12.02.2016 13:54

De Haan: "Vitesse is mentaal kwetsbaar"

Foppe de Haan zal dit weekend met sc Heerenveen aantreden tegen Vitesse, maar de oefenmeester gaat niet al te veel in op zijn tactiek. Hij is namelijk van mening dat zijn ploeg de beuk er in moet gooien.

De 72-jarige trainer van de Friezen weet namelijk één ding zeker: "Als het niet draait, valt het team uit elkaar. Mentaal is Vitesse kwetsbaar", zegt hij tijdens de persconferentie. "We moeten op de juiste momenten het duel aangaan, de fysieke strijd zoeken, daar heeft Vitesse een hekel aan. Vorige week tegen AZ was Vitesse 25 minuten dominant, maar toen AZ het over een andere boeg gooide, zag je dat ze de kluts kwijt waren."

De Haan is sowieso niet van plan om veel te wijzigen aan zijn team. "Het middenveld staat aardig en dat wil ik niet uit elkaar halen. Met Joey (Van den Berg, red.), Morten (Thorsby, red.) en Jerry op de plek van Stefano, staat het goed", aldus De Haan. Hij laat Jerry St. Juste, net terug van een blessure, direct starten. "Jerry komt terug van een blessure, maar ik weet wat hij kan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner