De Graafschap
2:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Cas Peters 7. / Schot met rechts
0 : 2 Torinfos in de Ticker Bart Straalman 35. / Kopbal  (Bryan Smeets)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Sjoerd Overgoor 44. / Schot met links  (Bartholomew Ogbeche)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Nathaniël Will 54. / Eigen goal
2 : 3 Torinfos in de Ticker Karim Tarfi 88. / dir. vrije trap

90'
Een wedstrijd met alles erop en eraan in de tweede helft. Een botsing tussen twee ploeggenoten waarna er iemand uitviel, een eigen doelpunt, een rode kaart en een prachtige vrije trap vlak voor tijd die de winnende goal betekende. Voor de neutrale toeschouwer was deze wedstrijd zeker de moeite waard. Cambuur knokte zich goed terug en leek in de tweede helft de bovenliggende partij. De thuisploeg drukte alleen niet door en kreeg daar vlak voor tijd keihard de deksel voor op haar neus.
90'
90'
Iedereen mist de bal. Uit de kluts valt deze uiteindelijk bij de tweede paal in de handen van Jurjus.
90'
Met nog één minuut te gaan gaat doelman Zeinstra mee naar boren bij een hoekschop!
90'
Er komen nog vier minuten bij in deze gekke wedstrijd.
88'
Doelpunt voor De Graafschap, 2:3 door Karim Tarfi
Wat een treffer! Tarfi gaat op ruim dertig meter van het doel achter de bal staan voor een vrije trap. Met rechts schiet hij de bal prachtig via de paal achter de kansloze doelman en lijkt De Graafschap de eerste zege te bezorgen.
86'
Wissel in bij De Graafschap -> Lion Kaak
86'
Wissel uit bij De Graafschap -> Andrew Driver
84'
Geel-rode kaart voor Robin Pröpper (De Graafschap)
Pröpper maakt een overtreding en is daarna heel boos op de grensrechter. Dat komt hem op zijn tweede prent van de avond te staan en dus een rode kaart.
83'
Aan allebei de kanten blijven vrije trappen levensgevaarlijk. De verdedigers hebben klaarblijkelijk geen enkel idee hoe ze de indraaiende ballen moeten verdedigen en komen keer op keer in de problemen.
81'
Wat een kans voor Pröpper. De verdediger ontsnapt bij een vrije trap aan de aandacht van iedereen, maar raakt de bal niet. Hierdoor draait de bal net voor het doel van Cambuur langs.
80'
Wissel in bij De Graafschap -> Karim Tarfi
80'
Wissel uit bij De Graafschap -> Bryan Smeets
76'
Het laatste kwartier was amper het aanzien waard. Beide ploegen hebben nu nog een kwartier te gaan om alsnog de wedstrijd in het voordeel te beslissen.
72'
Een goede voorzet van Roshuevel wordt door Jurjus weggewerkt. De keeper doet dit wat vreemd met zijn onderbeen, maar dat zal hem verder een zorg zijn.
71'
Een matige poging van afstand van Straalman gaat heel ver naast. Maar sinds een hele lange tijd was dit eindelijk weer een aanvals teken van leven van de bezoekers.
68'
Nog een kwart wedstrijd. Beide ploegen schieten met die gelijke spel eigenlijk maar weinig op. Wie durft als eerste de schroom van zich af te gooien om vol voor de drie punten te gaan?
64'
Heel het stadion kijkt in spanning toe wanneer Van der Streek klaarstaat voor een vrije trap. Zijn schot is te hoog, waarna iedereen weer verder gaat met waar hij mee bezig was.
61'
Na de 0-2 leek Cambuur het aardig kwijt te zijn, na de 2-2 is dat bij De Graafschap het geval. Er gaat maar weinig goed bij de bezoekers momenteel.
59'
Gele kaart voor Sebastian Steblecki (SC Cambuur)
Wederom een onhandige overtreding rondom de middenlijn. Ditmaal van een Cambuur speler. En ook deze is goed voor geel. Makkelie doet weinig verkeerd vanavond.
58'
Wissel in bij SC Cambuur -> Xander Houtkoop
58'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Bartholomew Ogbeche
57'
Opvallend: Makkelie legt het spel stil en verteld tegen Ogbeche dat hij het niet verantwoord vindt dat de aanvaller verder speelt. Ogbeche heeft een enorm ei boven zijn oog na de botsing van een paar minuten terug.
55'
Gele kaart voor Robin Pröpper (De Graafschap)
Pröpper vangt Van der Streek op rondom de middenlijn en komt daardoor ook in het boekje van Makkelie.
54'
Doelpunt voor SC Cambuur, 2:2 door Nathaniël Will (eigen doelpunt)
Wat een wedstrijd is dit toch. Wederom een treffer uit een vrije trap. Barto brengt met zijn hoofd de bal in. Will denkt uit te verdedigen, maar raakt de bal compleet verkeerd. Met een mooie lob verschalkt hij zijn eigen doelman.
52'
Wissel in bij De Graafschap -> Kristopher Vida
52'
Wissel uit bij De Graafschap -> Youssef el Jebli
52'
In een duel om de bal geeft Peters een schouderduw aan Andriuškevičius, die keihard in aanraking komt met Ogbeche. Beiden hebben even verzorging nodig.
50'
Jurjus twijfelt bij een hoekschop. Twijfel is nooit goed, dat blijkt ook nu weer. de doelman belandt halverwege zijn zestienmetergebied, wanneer Dammers de bal net naast het doel kopt.
48'
Nu raakt Cambuur de paal! Het is weer dezelfde paal. Ditmaal raakt Overgoor hem, met een bekeken poging. De Graafschap mazzelt deze keer.
46'
Cambuur neemt maatregelen. Doelman Nienhuis moest geblesseerd achter blijven door een blessure, maar met het inbrengen van Steblecki komt er een middenvelder in plaats van een verdediger binnen de lijnen.
46'
46'
Wissel in bij SC Cambuur -> Sebastian Steblecki
46'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Omar el Baad
46'
Wissel in bij SC Cambuur -> Harm Zeinstra
46'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Leonard Nienhuis
45'
Drie doelpunten, twee ballen op de paal en een De Graafschap wat zeer goed speelt. Het grootste gedeelte van de eerste helft, tussen de 0-1 en de 0-2 in, was Cambuur aan de bal, maar de thuisploeg werd nauwelijks gevaarlijk. Na de 0-2 gebeurde er van alles. De bezoekers hadden de wedstrijd al kunnen beslissen, maar kregen uit het niets nog een treffer tegen. De tweede helft gaat ongetwijfeld nog meer spektakel opleveren.
45'
45'
De Graafschap raakt weer de paal! Peters is El Baad te snel af in een snelle uitbraak. De maker van de 0-1 haalt snoeihard uit in de korte hoek, maar raakt dezelfde paal als El Jebli een paar minuten geleden.
44'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:2 door Sjoerd Overgoor
De wedstrijd is weer spannend! Binnen een minuut na het schot op de paal, ligt de bal er aan de andere kant toch in. Ogbeche legt een afvallende bal na een voorzet van de zijkant goed terug op zijn aanvoerder. Overgoor controleert de bal prima met zijn borst en schiet hem met links onhoudbaar in de verre hoek.
43'
El Jebli raakt de paal! Een heerlijk laag schot van afstand is Nienhuis nu wel te machtig. De paal staat een derde treffer in de weg.
42'
Na de tweede tegentreffer lijkt al het geloof bij Cambuur weg te zijn. De Graafschap is dichterbij de 0-3 dan Cambuur bij een aansluitingstreffer.
40'
Nienhuis voorkomt de 0-3! Een katachtige reactie van de doelman op een schot van El Jebli. De nummer twintig van de bezoekers haalt met buitenkant rechts heerlijk uit en telde zijn schot al bijna. In de lucht weet Nienhuis met zijn hand de bal nog uit zijn doel te houden.
39'
Daar was bijna de derde voor de bezoekers! Wederom een indraaiende vrije trap die richting het hoofd van Straalman draait. Dammers kan nog net op tijd ingrijpen, anders was de wedstrijd al beslist geweest.
37'
Dit scoreverloop had men bij Cambuur vooraf, uiteraard, niet verwacht. De thuisploeg liet via diverse spelers optekenen dat alleen de drie punten zouden tellen in dit duel, maar die lijken enorm ver weg voor de Friezen.
35'
Doelpunt voor De Graafschap, 0:2 door Bart Straalman
Cambuur maakt het zichzelf enorm moeilijk op deze manier! Een indraaiende vrije trap wordt amper verdedigd door de thuisploeg. Straalman loopt perfect in de baan van de bal en kan vanaf elf meter de bal in de korte hoek binnen koppen.
33'
Gele kaart voor Jeroen Tesselaar (De Graafschap)
Weer een overtreding op Rosheuvel. Nu van Tesselaar. Deze keer is er wel een gele kaart voor de dader, nadat een potentiële aanval door hem wordt afgestopt.
32'
Andriuškevičius snelt aan de linkerkant El Jebli voorbij en levert een voorzet bij de tweede paal af. Zijn bal komt in de buurt van Rosheuvel, maar die weet zijn kopbal niet op doel te mikken.
29'
Rommelig. Zo is de fase waar de wedstrijd zich nu in bevindt absoluut omschreven worden. De Graafschap loert op de counter, Cambuur probeert voetballend de ruimte te vinden. Beide ploegen vinder maar amper waar ze naar op zoek zijn, mede door veel balverlies aan beide kanten.
26'
Na een klein half uurtje komt Cambuur niet echt heel vaak in de buurt van het doel van De Graafschap. Wel is de thuisploeg nog altijd de betere ploeg, maar doelman Jurjus is, op die indraaiende vrije trap na, nog amper getest vanavond.
23'
Jurjus ontsnapt! De indraaiende vrije trap gaat aan iedereen voorbij en stuitert tegen de borst van de doelman aan. Hij lijkt niet echt in de gaten te hebben dat hij deze bal tegen heeft gehouden.
22'
Een laatste waarschuwing voor Ted van de Pavert. De aanvoerder vloert Rosheuvel, die anders op de rechterkant een vrije doorgang had richting de achterlijn. Cambuur heeft nog wel een vrije trap tegoed.
19'
Daar was bijna Ogbeche! Een lage voorzet vanaf de rechterkant gaat in het centrum aan Barto voorbij. Ogbeche let goed op en probeert voor zijn man te kruipen, maar bij de tweede paal komt de aanvaller net te laat om de bal binnen te kunnen tikken.
15'
De Graafschap zoekt af en toe de voetballende oplossing tijdens het uitverdedigen, maar raakt het leer daardoor vaak al in een vroeg stadium kwijt. Cambuur zit er echt overal dicht bovenop en gunt de hekkensluiter amper de tijd om te ademen.
12'
Het spelbeeld is nu hoe dat vooraf te verwachten was. Met 21 man op de helft van De Graafschap is de thuisploeg in volle vaart op jacht naar de gelijkmaker.
9'
Na de openingstreffer lijkt Cambuur wakker te zijn geworden. Direct na de tegentreffer pakt de thuisploeg het initiatief en zet het De Graafschap vast op eigen helft. Het spelbeeld draait dus 180 graden, na de treffer.
7'
Doelpunt voor De Graafschap, 0:1 door Cas Peters
Peersman gaat hopeloos in de fout! Een diepe bal van De Graafschap lijkt door Peersman te worden uitverdedigd, maar hij speelt de bal tegen de borst van Peters aan. Die staat daardoor met de bal aan zijn voet vrij voor de doelman en schiet laag in de verre hoek binnen voor de 0-1.
6'
Het initiatief ligt in de openingsfase bij de bezoekers. De Graafschap start fel en zorgt ervoor dat de bal voornamelijk op de helft van Cambuur te vinden is.
5'
We zijn weer onderweg. Laten we hopen dat het hierbij blijft vanavond.
3'
Makkelie legt de wedstrijd nu al stil! De scheidsrechter heeft het uitvak zojuist al laten waarschuwen vanwege vuurwerk op het veld. Nu er een nieuwe klap te horen is, vindt de scheidsrechter het even genoeg.
1'
De balt rolt in Leeuwarden. In een sfeervol stadion zijn de nummer zeventien en achttien van de Eredivisie hun jacht op de eerste zege van dit seizoen begonnen.
1'
De opstellingen:
Jongeling Omar el Baad maakt vrijdagavond zijn debuut bij SC Cambuur. De jonge verdediger, die afgelopen zomer overkwam uit de jeugd van Feyenoord, neemt de plek over van Kai Heerings. Opvallend genoeg speelde El Baad in Rotterdam veelvuldig als een aanvallend ingestelde speler.

Voorin bij Cambuur is Furdjel Narsingh te geblesseerd om in actie te komen. Zijn plek aan de rechterkant van de aanval wordt overgenomen door Mikhail Rosheuvel. Narsingh ontbreekt overigens volledig bij de ploeg uit Leeuwarden.

Bij De Graafschap is Vincent Vermeij de meest opvallende naam in de basisopstelling. De aanvaller, die vorig seizoen in de strijd om promotie geregeld belangrijk was voor de ploeg uit Doetinchem, start doordat Nathan Kabasele net terugkeert van een blessure. Kabasele zit wel op de bank.
Het is nog geen december, maar voor zowel SC Cambuur als De Graafschap is de wedstrijd van vanavond wellicht wel de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Een zege tegen de directe concurrent is eigenlijk een must. Zeker voor De Graafschap, komt degradatie bij een nederlaag nu al wel heel angstig dichtbij. Lukt het vanavond een van beide ploegen om de eerste zege van dit seizoen te boeken? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

SC Cambuur
Met zeven gelijke spelen uit dertien wedstrijden verliest SC Cambuur dit seizoen meer dan de helft van haar wedstrijden niet , maar doordat er ook nog niet gewonnen is, staat de ploeg wel in de onderste zone van de Eredivisie. Trainer Henk de Jong weigert het duel van vanavond te bestempelen als De wedstrijd van het jaar, maar dat is het natuurlijk wel. Bij een nederlaag kruipt De Graafschap angstig dicht naar de Friezen toe en lijkt directe degradatie een reële optie te gaan worden, terwijl er bij winst een gat van acht punten wordt getrokken richting de ploeg uit Doetinchem. Het is bij de trainer dan ook duidelijk dat alleen de drie punten tellen. Zeker aangezien Cambuur dan voor minstens één dag zelfs stijgt naar de veilige plek vijftien op de ranglijst. De Jong hoopt vanavond op de steun van het thuispubliek. Toch is die steun geen garantie voor succes, aangezien Cambuur al negen thuiswedstrijden op rij niet heeft weten te winnen.

De Graafschap heeft een goed gevoel aan bezoeken aan SC Cambuur. Afgelopen zomer speelde de ploegen een oefenwedstrijd tegen elkaar in Leeuwarden en die wedstrijd werd door de bezoekers met 2-3 gewonnen. Aan het begin van het jaar, in januari, kwam een oefenpotje tussen beide ploegen tot een 2-2 gelijkspel. De Superboeren zijn dit kalenderjaar dus nog ongeslagen tegen de ploeg die boven ze staat op de ranglijst. Toch is er geen enkele reden voor misplaatste arrogantie bij De Graafschap. Na de oefenzege bij Cambuur won de ploeg een paar dagen later nog een oefenpotje tegen Lienden, maar sindsdien werd er geen enkele wedstrijd meer in winst omgezet. Spits Vincent Vermeij, dit het dit seizoen veelal moet doen met invalbeurten, kent de belangen van de wedstrijd. “Als we nog iets van die seizoen willen maken, moeten we winnen”, aldus de spits. Ook trainer Jan Vreman sprak woorden van gelijke strekking. Zijn aanvulling daarop was ook nog dat hij voelt dat de overwinning voor zijn ploeg steeds dichterbij komt. “De afgelopen wedstrijden konden we de zege steeds net niet pakken, maar je denkt dat hij steeds dichterbij komt”, aldus de oefenmeester.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.