19.04.2016 14:39

Van Bronckhorst: "Niet in die situatie komen"

In een belangrijke week is het voor Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst moeilijk om alleen over voetbal te praten. De hoofdtrainer werd dinsdag tijdens een persconferentie gevraagd naar de situatie rondom het bestuur en het opstootje van Michiel Kramer tijdens het duel met FC Groningen (1-1).

De hoofdtrainer verwacht dat de perikelen geen invloed hebben op de selectie voor onder meer de bekerfinale tegen FC Utrecht. "Je leest het, je hoort het, maar voor mij zijn de wedstrijden tegen Heracles en de bekerfinale tegen Utrecht het belangrijkste. Ik voel dat 't niet van invloed is op mijn spelers. We zijn niet afgeleid. Al is het niet zoals je zo'n week voor je ziet", zo citeert Voetbal International de trainer.

Het is nog niet bekend of de Rotterdammers een eventuele straf voor Kramer zullen aanvechten. "Hangt af van het voorstel dat komt, op basis daarvan beslissen we of we een eventuele schorsing gaan aanvechten. Er gebeurt altijd wat tijdens wedstrijden tussen aanvallers en verdedigers. Ik vind dat je niet in die situatie moet komen, dan voorkom je dit."

Kongolo
Bij Feyenoord keert Terence Kongolo terug in de wedstrijdselectie voor het duel van woensdag met Heracles Almelo. Daarmee lijkt de verdediger net op tijd fit voor de bekerfinale. Kongolo stond de laatste weken buitenspel met een hamstringblessure. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner