06.03.2016 12:57

Jans trots op 'socialistische' spits Veldwijk

Lars Veldwijk (r.) houdt tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - De Graafschap zijn lichaam tussen de bal en Robin Pröpper. (05-03-2016)
Lars Veldwijk (r.) houdt tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - De Graafschap zijn lichaam tussen de bal en Robin Pröpper. (05-03-2016)

Lars Veldwijk was zaterdagavond niet als afmaker, maar als aangever belangrijk voor PEC Zwolle. De spits bediende tegen De Graafschap tweemaal Stef Nijland. Hoewel De Superboeren in de tweede helft nog de aansluitingstreffer maakten, won PEC Zwolle het duel met 2-1.

Trainer Ron Jans is meer dan tevreden over Veldwijk, die dit seizoen bij negentien doelpunten (twaalf goals, zeven assists) direct betrokken was. "Hij stemt waarschijnlijk bij de verkiezingen socialistisch, want hij legt de bal weer af. Ik ben erg trots op hem, dat deed hij goed."

Met name de tweede assist van Veldwijk was mooi. Met zijn borst legde hij de bal klaar voor Stef Nijland, die vervolgens de 2-0 tegen de touwen schoot. "Dat deed hij à la Graziano Pellè. Dat was echt de bekroning."

Slechts twee spelers waren dit seizoen vaker direct bij een doelpunt betrokken dan Veldwijk: Luuk de Jong (24) en Hakim Ziyech (22). PEC Zwolle hoopt in de zomer de spits definitief over te nemen van Nottingham Forest.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner