23.11.2014 09:36

"NAC moet een elftal zijn dat keihard knokt"

De doelman van NAC Breda, Jelle ten Rouwelaar, ziet zijn team niets klaarspelen in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. (22-11-2014)
De doelman van NAC Breda, Jelle ten Rouwelaar, ziet zijn team niets klaarspelen in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. (22-11-2014)

NAC Breda-doelman Jelle ten Rouwelaar zag zijn ploeg zaterdagavond in Deventer met 2-0 onderuit gaan tegen Go Ahead Eagles. De manier waarop zijn team verloor, stuit de sluitpost tegen zijn borst.

Volgens Omroep Brabant kwam Ten Rouwelaar stampend de kleedkamer binnen na afloop van de wedstrijd tegen directe concurrent Go Ahead Eagles. "Hoe graag wil je voor NAC spelen? Hoe graag wil je winnen?", vroeg de doelman zich af. "Als je dat niet hebt, ben je misschien bij de verkeerde club beland. Dan moet je jezelf in de spiegel aankijken en eerlijk tegen jezelf zijn. Iedereen mag fouten maken, dat doe ik ook. Maar NAC moet een elftal zijn dat keihard knokt en dat gebeurt op dit moment niet. Je gaat mee of je haakt af."

"Ze moeten eens in de spiegel kijken", concludeerde Ten Rouwelaar. Kenny van der Weg, die flink in de fout ging bij de 1-0 van Go Ahead, bevestigt dat de doelman van NAC Breda woedend was. "Ik kan je zeggen dat het uit de hand is gelopen. Zoals Jelle binnen komt... Hij zet mensen op de plaats. Er zijn ook wat dingen door de kleedkamer gevlogen. Maar ik ga er niet teveel over zeggen. Hij heeft gelijk."

"Ik ben strijdbaar", gaat Ten Rouwelaar weer verder. "Ik wil dat deze club in de eredivisie blijft. Dat wordt een hele zware dobber, maar we hebben elkaar wel nodig. Je moet gif in je lichaam hebben om wedstrijden te winnen. Ben ik gemaakt om dit soort voetbal te spelen? Zo ja, dan ga je mee. Zo nee, dan haak je af."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner