11.12.2015 10:08

Oververmoeide Overgoor mist komende duels

Willem II-speler Freek Heerkens gaat het duel aan met de inkomende SC Cambuur-aanvoerder Sjoerd Overgoor. (06-12-2015)
Willem II-speler Freek Heerkens gaat het duel aan met de inkomende SC Cambuur-aanvoerder Sjoerd Overgoor. (06-12-2015)

De overvolle ziekenboeg van SC Cambuur heeft er weer een patiënt bij. Sjoerd Overgoor zal dit kalenderjaar niet meer in actie komen. De aanvoerder van de Leeuwarders kampt met verschijnselen van oververmoeidheid.

Overgoor zal daardoor de ontmoetingen met NEC Nijmegen (thuis) en SBV Excelsior aan zich voorbij moeten laten gaan. SC Cambuur meldt via de officiële kanalen dat de 27-jarige middenvelder de wedstrijden wel wil spelen, maar dat het lichaam protesteert. De captain van de Leeuwarders is dit seizoen een van de weinige zekerheidjes in het team van Henk de Jong, dat veel blessures kent.

Bij SC Cambuur zitten onder meer Marlon Pereira, Calvin Mac-Intosch en Leonard Nienhuis in de lappenmand. Onduidelijk is of trainer De Jong Martijn Barto, Furdjel Narsingh en Wessel Dammers zaterdagavond kan inzetten tegen NEC Nijmegen.

De Leeuwarders overleefden de afgelopen twee seizoenen vrij eenvoudig in de Eredivisie, maar dit seizoen loopt het nog niet op rolletjes in de Friese hoofdstad. SC Cambuur is de enige Eredivisionist die nog geen wedstrijd won en staat met zeven punten uit vijftien wedstrijden op de zeventiende plek in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner