06.03.2016 15:32

Hidde Jurjus reageert gevat op jubileum

Michiel Kramer scoort al vallend de gelijkmaker met zijn hoofd. De Graafschap-doelman Hidde Jurjus kan geen redding brengen. (04-10-2015)
Michiel Kramer scoort al vallend de gelijkmaker met zijn hoofd. De Graafschap-doelman Hidde Jurjus kan geen redding brengen. (04-10-2015)

Hidde Jurjus is bezig aan een uitstekend seizoen. De doelman houdt zijn ploeg meermaals in de wedstrijd met uitstekende reflexen. Zaterdagavond tegen PEC Zwolle verrichte Jurjus zijn honderdste redding, ondanks de 2-1 nederlaag. De doelman reageert gevat.

"Ik kan ze beter pakken dan door laten gaan, toch? Ik krijg dit seizoen veel te doen en dan moet mijn reddingspercentage goed zijn", reageert de doelman kalmpjes op de website van De Graafschap. De doelman keerde onder andere een inzet van PEC Zwolle-aanvaller Lars Veldwijk.

Ondanks de reddingen, zag hij Stef Nijland tweemaal scoren. "Bij de tegengoals kon ik er weinig aan doen, maar toch hoop je dat je iets meer kunt doen. In de tweede helft heb ik niet veel te doen gehad, misschien drie of vier ballen die ik moest pakken." Na rust dook Veldwijk nog een keer op voor Jurjus.

"Op dat moment gokte ik en kreeg ik de bal wat gelukkig op me. Ik reageerde op het schot van Veldwijk. Dat was voor mij een lekker moment in de wedstrijd. Als ik goals kan voorkomen, ben ik blij en daar gaat het voor mij om." Ondanks de vele reddingen kan hij vooralsnog niet voorkomen dat De Graafschap laatste staat in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner