24.11.2014 10:17

"Ik heb de ambitie om hogerop te voetballen"

Sjoerd Overgoor kijkt in de competitiewedstrijd Go Ahead Eagles - NAC Breda vooruit. (22-11-2014)
Sjoerd Overgoor kijkt in de competitiewedstrijd Go Ahead Eagles - NAC Breda vooruit. (22-11-2014)

Sjoerd Overgoor is nu al bezig aan een goed seizoen. De middenvelder van Go Ahead Eagles speelde tot nu toe alles wat er te spelen viel voor de club uit Deventer en doet dit naar behoren. Voetbal.com sprak met hem.

"Ik ben tevreden met mijn eigen ontwikkeling", vertelt Overgoor aan Voetbal.com na de thuiswedstrijd tegen NAC Breda (2-0 winst). "Het was een heel belangrijke overwinning. We hebben het gat met NAC Breda wat groter gemaakt en de concurrenten speelden ook nog tegen elkaar in deze speelronde." Na de dertiende speelronde is duidelijk dat Go Ahead Eagles vijf punten boven de gevarenzone staat.

De driepunter tegen NAC Breda kwam betrekkelijk eenvoudig tot stand, vond Overgoor. "De ballen vielen goed vandaag, waardoor Sander Duits en ik vaak de tweede bal konden oppikken op het middenveld. In het begin waren we nog gelijkwaardig, maar die vroege goal van ons maakt het een stuk makkelijker." Toch gingen de gedachten als snel uit naar de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen, waar ook een 2-0 voorsprong uit handen werd gegeven.

"In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we de druk naar voren moeten houden en dat we niet teveel blijven hangen in onze eigen zestien, dat hebben we goed gedaan." Overgoor loopt nu al enkele jaren als een veldmaarschalk over het middenveld van Go Ahead Eagles. Hij verdeelt het spel, grijpt verdedigend in waar het nodig is, maar de middenvelder heeft nog niet gescoord in de Eredivisie voor zijn huidige werkgever. 

"Het gaat natuurlijk wel aan je knagen", geeft Overgoor toe. Zijn laatste doelpunt in de Eredivisie was in dienst van De Graafschap en toevallig genoeg scoorde de voetballer deze precies vier jaar geleden, op 24 november 2010. Toch beseft Overgoor dat het niet direct zijn taak is om voor de doelpunten te zorgen. "Als je gaat kijken naar spelers bij clubs als Feyenoord, PSV, FC Twente die op dezelfde positie als mij spelen, dan scoren die ook niet heel veel."

Met bijna honderd wedstrijden in de Eredivisie achter zijn naam en met bijna 150 wedstrijden in het betaalde voetbal op zijn cv is het niet ondenkbaar dat Overgoor zijn carrière bij een andere club in de Eredivisie voortzet. "Ik heb zeker de ambitie om hogerop te gaan voetballen, maar ik ben hier ook heel tevreden. Ik heb niet voor niets mijn contract verlengd tot 2017. Als ik hier nog drie jaar blijf voetballen ben ik ook tevreden", sluit Overgoor af.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner