15.12.2014 19:42

Onderzoek naar uitspraken NAC-middenvelder

De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar uitspraken die door Joeri de Kamps zijn gedaan. De middenvelder van NAC Breda spaarde na afloop van het duel met sc Heerenveen het Nederlandse scheidsrechterskorps niet.

Arbiter Jeroen Manschot gaf De Kamps in de wedstrijd NAC Breda - sc Heerenveen zijn negende gele kaart van het seizoen. De NAC'er gaf na afloop van de wedstrijd in het Algemeen Dagblad aan dat de Nederlandse scheidsrechters vooringenomen zijn.

"Scheidsrechters zien van tevoren ook de statistieken. Ze letten extra op mij en Joey (van den Berg, red.). Dat vind ik slecht. Als scheidsrechter hoor je blanco een wedstrijd in te gaan", aldus de NAC-middenvelder. "Ik ben echt geïrriteerd. Vandaag had ik geen kaart verdiend. Maar ja, je weet wat voor eikels het zijn. Er staat De Kamps op mijn shirt en dan ben ik weer de pineut."

De Kamps kreeg een kwartier voor tijd een gele kaart voor een overtreding op Mark Uth. "Belachelijk. Ik heb de hele wedstrijd nauwelijks een overtreding gemaakt. Bij een lullig duwtje in de rug gaat Uth makkelijk naar de grond. Joey kwam meteen naar mij toe en zei: alleen jij krijgt daar geel voor", besluit De Kamps.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner