13.12.2015 09:49

Faber: "Ik dacht dat we verder waren dan dit"

Het sprookje van NEC in de Eredivisie werd zaterdagavond abrupt verstoord door SC Cambuur, dat tegen de Nijmegenaren de eerste winstpartij van het seizoen pakte. Trainer Ernest Faber had niet verwacht dat zijn ploeg het duel zo makkelijk uit handen zou geven.

"We hebben tot op heden meermaals laten zien goed te kunnen voetballen, maar nu was het verre van dat. Bovenal kwam dat door onnodige, persoonlijke fouten. We hebben veel getraind op standaardsituaties en als je dan op zo'n manier drie goals om je oren krijgt, dan is dat pijnlijk. Ik dacht dat we verder waren dan dat", stelt hij ontevreden op de clubwebsite van de promovendus.

"Je moet op zulke momenten gewoon slimmer zijn en niet telkens dezelfde fouten maken, die dit soort standaardsituaties opleveren. Je weet dat elke vrije trap of corner op zo'n avond voor hachelijke situaties kan zorgen, dus moet je zorgen dat je daarbuiten blijft."

NEC staat na de verliesbeurt nog een de juiste plek om te strijden voor Europees voetbal, maar kan na de zeperd tegen SC Cambuur ingehaald worden door zowel FC Utrecht als PEC Zwolle.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner