19.10.2015 11:20

Bouy's mond viel open: "Was écht verbaasd"

Het gezicht van Ouasim Bouy spreekt boekdelen. Hij krijgt de rode kaart van Pol van Boeken en is oprecht verbaasd. (18-10-2015)
Het gezicht van Ouasim Bouy spreekt boekdelen. Hij krijgt de rode kaart van Pol van Boeken en is oprecht verbaasd. (18-10-2015)

Ouasim Bouy wist niet wat hem overkwam toen hij zondagmiddag én een strafschop veroorzaakte en daar een directe rode kaart voor kreeg. De middenvelder van PEC Zwolle kon zijn ogen niet geloven, zo geeft hij toe.

Door de strafschop van Bouy werd het 1-4 en met tien man was de wedstrijd over. Bouy snapt nog steeds niet waarom hij en een strafschop en een rode kaart kreeg. "Ik dacht: nee, dit meen je niet", vertelt hij tegen De Telegraaf. "Ik was écht verbaasd. Ik weet dat een tackle in die situatie geen zin heeft en tegen hem aan lopen ook niet. Ik liep om hem heen."

De aanklager van de KNVB zal deze week een voorstel sturen voor Bouy met daarin hoeveel wedstrijden hij geschorst zal worden. Dat of de KNVB spreekt hem vrij. De speler gelooft in zijn onschuld en gaat voor het laatste. "Of we voor vrijspraak gaan? Zo sta ik erin, dus ik hoop dat de KNVB er hetzelfde over denkt."

Het was sowieso een zwarte dag voor PEC Zwolle. De ploeg stond voor rust met 1-3 achter tegen Vitesse. Dat werd in de tweede helft verergerd doordat het 1-5 werd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner