27.11.2015 11:10

Spanning bij Vermeij: "Het wordt cruciaal"

Voor Vincent Vermeij is het een bijzonder duel met AFC Ajax. De speler van De Graafschap (l.) speelde in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. (23-09-2015)
Voor Vincent Vermeij is het een bijzonder duel met AFC Ajax. De speler van De Graafschap (l.) speelde in de jeugdopleiding van de Amsterdammers. (23-09-2015)

In Leeuwarden staat vrijdagavond de eerste echte degradatiekraker van het seizoen op het programma: SC Cambuur - De Graafschap. Beide clubs bungelen onderaan in de Eredivisie en hebben de punten hard nodig. Spits Vincent Vermeij van De Graafschap weet wat er in het Cambuurstadion op het spel staat.

"Het wordt cruciaal", erkent Vermeij tegenover Omroep Gelderland. "Maar ook voor Cambuur. Het is een wedstrijd waarin we punten kunnen pakken. We moeten winnen vind ik en zo gaan we er ook in. Als wij nog wat willen dit seizoen, moet je punten pakken zodat je aansluit."

Zowel SC Cambuur als De Graafschap wist dit seizoen nog geen enkele overwinning te boeken. De Superboeren incasseerden daarnaast iedere wedstrijd minstens één doelpunt. "Ik denk niet dat je te offensief moet beginnen nee. Natuurlijk zullen we in het begin vol druk zetten zoals we dat altijd doen, maar je moet oppassen dat het achterin niet open komt te staan. Anders is het in de eerste helft al raak. Je moet zorgen dat het lang spannend blijft en je zelf gaat scoren en winnen."

Vermeij start in Leeuwarden mogelijk in de punt van de aanval. Samen met Nathan Kabasele is de spits de enige Superboer die dit seizoen meer dan één goal maakte. "Mijn gevoel is goed. Natuurlijk, ik vind al heel lang dat ik meer moet gaan spelen. Hopelijk kan ik tegen Cambuur weer belangrijk zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner