20.04.2016 22:30

Van Bronckhorst: "Focus nu op bekerfinale"

Trainer Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord kon woensdag na de zwaarbevochten remise bij Heracles Almelo (2-2) eindelijk vrijuit praten over de bekerfinale zondag tegen FC Utrecht. "

Het is een lange aanloop geweest, maar nu kan de focus er volledig op. Zo'n finale is een mooie ervaring, zowel voor het team als voor de technische staf. Het is prettig dat we nog steeds aan een goede periode bezig zijn en nu ook weer niet hebben verloren. Dat gevoel neem je toch mee naar de bekerfinale", zei Van Bronckhorst bij FOX Sports.

Feyenoord, al negen duels in de eredivisie ongeslagen, had volgens de oud-international in Almelo redelijk gepresteerd. "Het had beter, maar ook slechter gekund. We zijn twee keer goed teruggekomen van een achterstand. In de strijd om de derde plek zijn we FC Utrecht en Heracles nu in elk geval kwijt. We staan er gewoon goed voor."

Van Bronckhorst was tevreden over de rentree, in alleen de eerste helft, van verdediger Terence Kongolo, die ruim een maand ontbrak door een dijbeenblessure. "Voor zondag is hij ook weer beschikbaar."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner