06.03.2016 11:50

Smeets: "Moeten vertrouwen blijven houden"

Bryan Smeets (r.) probeert Wout Brama (l.) te passeren tijdens het competitieduel PEC Zwolle - De Graafschap. (05-03-2016)
Bryan Smeets (r.) probeert Wout Brama (l.) te passeren tijdens het competitieduel PEC Zwolle - De Graafschap. (05-03-2016)

Hekkensluiter De Graafschap verloor zaterdag in speelronde 26 en komt serieus in de problemen als SC Cambuur zondag wel wint. Bryan Smeets pleit er echter voor dat de Superboeren blijven vertrouwen op een positieve afloop.

Tegen PEC Zwolle speelden de Doetinchemmers een prima tweede helft, wat bijna een punt opleverde. Het lukte de ploeg echter niet om een 2-0 achterstand volledig weg te poetsen. "Je koopt er geen klote voor, maar je moet vertrouwen blijven houden. Het zijn allemaal finales, die moeten wij knallen. Dan zien we wel waar het schip strandt", kijkt Smeets met de NOS naar de resterende acht wedstrijden in Nederland.

Voor de middenvelder van De Graafschap was het duel met PEC Zwolle er één om snel te vergeten. Smeets leidde met een slechte pass een doelpunt van de thuisploeg in. "Ik zie een medespeler vrijstaan en die wil ik in de voeten aanspelen, maar goed, die kwam niet aan…  Daaruit scoren zij. Dan word je gek in de kop. Het kan iedereen gebeuren, nu gebeurt het mij. Na die 2-0 voel je je gewoon klote, want je weet dat het bij jou is begonnen. Voor hetzelfde geldt speel je die bal niet zo en dan is er niets aan de hand. Nu is het een dreun geweest en daar komen we uiteindelijk niet meer bovenop."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner