04.12.2015 20:46

De Jong: "Winnen is het enige medicijn"

Het is niet aan het gezicht van Henk de Jong af te lezen of hij blij is met het 3-3 gelijkspel van SC Cambuur tegen FC Utrecht. (26-09-2015)
Het is niet aan het gezicht van Henk de Jong af te lezen of hij blij is met het 3-3 gelijkspel van SC Cambuur tegen FC Utrecht. (26-09-2015)

De Jong: “Winnen is het beste medicijn”

SC Cambuur is de enige Eredivisionist die dit seizoen nog geen enkele wedstrijd wist te winnen. De Leeuwarders gingen in de vorige speelronde onderuit tegen hekkensluiter De Graafschap (2-3) en spelen zondag de volgende degradatiekraker tegen Willem II.

De nederlaag tegen De Graafschap was een flinke klap voor SC Cambuur. "Dat was zeker een teleurstelling, dat lijkt me duidelijk. Bij iedereen die Cambuur een warm hart toedraagt kwam dat hard aan. Maar we moeten wel door, je kan en moet er niet in blijven hangen", vertelt trainer Henk de Jong op de clubwebsite van SC Cambuur.

Het is voor de club uit Leeuwarden zaak om zich op te richten naar het volgende duel. "Die uitslag gaat niet meer veranderen en je moet gewoon hard blijven werken en er met z’n allen alles aan doen. En daar krijg je dan vanzelf weer energie van. Zoals we deze week getraind hebben zou je niet zeggen dat we staan waar we nu staan."

SC Cambuur begint waarschijnlijk met Sander van de Streek op de rechtsback, omdat Djavan Anderson en Omar El Baad het Eredivisie-niveau nog niet aankunnen. De Leeuwarders moeten het daarnaast ook doen zonder de geblesseerde Calvin Mac-Intosch en Marlon Pereira. Marvin Peersman is geschorst.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner