15.12.2014 10:49

Kaartpakker NAC ziet oneerlijke behandeling

Na vijftien wedstrijden heeft Joeri de Kamps al negen gele kaarten achter zijn naam staan in de Eredivisie. De middenvelder van NAC Breda kreeg er tegen sc Heerenveen weer één, maar begint het zo langzamerhand oneerlijk te vinden.

"Scheidsrechters zien van tevoren ook de statistieken. Ze letten extra op mij en Joey van den Berg", spreekt De Kamps over hemzelf en de speler van sc Heerenveen. "Dat vind ik slecht. Als scheidsrechter hoor je blanco een wedstrijd in te gaan", vind De Kamps. "Ik ben echt geïrriteerd. Vandaag had ik geen kaart verdiend."

"Ik heb de hele wedstrijd nauwelijks een overtreding gemaakt. Bij een lullig duwtje in de rug gaat Uth makkelijk naar de grond. Joey kwam meteen naar mij toe en zei: alleen jij krijgt daar geel voor. Maar ja, je weet wat voor eikels het zijn. Er staat De Kamps op mijn shirt en dan ben ik weer de pineut", gaat De Kamps verder tegen het Algemeen Dagblad.

Jeroen Manschot, scheidsrechter bij de wedstrijd NAC Breda - sc Heerenveen ontkent dat hij zulk soort spelers opzoekt. "Onzin. Ik ga elke wedstrijd blanco in. Situaties beoordeel ik puur op de zwaarte van de overtreding. Ongeacht naam of nummer van de speler. Natuurlijk hebben scheidsrechters onderling het weleens over bepaalde spleers, maar dat speelt geen rol in de duels die je fluit."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner