1 : 0 Torinfos in de Ticker Robin Gosens 11. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 39. / Schot met links  (Eljero Elia)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Wout Weghorst 49. / Kopbal  (Peter van Ooijen)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Eljero Elia 73. / Schot met rechts

90'
In een spannende en vermakelijke tweede helft gingen Heracles en Feyenoord leuk tegen elkaar op. Vroeg na rust kwamen de gastheren opnieuw op voorsprong na een prima kopbal van Wout Weghorst. Marko Vejinović had even later de kans op de gelijkmaker maar miste een strafschop. De 2-2 kwam er uiteindelijk nog na blunderen van Wout Droste. Eljero Elia was de gelukkige doelpuntenmaker van dichtbij.
90'
90'
Kuyt met de kans! Een halve volley van de invaller aan de kant van Feyenoord gaat er nog bijna in. Doelman Castro staat echter op de juiste plaats en vangt de bal.
87'
Feyenoord heeft moeite om de voorhoedespelers van goede ballen te voorzien. Zo is bijvoorbeeld invaller Kuyt nog maar amper aan de bal geweest. Het meeste gevaar komt van Elia.
84'
De absolute slotfase is aangebroken in het Polman Stadion. Dit open duel verdient eigenlijk geen winnaar. Beide teams hebben goed gestreden en zijn vanavond zeer gelijkwaardig aan elkaar.
81'
Nog een kleine tien minuten te spelen in Almelo. Het duel kan nog alle kanten op. Nu is het Heracles weer dat de jacht naar voren heeft ingezet.
78'
Poging van Navratil! De rechtsbuiten van Heracles kapt naar binnen om met zijn linker de korte hoek te beproeven. Doelman Vermeer ligt echter in de weg en keert de inzet.
75'
Gele kaart voor Wout Droste (Heracles Almelo)
De rechtsback van Heracles heeft het zeer lastig met Elia en mist door zijn gele kaart het volgende duel.
73'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:2 door Eljero Elia
Oh oh Wout Droste. Een lange bal komt op het bovenbeen van Droste waarna Elia op kan pikken. Vlak voor het doel laat Elia doelman Castro kansloos en zet de buitenspeler Feyenoord weer op gelijke hoogte.
73'
Heracles houdt de touwtjes stevig in handen. Feyenoord kan ondanks de achterstand voor weinig gevaar zorgen. Dit zal het team weinig in vertrouwen doen sterken richting die belangrijke bekerfinale.
69'
Daar is dan aanvoerder Dirk Kuyt. Kan de topscorer van Feyenoord de wedstrijd doen kantelen? Jens Toornstra verhuist in ieder geval naar de rechterkant. Kuyt gaat achter Kramer spelen.
67'
Wissel in bij Feyenoord -> Dirk Kuyt
67'
Wissel uit bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
67'
Feyenoord heeft het lastig met een zeer taai Heracles. In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen werd nog vrij eenvoudig met 3-0 gewonnen. In Almelo bijt Feyenoord zich voorlopig stuk.
64'
Bij deze tussenstand komt Heracles op vier punten van Feyenoord. AZ Alkmaar kan bij winst morgen in Den Haag op twee punten komen. De strijd om de derde plaats ligt dan weer helemaal open.
61'
Nog een half uur te gaan in het Polman Stadion. De spanning stijgt en het voetbal wordt er niet beter op. Toch is het een attractieve wedstrijd tussen de subtoppers in de Eredivisie.
58'
Knappe uithaal Gosens! Na een afgeslagen voorzet belandt de bal al stuiterend voor de voeten van doelpuntenmaker Gosens. De linksbuiten volleerd op doel en ziet zijn inzet net voorbij de kruising vliegen.
57'
Wat een geweldig spannende fase van de wedstrijd. De strafschop was misschien wat gemakkelijk gegeven door Makkelie. Maar wie had verwacht dat Marko Vejinović tot tweemaal zou missen.
53'
Penalty gemist door Marko Vejinović, Feyenoord
Oud-Heraclied Vejinović schiet de strafschop slecht in waardoor Castro kan redden. Zelfs de rebound is niet aan de middenvelder besteed, deze gaat namelijk hoog over.
52'
Gele kaart voor Mike te Wierik (Heracles Almelo)
De verdediger van Heracles krijgt het eerste geel van de wedstrijd, maar nog erger een strafschop tegen.
52'
Penalty voor Feyenoord! Mike te Wierik houdt Kramer lichtjes vast en Danny Makkelie verwijst naar de stip.
52'
Zo staat Heracles net als in de eerste helft weer vroeg op voorsprong. Feyenoord kan vijf dagen voor de bekerfinale echt aan de bak in Almelo.
49'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:1 door Wout Weghorst
Prachtig aangesneden hoekschop en perfect binnen gekopt door Weghorst. De spits kopt prima via de grond in de kruising en maakt zijn twaalfde van het seizoen.
49'
Verveld moment voor Bel Hassani. Vlak na rust moet de technisch begaafde middenvelder van Heracles het veld verlaten met een rugblessure. Peter van Ooijen is zijn vervanger.
48'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Peter van Ooijen
48'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
47'
De tweede helft is begonnen in Almelo. Gaat Feyenoord ondanks de bekerfinale van zondag alles geven in de tweede helft om de overwinning alsnog binnen te slepen? Jan-Arie van der Heijden komt erin voor Terence Kongolo.
46'
Wissel in bij Feyenoord -> Jan-Arie van der Heijden
46'
Wissel uit bij Feyenoord -> Terence Kongolo
46'
45'
In een vermakelijke eerste helft staan Feyenoord en Heracles op gelijke hoogte bij rust. Het begin was voor de thuisploeg met de snelle openingsgoal van Robin Gosens. Feyenoord nam daarna het initiatief, maar overtuigde niet. Vlak voor rust werkte Michiel Kramer een goede voorzet van Eljero Elia tegen de touwen: 1-1.
45'
42'
Mooie streep van Van Beek! De centrale verdediger van Feyenoord haalt verrassend uit met een strakke bal van grote afstand. Castro verwachtte het niet en moet de bal verwerken als corner.
39'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:1 door Michiel Kramer
En dan is het ineens weer gelijk. Eljero Elia omspeelt Mark-Jan Fledderus en legt op de achterlijn de bal terug richting de penaltystip. Kramer is de man op de juiste positie en frommelt de bal in de rechterhoek.
39'
De rust nadert in Almelo. Feyenoord weet na de vroege tegentreffer niet echt gevaarlijk te worden. Het vertrouwen neemt zo niet toe richting de bekerfinale van aanstaande zondag.
36'
Het is vanavond natuurlijk een speciale wedstrijd voor Marko Vejinović. De middenvelder van Feyenoord kwam tussen 2009 en 2013 uit voor de tegenstander van vanavond.
34'
Heracles vindt het wel prima voorlopig. Het team van John Stegeman leunt lekker achterover en laat de Rotterdammers het spel maken. Bij deze stand komt Heracles op vier punten van Feyenoord.
31'
Feyenoord maakt geen beste indruk in het eerste half uur van het duel. De Rotterdammers zijn slordig en hebben moeite met het gemist van onder meer Dirk Kuyt en Karim El Ahmadi.
27'
Opmerkelijk slechte acties binnen een minuut van Rick Karsdorp. Allereerst speelt de rechtsback de bal lastig terug naar Vermeer wat leidt tot een hoekschop. Daarna eindigt een lange sprint met de bal in een foutieve pass.
25'
Schot van Toornstra! Middenvelder Toornstra besluit eens uit te halen richting Castro. De Heracles-goalie ziet de bal van verre aankomen en kan de bal uit de hoek duiken.
22'
Het vernieuwde Polman Stadion is vanavond goed gevuld voor de wedstrijd tegen Feyenoord. De officiële teller staat op 12.024 toeschouwers.
19'
Kramer moet schieten! Feyenoord wordt wat dreigender na de tegengoal. Een combinatie tussen Jens Toornstra en Michiel Kramer wordt echter net te ver doorgedreven. De pass van Kramer op Toornstra is namelijk te hard.
17'
Bilal Başaçıkoğlu lost een schot van grote afstand. De rechtsbuiten van Feyenoord doet dit echter met zijn mindere been waardoor doelman Castro gemakkelijk kan vangen.
15'
Mooie openingsfase van deze subtopper. Feyenoord leek de regie in handen te hebben, maar een minuut na het speldenprikje heeft Heracles toegeslagen. De verdediging van Feyenoord zag er niet goed uit.
11'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:0 door Robin Gosens
Een lange bal van Bel Hassani wordt via Navratil en Rick Karsdorp verlengt richting de vrijstaande Gosens. Met zijn linkervoet knalt de Heraclied de bal hard achter Kenneth Vermeer.
11'
Goede uitbraak Heracles! Onder leiding van Iliass Bel Hassani creëert de thuisploeg bijna een mogelijkheid. Na een prima steekbal mag Jaroslav Navratil de bal gevaarlijk voorgeven. Robin Gosens kan er echter net niet bij.
10'
Het team van Van Bronckhorst heeft de overhand in de openingsfase van de wedstrijd. Het balbezit is bij Feyenoord mede doordat Heracles zich terugtrekt op de eigen helft.
7'
Eerste kans Feyenoord! Goede aanval over de linkerflank van de Rotterdamse bezoekers. Gelegenheidsaanvoerder Miguel Nelom zet de bal voor richting de inlopende Jens Toornstra wiens schot uiteindelijk te slap is om Bram Castro te verrassen.
5'
Feyenoord dus vanavond in Almelo zonder een aantal sterkhouders. Coach Giovanni van Bronckhorst houdt toch al rekening met de bekerfinale tegen FC Utrecht van aanstaande zondag.
2'
Scheidsrechter Danny Makkelie heeft het startsignaal gegeven van deze subtopper in Almelo! Gaat Feyenoord een goede generale voor de bekerfinale beleven op bezoek bij Heracles?
1'
De opstellingen
Heracles begint met dezelfde elf als afgelopen zaterdag. Toen speelde het team van coach John Stegeman met 1-1 gelijk op bezoek bij Vitesse. Wout Weghorst is de diepste spits. Hij wordt in de voorhoede ondersteund door Jaroslav Navratil en Robin Gosens.

Feyenoord heeft wel de nodige wijzigingen in de basisopstelling. Drie spelers krijgen rust in aanloop naar de bekerfinale. Aanvoerder Dirk Kuyt, Eric Botteghin en Karim El Ahmadi worden vervangen door Bilal Başaçıkoğlu, Terence Kongolo en Marko Vejinović.

Welkom bij de wedstrijd tussen Heracles Almelo en Feyenoord. Het duel tussen de nummer zes en drie van de Eredivisie begint woensdagavond om 19.45 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het treffen in Almelo. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

Heracles Almelo
Het team van John Stegeman heeft de laatste weken weer prima prestaties op de mat gelegd. Na een reeks van vier nederlagen op rij werd er in de afgelopen vijf wedstrijden niet meer verloren. Van die vijf duels werden er zelfs drie gewonnen. Afgelopen zaterdagavond kwam Heracles niet verder dan 1-1 op bezoek bij Vitesse. Laat in de tweede helft maakte Wout Weghorst de gelijkmaker vanaf de strafschopstip.

In de strijd om play-offs Europees voetbal staat er met de wedstrijd tegen Feyenoord wederom een topper op het programma. Nummer zes Heracles is bij drie punten bijna verzekerd van het toetje in mei. Eerder dit seizoen waren de zwart-witten echter kansloos in De Kuip. Feyenoord won met 3-0 en zag Ramon Zomer vroegtijdig vertrekken met een rode kaart.

Feyenoord
Voor de Rotterdammers zit het Eredivisieseizoen er wel een beetje op. Feyenoord staat zes punten voor op de nummer vier en lijkt zich rechtstreeks te plaatsen voor de Europa League. Aanstaande zondag staat er echter een belangrijke wedstrijd op het programma. In het eigen stadion neemt de ploeg van Giovanni van Bronckhorst het op tegen FC Utrecht in de bekerfinale.

Feyenoord is na de dramatische reeks na de winterstop nu acht wedstrijden op rij ongeslagen. Afgelopen zaterdagavond was het echter niet overtuigend. In De Kuip bleef het team steken op 1-1 tegen FC Groningen. Tonny Vilhena kopte de gelijkmaker tegen de touwen in de tweede helft: 1-1. Tegen Heracles wil Feyenoord graag weer de overwinning grijpen. Danny Makkelie, in opspraak na de late strafschop bij Ajax – Utrecht, is de leidsman bij Heracles – Feyenoord.