16.10.2015 22:07

Leerdam stellig: "Het is aanhaken of afhaken"

Vitesse-verdediger Kelvin Leerdam pakt de hand in de bal na een overtreding van een speler van FC Groningen. (04-10-2015)
Vitesse-verdediger Kelvin Leerdam pakt de hand in de bal na een overtreding van een speler van FC Groningen. (04-10-2015)

Vitesse wacht zondagmiddag een zware uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Bij winst haken de Arnhemmers aan bij de (sub)top van de Eredivisie. Wordt er verloren, dan blijft het team van trainer Peter Bosz voorlopig een middenmoter.

Dat heeft Kelvin Leerdam ook door. "Het is een zespunten duel. Het is aanhaken of afhaken. Winnen we, spelen we daarna weer een topper", zegt hij aan Omroep Gelderland. De verdediger annex middenvelder zal in Zwolle hoogstwaarschijnlijk weer als linksback starten, net zoals tegen sc Heerenveen (0-0) en FC Groningen (5-0).

"Het is wel wat anders dan vorig seizoen, omdat ik nu wel speel en vorig seizoen lange tijd niet", vertelt Leerdam. "Je bent sporter en dus wil je altijd spelen. Daar doe je het voor. En ik moet zeggen dat ik geniet van dit jonge team. Het is ook een vrolijk team."

Doordat Leerdam op de linksbackpostie plaatsneemt, speelt Vitesse met vier rechtspoten in de verdediging. "Het is niet uniek denk ik. Maar misschien is het minder makkelijk in de opbouw. Ja, ik sta op mijn verkeerde been. Daardoor probeer ik het mezelf zo makkelijk mogelijk te maken en het praktisch in te vullen. Want het is wel wennen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner