18.10.2015 21:36

Diks tevreden met klinkende overwinning

Kevin Diks (r.) feliciteert Lewis Baker. De middenvelder heeft zojuist de openingstreffer gescoord in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. (18-10-2015)
Kevin Diks (r.) feliciteert Lewis Baker. De middenvelder heeft zojuist de openingstreffer gescoord in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. (18-10-2015)

Vitesse speelde zondag tegen PEC Zwolle een goede wedstrijd (1-5). Vanaf het begin was het duidelijk dat de Arnhemmers de punten mee naar huis wilde nemen. Tegenover voetbal.com sprak verdediger Kevin Diks van een terechte overwinning, al vond hij dat het de eerste helft gelijk op ging.

"De eerste helft was wel zwaar, we moesten een beetje afwachten. Zwolle vond de vrije man tussen de linies en dat was lastig. Maar in de omschakeling zochten we goed de counter en probeerden we onze eigen spel te spelen," aldus Diks. De Vitesse-speler had een groot aandeel bij het doelpunt van Valeri Qazaishvili. De Arnhemmer onderschepte een bal van Sheraldo Becker en schoot hard op doel. Zwolle-doelman Mickey van der Hart kon pareren, maar in de rebound scoorde de Georgiër.

In de tweede helft speelde Vitesse een gewonnen wedstrijd na de uitsluiting van Ouasim Bouy, maar daarvoor was de ploeg van Rob Maas, die Peter Bosz verving vanwege een schorsing, al de bovenliggende partij. "Op een gegeven moment kunnen zij het niet meer belopen, spelen wij de bal in en moet je met lopende mensen het spel afdwingen. Na de rode kaart moet je het gewoon simpel houden en die wedstrijd uitspelen."

Vorige week scoorde Diks zijn eerste doelpunt en tegen Zwolle kwam hij ook een aantal keer gevaarlijk voor de goal. De Vitessenaar had een assist kunnen hebben, maar het kwam er uiteindelijk net niet van. "Ik had een kans om te scoren maar die scoorde Vako (Valeri Qazaishvili, red.) en ik had inderdaad een paar keer een assist kunnen geven, maar ik leverde bal net niet goed af."

De verdediger vierde zondagavond de derde overwinning in vier wedstrijden en erkende dat hij de laatste tijd goed bezig is. Aan een transfer denkt de negentien-jarige Diks nog niet. "Volgend jaar speel ik gewoon nog bij Vitesse, ik wil mijn contract uitdienen en dan zien we wel verder. Waar mijn plafond ligt, weet ik nog niet, dat zie ik dan wel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner