12.12.2015 23:01

De Jong koestert 'kindje' bij SC Cambuur

Ruim acht maanden moest SC Cambuur erop wachten, maar zaterdag kon de Friese club eindelijk weer een overwinning vieren in de eredivisie. Trainer Henk de Jong vergeleek zijn gevoel na de winst op NEC (3-1) met het krijgen van een kindje. "Bijna negen maanden zonder overwinning. Sommige mensen krijgen dan een baby, wij krijgen een overwinning", zei de zichtbaar geëmotioneerde trainer.

Cambuur won op 5 april voor het laatst in de competitie. Daarna incasseerden de Friezen de ene na de andere teleurstelling. "Het was verschrikkelijk, een heel vervelende periode", aldus De Jong. "Daarom voelt dit als een enorme opluchting. De steun die we de afgelopen maanden hebben gehad, is niet normaal. Als je zo lang niet wint, maar de supporters toch zó achter de ploegen blijven staan, is dat heel mooi. Normaal gebeurt dat niet in de voetbalwereld."

Ondanks de slechte resultaten van Cambuur bleven de Friese fans altijd achter De Jong staan. "Prachtig, want ik ben gek op deze club. Maar ik moet niet teveel gaan praten, anders ga ik op Foppe lijken. Daar zit ik wel tegenaan, moet ik zeggen. We zijn allebei Friezen, die zijn gevoelig voor dit soort dingen."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner