06.03.2016 09:59

PEC Zwolle opgelucht: "Was piepen en kraken"

Cas Peters (m.) probeert zich door de defensie van PEC Zwolle te wurmen. Bart Schenkeveld (l.) kan in het duel meegaan, Dirk Marcellis moet Peters laten passeren. (05-03-2016)

PEC Zwolle trok zaterdag een 2-1 overwinning over de streep, maar tegenstander De Graafschap maakte het de formatie uit Overijssel nog heel erg lastig in eigen huis. Dirk Marcellis zag dat zijn ploeg met moeite stand hield.

"Zij gingen alles of niets spelen en wij hielden voorin geen bal meer vast", kijkt de routinier met De Stentor terug op het duel. PEC Zwolle kwam op een 2-0 voorsprong via twee doelpunten van Stef Nijland, maar in de tweede helft maakte Nathan Kabasele er met de aansluitingstreffer weer een wedstrijd van. "Dan krijg je het vanzelf lastig. Het was piepen en kraken."

In de laatste tien minuten gooide De Graafschap er met Piotr Parzyszek een tweede spits bij, waardoor het nog een spannende avond werd in het IJsseldeltastadion. Marcellis hoopte dan ook dat PEC Zwolle eerder voor een derde treffer ging. "Dan kan je de wedstrijd rustiger uitspelen. Helaas lukte dat niet. Daardoor gaan zij pompen en moet je zelfs met een man of zes achterin staan. Gelukkig konden we de zege over de streep trekken."