SC Cambuur Zaterdag, 12. December 2015
19:45 uur
NEC Nijmegen
3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Bartholomew Ogbeche 20. / Schot met links  (Marvin Peersman)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Xander Houtkoop 24. / Eigen goal
2 : 1 Torinfos in de Ticker Bartholomew Ogbeche 49. / Schot met rechts  (Xander Houtkoop)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Christian Santos 66. / Eigen goal

90'
Eindelijk wist Cambuur de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Al snel na rust kwam het via Ogbeche op een 2-1 voorsprong. Even later werd het via een eigen doelpunt van Santos 3-1. Die voorsprong gaf Cambuur niet meer uit handen, het liet NEC compleet kansloos.
90'
89'
Het zit er bijna op in Leeuwarden, maar dit kan niet meer mis gaan. Het lijkt erop dat Cambuur de eerste overwinning van het seizoen gaat behalen!
85'
Ook Ogbeche nog met een kans op de 4-1! De aanvaller krijgt de bal er niet in, maar niemand zal hem dat vanavond kwalijk nemen.
81'
Bijna de 4-1 van Cambuur! Rosheuvel heeft alle tijd en ruimte maar schiet de bal naast.
79'
Gevaarlijke uitbraak van NEC, maar Lundholm schiet ruim naast.
77'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Sam Lundholm
77'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Wojciech Golla
72'
Wissel in bij SC Cambuur -> Valmir Berisha
72'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Xander Houtkoop
70'
NEC probeert er wel uit te komen, maar het lukt de Nijmegenaren maar niet om het Cambuur moeilijk te maken.
66'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Mohamed Rayhi
66'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Janio Bikel
66'
Doelpunt voor SC Cambuur, 3:1 door Christian Santos (eigen doelpunt)
En daar is de 3-1, weer uit een standaardsituatie! Byrne ramt de vrije trap door de zestien heen en via de carambole belandt het speeltuig achter Van Duin! Christian Santos is de pechvogel die het eigen doelpunt achter zijn naam krijgt.
64'
NEC weet niet hoe het met het spel van Cambuur om moet gaan en loopt zich steeds vast, de thuisploeg heeft de beste papieren in handen.
60'
Cambuur heeft de smaak te pakken en blijft aanvallen, maar Houtkoop wordt nu teruggefloten wegens buitenspel.
56'
Woudenberg krijgt de bal bij toeval voor zijn voeten op de rand van het strafschopgebied en raakt de lat!
55'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Marcel Appiah
55'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Joey Sleegers
52'
Gele kaart voor Rens van Eijden (NEC Nijmegen)
Geel voor van Eijden, die herhaaldelijk commentaar uit op de leiding.
49'
Doelpunt voor SC Cambuur, 2:1 door Bartholomew Ogbeche
Ja hoor, weer Ogbeche, weer bij de tweede paal! Opnieuw werkt hij een corner van Houtkoop fraai binnen.
48'
Eerste doelpoging van de tweede helft: het schot van Houtkoop hobbelt langzaam over het natte kunstgras en belandt in de handen van Van Duin.
46'
45'
Weinig spektakel in de eerste helft, wel twee goals. Eerst kwam Cambuur op voorsprong nadat Ogbeche bij de tweede paal een corner binnenschoot. Even later kwam NEC op gelijke hoogte toen Houtkoop een corner van NEC achter zijn eigen doelman werkte.
45'
43'
Monteiro met een knappe steekbal op Houtkoop, maar die weet er niet niet aan te komen.
41'
Foor krijgt zomaar de bal in de voeten gespeeld door de verdediging van Cambuur, maar schrikt en schiet gehaast over.
38'
Gele kaart voor Erik Bakker (SC Cambuur)
De eerste kaart van de wedstrijd is voor Bakker, die Limbombe onderuit moet halen om de counter van NEC af te stoppen.
37'
Weer een goede hoekschop van Houtkoop, maar NEC weet de bal snel op te ruimen.
33'
Vrije trap voor Cambuur op een mooie plek, maar Houtkoop trapt de bal veel te laag.
30'
Prima counter van Cambuur, maar de voorzet die Rosheuvel vanaf de rechterflank uiteindelijk aflevert gaat aan iedereen voorbij.
27'
Limbombe verstapt zich en raakt daarbij geblesseerd. Het spel ligt even stil om zijn blessure te behandelen.
24'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 1:1 door Xander Houtkoop (eigen doelpunt)
En daar is de 1-1 al! Ook deze treffer valt uit een hoekschop, Houtkoop werkt de corner van Limbombe achter zijn eigen doelman.
20'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:0 door Bartholomew Ogbeche
1-0 Ogbeche! De aanvaller duikt na een corner op bij de tweede paal en schiet hard binnen.
17'
Ogbeche schiet snel en knap uit de draai, Van Duin redt uitstekend.
14'
Houtkoop neemt de corner voor Cambuur, Santos verdedigt goed mee en kopt de bal weg.
10'
Cambuur zet druk op het doel van NEC, maar tot een doelpoging komt het nog niet.
7'
Het regent flink in Leeuwarden, maar Cambuur laat zich er niet door afleiden. De thuisploeg speelt de bal rustig rond.
4'
Het eerste schot van de wedstrijd is van Todd Kané. Op een meter of dertig afstand probeert hij het maar eens, zijn schot gaat huizenhoog over.
1'
Vandaag treffen SC Cambuur en NEC elkaar in Leeuwarden. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

SC Cambuur
Voor SC Cambuur verloopt het seizoen tot nu toe alles behalve vlekkeloos. Nadat een paar weken geleden werd verloren van directe concurrent de Graafschap, is het gat naar de gevreesde achttiende plaats nog slechts twee punten.

SC Cambuur kreeg daarbij de afgelopen weken nog een aantal extra dompers te verwerken. Zo belandde aanvoerder Sjoerd Overgoor in de ziekenboeg. De middenvelder is oververmoeid en zal pas na de winterstop weer in actie komen. Daarnaast zijn ook Van de Streek en Narsingh er in verband met blessures niet bij. Daar tegenover staat wel dat Nienhuis, Barto en Berisha terugkeren. Verder keert ook Peersman terug van zijn schorsing, waardoor Henk de Jong weer wat meer opties heeft.

NEC
Zo moeizaam als het seizoen voor SC Cambuur verloopt, zo soepel gaat het bij NEC. De promovendus staat bijna halverwege de competitie op een verrassende zevende plaats en zelfs de vierde plaats in binnen handbereik.

De Nijmegenaren willen hun plaats in de subtop graag handhaven en hebben daarom afgelopen week speciaal op kunstgras getraind. Het enige smetje voor NEC is dat zowel Hannes Halldórsson als Joshua Smits nog steeds geblesseerd is, waardoor derde doelman Marco Duin opnieuw zijn opwachting mag maken.

Er wordt om 19.45 afgetrapt in Leeuwarden. Veel plezier bij dit duel!