23.11.2014 09:00

"Ik kan voor nog een verhuurperiode kiezen"

Sinds de blessure van Erik Cummins krijgt Mickey van der Hart speelminuten onder de lat bij Go Ahead Eagles. De goalie hield tegen NAC Breda zijn doel schoon en was daar uiteraard erg tevreden mee. Voetbal.com sprak hem na de wedstrijd.

"We hebben geen tegendoelpunt geïncasseerd, dus dat is lekker", blikt de gehuurde goalie terug op de wedstrijd, waarin het publiek meerdere malen zijn naam scandeerde. "En dat het publiek dan je naam gaat zingen, dat is altijd leuk", vertelt de keeper tegen Voetbal.com. Van der Hart kwam naar Go Ahead Eagles om eerste keeper te worden, maar aan het begin van het seizoen werd hij gepasseerd door Cummins. Sindsdien is Van der Hart bezig aan een comeback.

"Ik heb stappen gemaakt sinds mijn komst naar Deventer. Ik denk dat ik het de trainer moeilijk heb gemaakt rondom de keuze van eerste keeper", beseft de twintigjarige doelman. Ook toen Van der Hart hoorde dat hij de tweede keuze werd in het Eredivisieseizoen, ging hij door. "Ik heb altijd wel zelfvertrouwen gehad. Ik ga uit van mijn eigen kwaliteiten."

De speeltijd die Van der Hart nu krijgt, neemt hij uiteindelijk mee naar Amsterdam. De goalie staat tot medio 2016 onder contract bij de Amsterdammers en het doel van Van der Hart is duidelijk. "Ik wil nog altijd heel graag eerste keeper worden bij Ajax, maar we zitten nu nog midden in het seizoen met Go Ahead Eagles."

"Als ik volgend jaar terugkeer naar Amsterdam, kan ik voor een nieuwe verhuurperiode kiezen, maar dat is toekomstmuziek. Ik ga daar samen met Ajax naar kijken, maar ik keep nu bij Go Ahead Eagles."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner