01.12.2015 19:32

De Jong hoeft niet te vrezen voor ontslag

SC Cambuur is niet van plan om trainer Henk de Jong te ontslaan. De Leeuwarders wonnen dit seizoen nog geen enkele wedstrijd in de Eredivisie, maar De Jong hoeft niet te vrezen voor zijn baan.

"Gezien de stand op de ranglijst is het misschien logisch dat de media bij Henk gaan zeuren over zijn positie, maar een ontslag is niet aan de orde", vertelt technisch directeur Henry van der Vegt. "Maar als ik dit zeg, roept iedereen natuurlijk: "Nou dan weet je het wel.'"

Het bestuur van SC Cambuur haalde eerder assistent-trainer Sandor van der Heide weg bij de eerste selectie. Hij kreeg een andere functie bij de club uit Leeuwarden aangeboden, maar ging aan de slag als hoofdtrainer van IJsselmeervogels. "We hebben met het afscheid van Sandor van der Heide gedaan wat wij dachten dat nodig was om sportief het tij te keren."

SC Cambuur is de enige Eredivisionist die dit seizoen nog geen wedstrijd won. Afgelopen vrijdag ging het duel degradatieduel met De Graafschap (2-3) verloren. Ondanks dat de manschappen van De Jong nog geen wedstrijd wonnen, staan zij niet laatste. De Graafschap heeft nog een achterstand van twee punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner