heeft Go Ahead Eagles zaterdagavond een belangrijke en eenvoudige 2-0 thuisoverwinning geboekt op NAC Breda. Het puntenverschil tussen beide teams is hierdoor gegroeid naar vijf punten.

Op voorhand was duidelijk dat alleen winst zou tellen voor de nummers vijftien en zestien van de ranglijst. Het tempo lag in het begin vrij hoog en na tien minuten spelen werd duidelijk dat de thuisploeg het meest dominant werd. Even later was het raak. In de twaalfde minuut kwam de 1-0 van de voet van Jules Reimerink. De buitenspeler van Go Ahead kreeg de bal op een presenteerblaadje na een slechte aanname in het strafschopgebied van Kenny van der Weg.

Kowet drukte door en zocht naar uitbreiding van de score. Intussen hadden de bezoekers uit Breda weinig in te brengen. In de 27e minuut maakte Alex Schalk de 2-0. Na een mooie combinatie met Jeffrey Rijsdijk frommelde de oud speler van NAC de bal achter keeper Jelle ten Rouwelaar. NAC was rijp voor de slacht maar in het laatste kwartier hield Go Ahead zich wat in. Hierdoor kwamen er enkele speldenprikjes van het team van Eric Hellemons. Mickey van der Hart hield zijn doel echter schoon waardoor de ruststand bepaald werd op 2-0.

In de tweede helft consolideerde Go Ahead Eagles de voorsprong en kwam NAC Breda maar moeilijk tot kansen. De sfeer in de Adelaarshorst werd er alleen maar beter op. Kleine kansen kreeg NAC, maar het ontbrak aan scoringsdrift. Opsteker voor de gastheren na driekwart wedstrijd was de inbreng van Lesly de Sa. De buitenspeler van Go Ahead mocht invallen na ruim drie maanden blessureleed.

NAC-trainer Hellemons probeerde met twee spitsen in plaats van twee middenvelders vol druk naar voren te zetten. In het laatste kwartier kregen beide teams, met name Go Ahead Eagles, nog kansen. Vlak voor tijd moest NAC ook nog eens verder met tien spelers. Spits Mats Seuntjens kreeg direct rood na een domme actie. In de slotfase was scheidsrechter Ed Janssen ook zeer gortig met het geven van kaarten.

Door: Koen Larmit