12.12.2015 14:28

Faber trainde deze week met NEC op kunstgras

Ernest Faber leidt de eerste training van NEC. De trainer moet de promovendus in de Eredivisie zien te houden. (01-07-2015)
Ernest Faber leidt de eerste training van NEC. De trainer moet de promovendus in de Eredivisie zien te houden. (01-07-2015)

NEC heeft de afgelopen week niet volledig op het eigen trainingsveld gestaan, maar de ploeg uit Nijmegen is tweemaal uitgeweken naar Malden. "Dat veld lijkt heel veel op de mat bij Cambuur, dus daar konden de spelers alvast even wennen aan de andere omstandigheden", zegt NEC-trainer Ernest Faber.

"Het spel gaat net even iets sneller dan op gewoon gras en scherpte en concentratie zijn nog belangrijker dan normaal. Als je op kunstgras een bal niet goed aanneemt, krijg je ook geen tijd om dat te corrigeren en lijd je dus eigenlijk direct balverlies. Verder is het prima te bespelen hoor, maar dat zijn wel zaken waar je rekening mee moet houden in het veld en in de voorbereiding", vervolgt de oefenmeester op de officiële website van de club.

De trainer hoopt dat zijn ploeg bij de start van de wedstrijd direct het initiatief neemt. "Cambuur is helemaal geen onaardige ploeg. Qua spel vind ik ze vergelijkbaar met PEC Zwolle en net als bij ons afgelopen week. Dat betekent vanaf de eerste minuut een hoog tempo ontwikkelen, zeker omdat we op kunstgras spelen, snel positiespel en daar omheen een goede verdedigingsorganisatie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner