12.12.2015 21:39

Cambuur boekt eerste zege van het seizoen

Bartholomew Ogbeche (m.) viert een treffer tijdens het competitieduel SC Cambuur - NEC Nijmegen. (12-12-2015)

SC Cambuur heeft zaterdagavond de eerste zege van het seizoen weten te boeken. In Leeuwarden werd NEC met 3-1 verslagen.

De eerste helft was bepaald geen spektakelstuk. Hoewel Todd Kané al na drie minuten de eerste doelpoging deed, zal geen enkele toeschouwer daarvoor op het puntje van zijn stoel zijn gaan zitten. Het schot van de huurling ging huizenhoog over. Na dat schot duurde het een hele tijd voordat er weer iets noemenswaardigs gebeurde. Cambuur zette weliswaar druk, maar het creëerde geen enkele mogelijkheid om te schieten. Tot de twintigste minuut, toen de thuisploeg een corner kreeg. Bartholomew Ogbeche dook op bij de tweede paal en schoot de bal hard binnen.

Lang kon Cambuur echter niet van de voorsprong genieten, want enkele minuten later stond het alweer gelijk. Ook het doelpunt van NEC viel uit een corner: Anthony Limbombe trapte de bal, waarna die door Xander Houtkoop ongelukkig achter zijn eigen doelman werd geschoten. Na de gelijkmaker ging het spel op en neer, zonder dat er verder veel gebeurde.

Cambuur begon goed aan de tweede helft en was meteen gevaarlijk. Het duurde dan ook niet lang voor de Friezen opnieuw de voorsprong pakten, op identieke wijze als de eerste keer. Een corner van Houtkoop werd door Ogbeche bij de tweede paal binnen gelopen. Het lukte NEC maar niet om Cambuur onder controle te krijgen en de frustratie was zichtbaar bij de Nijmegenaren. Dat resulteerde in een vrije trap voor Cambuur, die door Jack Byrne getrapt werd maar via Christian Santos uiteindelijk het doel in ging. Ook daarna had NEC vrij weinig in te brengen en wist Cambuur eenvoudig stand te houden. Het had zelfs nog een paar kansjes op de 4-1, maar Mikhail Rosheuvel was te gehaast.

SC Cambuur kan dankzij de overwinning in punten gelijk komen met FC Twente, dat zaterdagavond in actie komt tegen de Graafschap. NEC blijft voorlopig op de zevende plaats staan, maar kan morgen PEC Zwolle en FC Utrecht zien passeren.

Door: Jessica Westdijk