0 : 1 Torinfos in de Ticker Lewis Baker 7. / dir. vrije trap
1 : 1 Torinfos in de Ticker Thomas Lam 15. / Schot met links  (Lars Veldwijk)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Dominic Solanke 21. / Penalty
1 : 3 Torinfos in de Ticker Valeri Qazaishvili 44. / Schot met rechts
1 : 4 Torinfos in de Ticker Denys Oliynyk 51. / Penalty
1 : 5 Torinfos in de Ticker Milot Rashica 78. / Schot met rechts  (Guram Kashia)

90'
PEC Zwolle begon goed aan de tweede helft en Van Polen zag direct na rust zijn inzet op de paal belanden. Even daarna leek het over en uit voor de thuisploeg, toen Denys Oliynyk een penalty kreeg nadat hij omver werd gelopen door Bouy. De Zwolse middenvelder moest inrukken met rood. Oliynyk nam zelf de strafschop en schoot die gemakkelijk binnen. in de 78ste minuut maakte Rashica ook nog de 1-5 voor Vitesse. De Arnhemmers pakken met deze overwinning de eerste driepunter op vreemde bodem.
90'
90'
Eloy Room moet zich nog een keer strekken. Abdel Malek El Hasnaoui legt de bal goed voor zijn linker en probeert het in de verre hoek. Room kan zijn vingers er nog tegenaan zetten en voorkomt een doelpunt.
90'
Er komen twee minuten aan extra tijd bij.
87'
Bijna wordt het ook nog 1-6. Invaller Abiola Dauda lijkt te gaan scoren voor de Arnhemmers, maar Van der Hart keert nu wel.
86'
Nog ongeveer vijf minuten te gaan in Zwolle. Vitesse gaat de eerste uitoverwinning van dit seizoen boeken, tegen een matig Zwolle.
83'
Prima actie van Lars Veldwijk. De aanvaller creëert zelf de kans, door tot tweemaal toe zijn tegenstander uit te kappen, alvorens hij de bal in de verre hoek probeert te prikken. Zijn inzet gaat naast.
82'
Gele kaart voor Trent Sainsbury (PEC Zwolle)
Sainsbury gaat nog op de bon. Lewis Baker is er snel vandoor, maar Sainsbury legt de middenvelder alsnog neer en gaat op de bon.
79'
Dauda is de laatste speler die nog mag invallen. Hij vervangt Solanke in de slotfase van deze doelpuntrijke wedstrijd.
79'
Wissel in bij Vitesse -> Abiola Dauda
79'
Wissel uit bij Vitesse -> Dominic Solanke
78'
Doelpunt voor Vitesse, 1:5 door Milot Rashica
Vitesse maakt ook nog een vijfde treffer. Prachtige steekpass van Kashia, die Rashica weg ziet lopen. De snelle aanvaller trekt naar binnen en maakt de vijfde treffer voor de Arnhemmers.
74'
Valeri Qazaishvili is van het veld gegaan. De doelpuntenmaker wordt in het laatste kwartier vervangen door Danilo Pantić.
74'
Wissel in bij Vitesse -> Danilo Pantić
74'
Wissel uit bij Vitesse -> Valeri Qazaishvili
74'
Wederom pech voor Zwolle. Uit een nieuwe corner van Ryan Thomas is het opnieuw invaller Kingsley Ehizibue die gevaarlijk kan worden. De verdediger raakt de bal op zijn dijbeen en de bal belandt op de lat.
74'
EHIZIBUE SCHIET OP DE LAT
73'
Klein kansje voor PEC Zwolle nu. Een corner van Ryan Thomas komt op het hoofd van invaller Kingsley Ehizibue, maar het gaat naast. Een corner volgt nog.
68'
Queensy Menig, de vervanger van Rick Dekker in de eerste helft, heeft zich ook nog weinig laten gelden. De aanvaller is onzichtbaar en komt nauwelijks in het spelbeeld voor.
65'
Ook een wissel aan de zijde bij Vitesse. Rob Maas haalt Denys Oliynyk naar de kant. De Braziliaan Nathan is zijn plaatsvervanger.
65'
Verdedigende wissel van Ron Jans. Wouter Marinus gaat naar de kant en zijn vervanger is Kingsley Ehizibue, een verdediger.
65'
Wissel in bij Vitesse -> Nathan
65'
Wissel uit bij Vitesse -> Denys Oliynyk
65'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Kingsley Ehizibue
65'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Wouter Marinus
64'
PEC Zwolle moet blijven tegenhouden. Het heeft alleen Veldwijk voorin lopen en die kan dat natuurlijk niet in zijn eentje.
60'
PEC Zwolle heeft voor de tweede keer vandaag gewisseld. De teleurstellende Sheraldo Becker mag na een uur naar de kant. Hij wordt vervangen door Abdel Malek El Hasnaoui.
60'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Abdel Malek El Hasnaoui
60'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Sheraldo Becker
57'
Leerdam is mee opgekomen en kan vanaf links een voorzet geven. De verdediger doet dat hard en laag, maar wel iets te dicht richting de goal. Mickey van der Hart kan oppakken, voordat een Vitesse-speler de bal kan inschieten.
55'
Solanke mag ver op komen, want niemand pakt de Vitesse-aanvaller aan. Op de rand van de zestien besluit hij dan te schieten, maar daar heeft Mickey van der Hart geen moeite mee.
55'
Met een man minder voor de Zwollenaren wordt het nog heel lastig vanmiddag. Voor hun is het te hopen dat het geen afslachting wordt.
53'
Vitesse weet de laatste weken het doel makkelijk te vinden en ook vandaag blijkt dat weer het geval.
51'
Doelpunt voor Vitesse, 1:4 door Denys Oliynyk
Oliynyk mist ook niet vanaf elf meter. De middenvelder loopt langzaam richting de bal, wacht tot Van der Hart een hoek heeft gekozen en schiet de bal dan door het midden.
50'
Rode kaart voor Ouasim Bouy (PEC Zwolle)
Weer een strafschop voor Vitesse. Ouasim Bouy is te laat en loopt Denys Oliynyk onderste boven. Hij krijgt direct rood.
50'
PENALTY VITESSE
49'
Weer een foutieve pass van Sainsbury. Valeri Qazaishvili pikt op en kan richting het doel, maar hij maakt de vierde goal niet. Van der Hart keert. Ook in de tweede instantie weet Rashica het net ook niet te vinden.
48'
Ook de tweede helft begint leuk. Bram van Polen is mee opgekomen en krijgt de bal van Bouy. Uit een moeilijke positie probeert hij hoog de verre hoek te zoeken. Dat lukt, maar hij raakt alleen de buitenkant van de paal.
48'
VAN POLEN RAAKT DE PAAL
46'
De bal rolt weer. Beide ploegen zijn ongewijzigd uit de kleedkamer gekomen.
46'
45'
De wedstrijd begon vanaf beide kanten open een aanvallend. Voornamelijk Vitesse was in de eerste minuten van de wedstrijd gevaarlijk. Binnen zeven minuten stonden de bezoekers al op voorsprong, nadat Baker raakschoot uit een vrije trap. Even later was het Zwolle-verdediger Thomas Lam die de gelijkmaker uit een corner maakte. Lang kon Zwolle niet genieten. Solanke benutte een strafschop na een handsbal van Thomas Lam. Valeri Qazaishvili maakte vlak voor rust ook nog de 1-3 voor de Arnhemmers.
45'
45'
Bijna is daar alweer Veldwijk aan de andere kant, maar zijn poging wordt schitterend uit het doel getikt door Vitesse-doelman Eloy Room.
44'
Doelpunt voor Vitesse, 1:3 door Valeri Qazaishvili
Becker met een foute terugspeelbal. Diks wandelt de zestien in, maar kan Van der Hart niet verschalken. In de rebound kan Valeri Qazaishvili dat wel. Met een stuiterbal gaat de bal over alles en iedereen heen.
43'
Gele kaart voor Ryan Thomas (PEC Zwolle)
Ryan Thomas gaat daar hard door op Milot Rashica. De rappe aanvaller snelt langs Thomas en die is te laat. Hij haakte Rashica en krijgt daarvoor een terechte gele kaart.
39'
Uit de corner die volgt is het aanvoerder Guram Kashia die bij de tweede paal een poging onderneemt om zijn kopbal tot doelpunt te promoveren, maar dat mislukt. Zijn inzet gaat naast.
39'
Valeri Qazaishvili probeert het eens van afstand. De nummer 10 van Vitesse kapt eerst zijn speler uit, zodat hij de bal voor zijn rechter heeft. Het schot is hard, maar Van der Hart kan de bal wegboksen.
38'
Beide spitsen, zowel Lars Veldwijk als Domenic Solanke, krijgen tot dusver maar weinig bruikbare ballen. Veel gaat over de vleugels, maar die laatste pass komt dan niet bij de spitsen terecht.
35'
Voor het eerst in deze wedstrijd kan Van Hintum mee opkomen. De linkervleugel verdediger kan na een goede combinatie voorgeven, maar doet dat bijzonder slecht.
34'
Weer is het Thomas Lam die namens de Zwollenaren gevaarlijk kan worden. Een corner vanaf links gaat aan veel mensen voorbij. De voorzet kan door Lam worden ingetikt, maar hij schampt de bal in plaats van zijn voet er goed tegenaan te zetten.
34'
LAM VAN DICHTBIJ!
33'
Afstandspoging van Lewis Baker. De Engelsman kan zowel met links als met rechts prima schieten. Nadat hij de eerste goal maakte met zijn rechter, probeert hij het nu van afstand met zijn linker. Van der Hart ziet de bal recht op zich afkomen en kan makkelijk vangen.
30'
We zijn aanbeland in een tamelijk rustige fase van de wedstrijd. Na een stormachtige openingsfase is het tempo wat gedaald. Vitesse heeft het overwicht en wil in deze fase het balbezit houden.
26'
Daar is de wissel al. Middenvelder Dekker verlaat het veld en Menig, aanvaller, komt in het veld. Ryan Thomas zal dan een linie zakken, waardoor Menig kan plaatsnemen op de flank.
26'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Queensy Menig
26'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Rick Dekker
25'
Rick Dekker, die er net bij is gaan zitten, lijkt niet verder te kunnen. De middenvelder loopt langs het veld terug naar de dugout en zal worden vervangen.
23'
Baker raakt de bal verkeerd met zijn hoofd en de bal komt voor de voeten van Ryan Thomas. De kleine aanvaller wordt naar buiten gedrongen door doelman Room, waardoor de kans voorbij is.
21'
Doelpunt voor Vitesse, 1:2 door Dominic Solanke
Dominic Solanke faalt niet vanaf elf meter. De spits kiest de linkerhoek. Van der Hart kiest dezelfde hoek en zit ook dichtbij, maar de penalty is zuiver ingeschoten. Vitesse opnieuw op voorsprong.
20'
Gele kaart voor Thomas Lam (PEC Zwolle)
Thomas Lam wil de poging van Milot Rashica blokkeren, maar doet dat wel met zijn hand. Een gele kaart en een penalty zijn het gevoel.
20'
19'
Beide ploegen gaan in de openingsfase gelijk op. Het zijn ook twee ploegen die op een zelfde manier spelen. Een prima toetje van deze speelronde van de Eredivisie.
15'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:1 door Thomas Lam
Ook Zwolle scoort uit een standaard-situatie. Van Hintum krult de bal vanuit een vrije trap de zestien in. Lars Veldwijk kopt de bal met een verdediger in de rug richting Thomas Lam. De verdediger tikt de bal subtiel over Room heen in de verre hoek.
15'
Heerlijke openingsfase in deze wedstrijd. In het eerste kwartier vallen beide ploegen aan en zodoende ontstaat er in tegenstoten veel ruimte. Het heeft al gezorgd voor vele kansen.
14'
Knappe beweging van Milot Rashica. De rechtsbuiten van Vitesse is met één beweging voorbij aan Bart van Hintum. Dan dribbelt de kleine spits richting goal, maar zijn schot eindigt in de handen van Van der Hart.
12'
Wouter Marinus wordt niet aangevallen terwijl hij met de bal aan de voet oploopt. Op zo'n twintig meter van de goal schiet de middenvelder van Zwolle de bal met een stuiter richting de verre hoek. Room ziet de bal wel, maar kan er niet bij. Gelukkig voor hem stuitert de bal net naast.
12'
MARINUS SCHIET NET VOORLANGS
11'
Harde ingreep van Kevin Diks! De rechtsback van Vitesse gaat hard door op Zwollenaar Ryan Thomas, die net de bal weg had getikt. Scheidsrechter Van Boekel houdt de kaarten op zak.
11'
Bij een vrije trap van Denys Oliynyk staat Kashia helemaal vrij achterin de zestien. De aanvoerder van de Arnhemmers kopt de bal voor, maar Van Polen kan wegwerken.
8'
Natuurlijk wordt de rappe Sheraldo Becker in stelling gebracht wanneer de bal aan de rechterkant van het veld is. Met zijn rechter geeft hij de bal voor. De meegelopen Bouy kan zijn hoofd tegen de bal zetten, maar zijn kopbal gaat naast.
8'
BOUY ZET ZWOLLE BIJNA OP GELIJKE HOOGTE
7'
Doelpunt voor Vitesse, 0:1 door Lewis Baker
Vitesse komt na zeven minuten spelen op een voorsprong. Lewis Baker neemt een vrije trap en krult die om de muur heen, richting de korte hoek. Micky van der Hart is verrast en gaat te laat de hoek in. De goalie van de Zwollenaren kan zijn hand er nog tegenaan zetten, maar het is niet genoeg.
4'
Zwolle met een snelle uitbraak. Sheraldo Becker wordt in stelling gebracht aan de rechterkant. Zijn voorzet wordt door Vitesse-doelman Eloy Room weggetikt, voordat een Zwolle aanvaller zijn voet tegen de bal kan zetten.
3'
Al vroeg in de wedstrijd is Vitesse dichtbij de openingstreffer, maar Micky van der Hart brengt goed redding voor de thuisploeg. Na het wegglijden van Thomas Lam, kan Denys Oliynyk de bal binnenschieten, maar Van der Hart ligt in de weg.
3'
DE KANS VOOR OLIYNYK
2'
Ondanks dat Paris Saint Germain-huurling Gustavo Hebling zijn werkvergunning rond heeft, is de Braziliaan niet van de partij vanmiddag.
1'
Zwolle heeft de bal aan het rollen gebracht. Heel veel plezier bij deze wedstrijd.
1'
Daar zijn de spelers. Stadion zit niet helemaal vol. Peter Bosz is in ieder geval al wel gespot op de tribune. Bosz mag overigens geen contact maken met de bank. We gaan over een paar minuten beginnen in Zwolle!
Weinig opvallende wijzigingen bij beide ploegen. Het thuisspelende Zwolle heeft een wisseling ondergaan op één positie. Dirk Marcellis is afwezig en zijn plaats wordt overgenomen door Trent Sainsbury.

Bij Vitesse ook een wijziging in het centrale hart van de verdediging. Arnold Kruiswijk is niet fit genoeg en zal niet spelen tegen Zwolle. Hij wordt vervangen door een oud Zwollenaar, Maikel van der Werff. Peter Bosz zit niet op de bank. Hij is geschorst voor twee wedstrijden. Zijn taken worden overgenomen door Rob Maas.
PEC Zwolle en Vitesse sluiten de negende speelronde van de Eredivisie vanmiddag af in Zwolle. Om 16.45 uur zal het eerste fluitsignaal klinken in het IJsseldelta Stadion. Rond de klok van 15.45 uur zullen de opstellingen te vinden zijn onder deze pagina. Mijn naam is Thomas Mulder en ik die live verslag van deze ontmoeting.

PEC Zwolle is, net zoals in de laatste jaren, het seizoen weer goed begonnen. De ploeg van Ron Jans wist tot dusver vijf keer te winnen, twee keer gelijk te spelen en één keer te verliezen. Alleen Feyenoord was de Zwollenaren dit seizoen de baas. Zowel in de competitie als in de tweede ronde van de KNVB-beker wonnen de Rotterdammers overtuigend. Na de twee verliespartijen rechtte Zwolle de rug in Tilburg, waar het Willem II verloeg. Ook al was dit niet heel overtuigend. Vanmiddag weer een tegenstander van formaat voor de Zwollenaren, waarin de thuisploeg zich moet bewijzen tegenover eigen publiek.

Vitesse is dus de tegenstander van vanmiddag en daar draait de motor ook op volle toeren. De ploeg van Peter Bosz verloor weliswaar twee keer (1-2 tegen FC Utrecht en 0-2 tegen Feyenoord), maar de laatste drie wedstrijden wist Vitesse telkens de nul te houden. Vooral in de laatste wedstrijd, thuis tegen FC Groningen, was de vorm goed te zien bij de Arnhemmers. De bezoekende Groningers werden met een 5-0 nederlaag terug gestuurd naar het noorden.

Vitesse moet het overigens zonder hoofdtrainer Peter Bosz doen. Althans, de trainer mag niet plaatsnemen op de bank. Zijn taak wordt vanmiddag overgenomen door Rob Maas. Samen met Jon Dahl Tomasson zal Maas de wedstrijden tegen PEC Zwolle en Ajax leiden. Vitesse beschikt over een fitte selectie. Alleen Arnold Kruiswijk was een twijfelgeval. Hij bleef uit voorzorg binnen op de afsluitende training. Bij PEC Zwolle kan Gustavo Hebling zijn debuut gaan maken. De Braziliaanse huurling van Paris Saint Germain heeft zijn werkvergunning binnen en maakt mogelijk vanmiddag zijn eerste minuten.