sc Heerenveen Zaterdag, 5. Maart 2016
FC Utrecht
0:4
0 : 1 Torinfos in de Ticker Andreas Ludwig 6. / Schot met links  (Sébastien Haller)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Ruud Boymans 76. / Schot met rechts  (Willem Janssen)
0 : 3 Torinfos in de Ticker Ruud Boymans 78. / Schot met links  (Ruben Ligeon)
0 : 4 Torinfos in de Ticker Chris Kum 86. / Kopbal  (Nacer Barazite)

90'
Lang was de tweede helft weinig spectaculair. Het was bijna 25 minuten wachten tot het eerste schot op doel na de rust waar te nemen viel. Maar daarna besliste Boymans de wedstrijd vrij snel. De spits scoorde twee keer in drie minuten. Vlak voor tijd kopte Kum de 0-4 nog binnen, waarmee FC Utrecht een eenvoudige avond achter de rug heeft in Heerenveen.
90'
90'
Er komen nog twee minuten blessuretijd bij in de tweede helft, maar daar krijgen veel supporters niets meer van mee. Het stadion is al bijna leeg.
86'
Doelpunt voor FC Utrecht, 0:4 door Christian Kum
Een heerlijke vrije trap van de invaller valt vol op het hoofd van Kum. De verdediger hoeft alleen maar te knikken om de bal hard en onhoudbaar binnen te kunnen koppen.
85'
Met nog vijf minuten te gaan zit deze wedstrijd allang in de tas van FC Utrecht. Heerenveen is de klap van de twee snelle tegentreffers niet te boven gekomen en weet niets te creëren aan de andere kant van het veld.
82'
Wissel in bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
82'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Willem Janssen
78'
Doelpunt voor FC Utrecht, 0:3 door Ruud Boymans
Ligeon krijgt een voorzet van Ramselaar goed onder controle. In plaats van zelf te schieten legt hij de bal af op Boymans, die met links de bal achter Mulder weet te krijgen, ondanks dat hij hem niet vol raakt.
76'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Younes Namli
76'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Sam Larsson
76'
Doelpunt voor FC Utrecht, 0:2 door Ruud Boymans
Dit moet de beslissing zijn. Janssen kopt de vrije trap goed breed richting zijn spits. Boymans staat helemaal vrij en schiet al vallend de bal binnen voor de 0-2.
75'
Gele kaart voor Caner Çavlan (sc Heerenveen)
Çavlan komt te laat en schept zijn tegenstander. De bal rolt rustig verder, dus die is volledig gemist door Çavlan .
73'
Gele kaart voor Bart Ramselaar (FC Utrecht)
Ook deze gele kaart is niet heel erg slim. Ramselaar gooit eerst de bal weg bij een vrije trap tegen en gaat daarna ook nog voor de bal staan, zodat deze niet snel genomen kan worden.
71'
De eerste redding van de tweede helft komt op naam van Mulder. Ramselaar duikt achter de verdediging op, zoals zijn collega's in de eerste helft ook een paar keer goed deden. Met rechts probeert hij de bal langs Mulder te drukken, maar de doelman let goed op en keert het leer.
69'
Er is in de tweede helft nog geen schot op doel waar te nemen geweest. Wanneer het schot van Larsson op de baal buiten beschouwing wordt gelaten heeft Heerenveen heel de wedstrijd nog niet op doel geschoten vanavond.
66'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Henk Veerman
66'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Arber Zeneli
63'
Te Vrede is boos op zijn teamgenoten. De spits wordt de laatste minuten steeds in de diepte aangespeeld, terwijl hij de bal juist in zijn voeten wil hebben. Hierdoor is de thuisploeg de bal steeds snel kwijt.
60'
Gele kaart voor Ruben Ligeon (FC Utrecht)
Ligeon komt te laat inzetten wanneer hij probeert te voorkomen dat Thorsby aan de bal komt. Hij raakt niet de bal en wel de speler, wat hem een terechte kaart oplevert.
57'
Kum maakt het zichzelf heel moeilijk. Hij verspeelt de bal totaal onnodig aan Larsson, maar herstelt deze fout met een uitstekende tackle op de bal weer snel.
53'
Ook deze wissel heeft te maken met een actie uit de eerste helft. Haller heeft te veel last van de actie van Van Den Berg en moet zich ook laten vervangen.
52'
Wissel in bij FC Utrecht -> Patrick Joosten
52'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Sébastien Haller
49'
Wissel in bij FC Utrecht -> Ruben Ligeon
49'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Timo Letschert
48'
Letschert heeft het even geprobeerd na de rust, maar hij heeft teveel last van de botsing met Te Vrede vlak voor rust. Letschert heeft een dik ei onder zijn oog en kan daar niet verder mee.
46'
45'
Lange tijd was er maar één ploeg aan het voetballen. FC Utrecht deed veel goed in de eerste helft, maar vergat zichzelf te belonen met meer dan slechts één treffer. Na een half uur spelen kreeg Joey van den Berg een rode kaart, wat voor Heerenveen het signaal was om een stapje extra te gaan doen. Met een man minder kwam de ploeg beter in de wedstrijd en raakte zelfs nog de paal.
45'
45'
Gele kaart voor Timo Letschert (FC Utrecht)
Letschert krijgt een arm van Te Vrede in zijn gezicht. De verdediger ligt op de grond wanneer Te Vrede zijn excuses aan wil bieden. De verdediger wordt boos op Te Vrede en op de scheidsrechter en krijgt zelf de gele kaart.
43'
Het heeft even geduurd, maar Heerenveen gaat zich meer en meer met de wedstrijd bemoeien.
40'
Heerenveen raakt de paal! Larson besluit van afstand met een nonchalant schot het maar eens te proberen. Ruiter staat erbij en kijkt ernaar en ziet tot zijn opluchting de bal via de paal weer terug het veld in stuiteren.
36'
Gele kaart voor Ruud Boymans (FC Utrecht)
In de categorie domme gele kaarten staat deze vrije hoog. Boymans staat buitenspel, loopt naar de bal en tikt deze weg.
34'
Heerenveen had het al niet makkelijk, maar dat zal er met een man minder niet beter op worden. De ploeg heeft heel veel balbezit, maar dat heeft het voornamelijk op de eigen helft.
31'
Rode kaart voor Joey van den Berg (sc Heerenveen)
Van Den Berg raakt Haller keihard. Doordat de middenvelder eerst met zijn voet de bal raakt, schiet hij er vanaf, vol op de enkel van Haller. Hij is het er zelf niet mee eens, maar Gözübüyük is resoluut en trekt rood.
29'
Utrecht lijkt de laatste minuten wat gas terug te hebben genomen. De ploeg heeft afgelopen woensdag nog gespeeld en zal daardoor niet nodeloos met krachten willen smijten in deze wedstrijd.
25'
Deze wedstrijd is wel typisch voor het seizoen van Heerenveen. De thuisploeg wisselt heerlijke wedstrijden af met duels waarin het compleet door het ijs weet te zakken. Helaas voor de Friezen is de wedstrijd van vanavond er één uit de tweede categorie.
21'
Na bijna een kwart wedstrijd is het nog altijd voornamelijk éénrichtingsverkeer in Heerenveen. De thuisploeg heeft maar geen antwoord op alles wat Utrecht op de mat weet te leggen.
17'
Dit had de 0-2 moeten zijn! Wat een kansen krijgt FC Utrecht in de openingsfase. Boymans heeft vanaf rechts een prima voorzet, die Strieder voor het doel alleen maar binnen hoeft te lopen. Het is lastiger om de bal te missen, maar Strieder krijgt het voor elkaar om het leer helemaal niet aan te raken.
13'
Heerenveen heeft geen antwoord op het spel van FC Utrecht en daar zijn de supporters niet blij mee. De eerste fluitconcerten dalen al voorzichtig neer vanaf de tribunes.
9'
Weer een kans voor Uttecht! Nu duikt Boymans op voor de neus van Mulder. De doelman krijgt voor het eerst in drie aanvallen nu wel zijn hand tegen de bal en voorkomt grotere schade.
6'
Doelpunt voor FC Utrecht, 0:1 door Andreas Ludwig
Nu is het wel raak! Een steekbal van Haller zet Ludwig alleen voor doelman Mulder. Met links haalt hij ineens uit en zet de bezoekers op voorsprong.
5'
Haller heeft een grotere kans dan dat hij zelf denkt! De bal van Letschert valt achter de verdediging, waar Haller ook opduikt. De spits heeft veel tijd en ruimte, maar mikt zijn volley naast het doel van Mulder.
4'
De openingsfase is erg rustig. Beide ploegen doen het op het gemak en hebben nog niet heel veel aanvallende intenties.
1'
Utrecht heeft de derde wedstrijd van deze zaterdagavond in gang gebracht.
1'
FC Utrecht bereikte afgelopen woensdag de finale van de KNVB Beker, maar de amateurs van VVSB hielden lang stand. Vorige week tegen Feyenoord liep de ploeg tegen een ongelukkige nederlaag aan, maar ook in die wedstrijd overtuigden de Domstedelingen niet. Gaat het vanavond op bezoek in het hoge noorden weer beter met Utrecht? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

SC Heerenveen
Een twaalfde plaats. Dat is precies hoe het seizoen voor Heerenveen dit seizoen is. Te goed om in gevaar te komen voor degradatie, maar (net) niet goed genoeg om mee te doen in de subtop. De ploeg wisselt mooie pieken af met onverklaarbare dalen. In een nieuwe poging op een goed resultaat voert Foppe de Haan tegen FC Utrecht een wijziging in zijn aanval door. Mitchell te Vrede krijgt een tweede kans als eerste spits, waardoor Henk Veerman terug wordt verwezen naar de bank. Op die bank zullen ook Kennth Otigba en Lucioano Slagveer zitten. De twee laatstgenoemden keren terug van hun blessures. Veerman was een maand lang eerste spits bij De Haan, maar de oefenmeester is niet helemaal tevreden over de lange spits, waardoor de van Feyenoord overgekomen Te Vrede zichzelf terug in de basisopstelling gaat vinden.

FC Utrecht
Nog voordat de wedstrijd was begonnen waande heel Utrecht zich al finalist van het bekertoernooi dit seizoen. Maar de plaatselijke FC had het niet makkelijk met de amateurs van VVSB. Utrecht wist pas laat in de tweede helft afstand te nemen, maar plaatste zich daardoor uiteindelijk wel alsnog redelijk eenvoudig voor de eindstrijd. In die eindstrijd krijgt de ploeg van Eric ten Hag te maken met de ploeg die FC Utrecht vorige week in eigen huis versloeg, Feyenoord. Ten Hag ervaarde in de wedstrijd tegen Feyenoord lichtzinnigheid in zijn ploeg. De trainer eist vanavond een scherpere instelling van zijn ploeg. Ondanks de midweekse euforie moet de focus voor deze wedstrijd weer volledig aanwezig zijn. De wedstrijd tegen sc Heerenveen ziet hij dan ook als ultiem middel om de ‘hemeltergende instelling’ van vorige week weer weg te poetsen.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.