PEC Zwolle Zaterdag, 5. Maart 2016
18:30 uur
De Graafschap
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Stef Nijland 23. / Schot met rechts  (Lars Veldwijk)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Nathan Kabasele 67. / Schot met rechts  (Vincent Vermeij)

90'
De tweede helft kwam, net als de eerste helft, moeizaam op gang. Zwolle gaf niet veel gas meer en De Graafschap kon de vuist niet echt ballen. Uit het niets viel halverwege de tweede helft alsnog de aansluitingstreffer, maar De Graafschap was daarna in een soort slotoffensief niet bij machte om de gelijkmaker nog te forceren.
90'
90'
Er komen nog minimaal drie extra minuten bij.
87'
De Graafschap probeert er met alles wat ze hebben een slotoffensief uit te gooien, maar slaagt daar nog niet echt in.
83'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Dario Tanda
83'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Kingsley Ehizibue
82'
Schenkeveld kan gewoon door, Nijland moet zich laten vervangen met een blessure en Smeets gaat er ook af, maar dat is een tactische wissel.
81'
Wissel in bij De Graafschap -> Piotr Parzyszek
81'
Wissel uit bij De Graafschap -> Bryan Smeets
80'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Bram van Polen
80'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
78'
Nijland, Smeets en Schenkeveld liggen met een blessure op de grond. In één actie zijn er ineens drie man gesneuveld. Tijd voor een blessurebehandeling.
75'
PEC staat meer en meer onder druk achterin. De thuisploeg kan de bal niet meer in de ploeg houden en staat met de rug tegen de muur.
71'
Wissel in bij De Graafschap -> Dean Koolhof
71'
Wissel uit bij De Graafschap -> Youssef el Jebli
70'
De laatste twintig minuten van deze wedstrijd gaan nu ineens een heel ander beeld krijgen, nu De Graafschap weer in de buurt van een goed resultaat is gekomen.
67'
Doelpunt voor De Graafschap, 2:1 door Nathan Kabasele
Deze treffer komt uit het niets! Een goede kaats van Vermeij zorgt ervoor dat Kabasele heel veel tijd heeft. De aanvaller dribbelt richting het doel en schiet via het been van Mickey van der Hart de bal binnen.
65'
Het publiek in Zwolle wordt na de rust maar mondjesmaat vermaakt. Balverlies, vastlopen en onzorgvuldige passes, dat is wat er al een kleine twintig minuten te zien is op het veld.
60'
Nog een half uur te gaan. DE echte drang bij PEC is er na de rust nog niet geweest. De Graafschap toont deze wel, maar die ploeg mist de kwaliteiten om echt gevaarlijk te kunnen worden. Een aansluitingstreffer kan het laatste deel van deze wedstrijd echter nog wel heel interessant gaan maken.
56'
Een terugspeelbal van Marinus lijkt veel op die van Smeets uit de eerste helft. Gelukkig voor PEC is de afloop anders, aangezien het schot van (uitgerekend) Smeets vervolgens gekraakt kan worden.
54'
De Graafschap is al een aantal minuten achter elkaar aanvallend in balbezit, maar de bezoekers hebben het na de rust nog niet voor elkaar gekregen om Van der Hart aan het werk te zetten.
50'
PEC heeft vooralsnog na de rust iets minder haast als vlak ervoor. Waar de derde treffer toen in de lucht leek te hangen, is de start van de tweede helft wat tam te noemen.
47'
Met een aanvaller voor een aanvallende middenvelder maakt De Graafschap in de rust duidelijk dat de bezoekers in de tweede helft er toch nog een wedstrijd van willen gaan maken.
46'
Wissel in bij De Graafschap -> Nathan Kabasele
46'
Wissel uit bij De Graafschap -> Mark Diemers
46'
45'
De wedstrijd kwam moeizaam op gang, maar na een enorme fout van Smeets, waar de 1-0 uit voort kwam, was PEC Zwolle los. Een zeer fraaie tweede treffer van Stef Nijland heeft de wedstrijd eigenlijk ook al voortijdig beslist vanavond.
45'
41'
Marinus is boos op zichzelf! Hij is weg met de bal en loopt richting het vijandelijke doel. Veldwijk loopt met hem mee, maar staat in de dekking. In plaats van voor eigen succes te gaan, probeert Marinus toch zijn spits te bereiken. Zijn balletje breed wordt gestopt, waarna de frustratie de overhand neemt.
39'
Een schot van Dirk Marcellis gaat maar nipt voor het doel langs. PEC zit vol vertrouwen door de voorsprong en is niet van plan het bij deze twee treffers te laten vanavond.
35'
De combinatie Veldwijk - Nijland is vooralsnog dodelijk effectief in deze eerste helft. Gezien het veldspel is ook al bijna met zekerheid te zeggen dat deze wedstrijd met deze tweede treffer wel beslist is.
32'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 2:0 door Stef Nijland
Wat een heerlijke treffer! De combinatie is dezelfde als bij de eerste treffer, maar deze keer zonder fouten van De Graafschap. Veldwijk legt een hoge voorzet met zijn borst heerlijk klaar voor Nijland, die vervolgens met rechts de bal heerlijk afdrukt. Jurjus is totaal kansloos op deze fraaie knal.
30'
Een hoge bal in de richting van Peters valt in de kluts. Helaas voor De Graafschap valt de bal uiteindelijk verkeerd voor de bezoekers. Typerend voor de aanvallende intenties van de hekkensluiter in dit eerste half uur.
27'
De eerste kans van De Graafschap is direct een grote! El Jebli krijgt een schotkans na een goede actie van Peters. El Jebli mikt echter niet goed in de hoek en geeft daarmee Mickey van der Hart een kans de bal te keren, wat de doelman ook prima doet.
23'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:0 door Stef Nijland
Een enorme fout van Smeets! De ervaren speler komt met een terugspeelbal, recht in de voeten van Veldwijk. De spits staat weer alleen voor de doelman, maar tikt hem nu breed richting Nijland. Die kan de bal in het lege doel schieten voor de eenvoudige 1-0.
20'
PEC probeert het initiatief naar zich toe te trekken. De thuisploeg is het aan haar stand verplicht om de wedstrijd te maken en lijkt zich dat nu ook te beseffen.
16'
De corner van Smeets wordt ook niet gevaarlijk en kan door PEC relatief eenvoudig worden verdedigd.
15'
Na een kwartier spelen krijgt De Graafschap een corner. De bezoekers hebben aanvallend nog niet al te veel kunnen laten zien, tot nu toe.
12'
Van Hintum is net terug en krijgt nu al weer een schop. El Jebli komt wat ongelukkig het duel in en raakt de aanvoerder van PEC vol op zijn middel. Gelukkig voor de thuisploeg kan hij gewoon door.
9'
Na de grote kans van Veldwijk is de wedstrijd voornamelijk rommelig. Beide ploegen zijn de bal snel kwijt en komen niet echt tot een fatsoenlijke aanval.
5'
De redding van Jurjus is zijn honderdste redding van dit seizoen. Hij is de eerste doelman die dit seizoen die mijlpaal weet te bereiken.
3'
Veldwijk moet al vroeg de score openen! Maar de spits laat het na. Hij ontsnapt aan de aandacht van de verdedigers en kan alleen op doelman Jurjus af. De doelman wint dit duel, door met zijn knie de bal te keren.
1'
PEC heeft in eigen huis afgetrapt en gaat proberen de vieze smaak van de nederlaag van vorige week weg te spoelen.
1'
Beide ploegen dachten de weg omhoog ingeslagen te hebben, maar vorige week kregen beide toch ineens weer een onverwachte klap te verwerken. PEC verloor van Cambuur, waardoor De Graafschap weer naar plaats achttien zakte. Nemen de Superboeren vandaag hoogstpersoonlijk revanche hiervoor, of herstelt PEC zich van haar wanprestatie in Leeuwarden? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

PEC Zwolle
Ondanks een selectie vol blessures wist de ploeg van trainer Ron Jans vorige maand knap te winnen van Feyenoord en ADO Den Haag. Maar een nederlaag op bezoek bij sc Cambuur bracht de ploeg weer terug in de realiteit. Doordat de hele middenmoot enorm diep bij elkaar staat, vindt PEC zichzelf nu terug op de negende plaats op de ranglijst. Opnieuw puntverlies dit weekend zou zomaar afscheid van het linker rijtje kunnen gaan betekenen. Ouasim Bouy zal zijn ploeg vanavond in ieder geval niet kunnen helpen. De middenvelder pakte vorige week twee gele kaarten en was daarmee medeverantwoordelijk voor de nederlaag van zijn ploeg. Achterin lijkt Jans na maanden van blessures eindelijk weer eens over zijn vaste vier verdedigers te kunnen gaan beschikken.

Met twee overwinningen en drie gelijke spelen is 2016 uitstekend begonnen voor De Graafschap. Door deze positieve resultaten was het gat met sc Cambuur zelfs al even gedicht. Na vorig weekend kijken de Superboeren weer tegen twee punten achterstand aan, maar directe degradatie is de laatste weken lang niet zo vanzelfsprekend meer als voor de winterstop. Net als bij tegenstander PEC heeft ook trainer Jan Vreman te maken met schorsingen. Lion Kaak en Tolgahan Cicek mogen vanavond niet mee doen. Afgelopen week heeft De Graafschap getraind op kunstgras. Dit kwam voornamelijk vanwege de vele regen die er is gevallen, maar dat kwam met het oog op de kunstgraswedstrijd van vanavond ook wel goed uit voor de ploeg uit Doetinchem. Trainer Vreman weet waar het vorige week mis ging bij zijn ploeg. De kansen werden niet benut. Op de training zag dat er afgelopen week goed uit, gaf hij aan.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Edwin van de Graaf. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.