14.12.2014 10:52

"Deze overwinning is heel belangrijk"

Marten de Roon (r.) zet alles op alles om een inzet van Uroš Matić te blokken tijdens NAC Breda - sc Heerenveen. (13-12-2014)
Marten de Roon (r.) zet alles op alles om een inzet van Uroš Matić te blokken tijdens NAC Breda - sc Heerenveen. (13-12-2014)

Marten de Roon zag als aanvoerder zijn formatie eindelijk weer eens een wedstrijd winnen. sc Heerenveen won met 0-2 van NAC Breda en pakte na acht weken weer eens drie punten. De Roon beseft hoe belangrijk de overwinning was.

"We speelden heel degelijk. Wat we de laatste weken verzuimden, deden we nu wel goed. We bleven rustig aan de bal en deden geen gekke dingen", blikt De Roon terug via FOX Sports. "We hadden er makkelijk drie of vier kunnen maken, maar dat is niet erg. Deze overwinning is erg belangrijk. Als je weer niet wint blijf je in het dalletje zitten en moet je naar onderen kijken. Dit geeft veel vertrouwen."

De 0-2 overwinning kwam volledig tot stand door toedoen van Mark Uth, die twee keer scoorde. "Als hij zo doorgaat, eindigt hij zeker in de twintig treffers. Mark is niet alleen belangrijk vanwege zijn doelpunten, maar ook aan de bal is hij belangrijk voor de ploeg. Wij zijn superblij met Mark."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner