12.12.2014 16:28

Lodeweges wil zege: "Dan hoor je niemand"

Voor sc Heerenveen wordt het hoog tijd voor een overwinning. Na acht wedstrijden zonder zege moeten de Friezen zaterdag op bezoek bij NAC Breda de drie punten pakken.

"Het liefst zes", doelt trainer Dwight Lodeweges op laatste competitiewedstrijd van 2014 tegen ADO Den Haag. "Als dat lukt, hoor je niemand meer."

NAC Breda speelt tot dusver een slecht seizoen, maar won vorige week wel op bezoek bij SC Cambuur (0-1). "Of NAC te pakken is? Dat dachten we ook van Heracles, maar die won vervolgens wel vier potjes op rij. Het is moeilijk te voorspellen", zegt Lodeweges op de website van Heerenveen.

"Tegen Cambuur zakte NAC  in en dat bleek succesvol. Dan lijkt het logisch dat ze weer zo gaan spelen, maar het kan ook zijn dat ze er voor eigen publiek voor kiezen om eerder druk zetten. We hebben alle varianten doorgenomen en moeten zaterdag voor de juiste oplossing kiezen."

Ondanks acht wedstrijden zonder zege, gaat Heerenveen met vertrouwen naar Brabant. Want de remise van afgelopen zondag tegen FC Groningen (1-1) sterkt het vertrouwen van de Friezen. "We hebben tegen Groningen aardig voetbal laten zien en waren de betere ploeg. Dat geeft de burger moed, maar het goede spel moet zich nu wel vertalen in resultaat."

Jordy Buijs is de enige afwezige bij Heerenveen. De voormalige speler van NAC is de rest van het seizoen uitgeschakeld.
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner