Strafschop gemist FC Twente -> Kyle Ebecilio
Strafschop gemist PEC Zwolle -> Thomas Lam
Strafschop raak FC Twente -> Youness Mokhtar
Strafschop raak PEC Zwolle -> Stef Nijland
120'
penalty's
120'
Samenvatting verlenging
Ook de extra tijd van dertig minuten heeft geen beslissing kunnen maken in de halve finale tussen FC Twente en PEC Zwolle. Strafschoppen zijn onomkeerbaar en gaan beslissen wie naar de Kuip mag voor de bekerfinale.
120'
Einde 2e helft verlenging
120'
Hakim Ziyech haalt nog eens uit van grote afstand maar ziet zijn schot makkelijk gekeerd worden door doelman Hahn van PEC Zwolle.
118'
De coaches kunnen na gaan denken wie ze zo aan gaan wijzen voor de strafschoppen. Wat gaat dit een ontlading worden in de Grolsch Veste. Welke van de twee Overijsselse clubs gaat via strafschoppen naar de Kuip?
115'
Zowel de thuisploeg als de bezoekers uit Zwolle nemen nul risico's meer in de absolute slotfase. Strafschoppen gaan de beslissing brengen in deze wedstrijd, dat is bijna onvermijdelijk.
113'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
113'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Ben Rienstra
112'
Nog een kleine tien minuten te spelen in de tweede helft van de verlenging. De spanning is absoluut om te snijden in de Grolsch Veste. Gaat nog een ploeg de 'golden goal' maken of stevenen we ook af op strafschoppen?
110'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Thomas Lam
110'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Wout Brama
108'
Het spel wordt steeds meer opportunistisch. Bij beide ploegen is het zoeken via hoge ballen naar de lange spelers voorin.
106'
Gele kaart voor Maikel van der Werff (PEC Zwolle)
De centrale verdediger van Zwolle gaat te hard door op Renato Tapia en mist door deze overtreding sowieso de bekerfinale.
106'
Wissel in bij FC Twente -> Felipe Gutiérrez
106'
Wissel uit bij FC Twente -> Luc Castaignos
106'
Aanvang 2e helft verlenging
105'
Einde 1ste helft verlenging
104'
Het einde van de eerste helft in de verlenging nadert. Geen van beide ploegen heeft in het eerste kwartier een stempel weten te drukken op de wedstrijd. De stand is nog altijd 1-1 waardoor er nog een kwartiertje rest om strafschoppen te voorkomen.
102'
Gele kaart voor Joost Broerse (PEC Zwolle)
In een kopduel met Castaignos gaat Broerse wat stevig door. Ook de ervaren verdediger van Zwolle krijgt een gele prent.
101'
PEC Zwolle komt in de verlenging nog maar moeilijk van eigen helft af. De betere ploeg is nu toch echt FC Twente. Grote kansen heeft het team van Alfred Schreuder echter nog niet kunnen produceren.
99'
Gele kaart voor Bram van Polen (PEC Zwolle)
De aanvoerder van Zwolle glijdt door en zorgt voor gevaarlijk spel jegens Robbert Schilder.
98'
Hele stevige overtreding van Youness Mokthar op de middenlijn. De doelpuntenmaker aan Twentse zijde staat vol met zijn voet op het onderbeen van Bart van Hintum. Scheidsrechter Makkelie is het ontgaan.
95'
Wat zijn PEC Zwolle en FC Twente vanavond toch gelijkwaardig aan elkaar. Het onderscheid gaat hem ook in deze verlenging in de kleine dingen zitten.
94'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Jody Lukoki
94'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Ryan Thomas
92'
Ziyech met het schot! Hakim Ziyech krijgt aardig wat ruimte om in te dribbelen en schiet bij het betreden van het strafschopgebied een meter over het doel van Warner Hahn. Twente begint sterker in de verlenging.
91'
Aanvang 1ste helft verlenging
90'
In een matige tweede helft zat het venijn in de staart. Wout Brama bracht PEC Zwolle in de 82e minuut op voorsprong, maar vijf minuten later was het alweer gelijk door Youness Mokthar. Daardoor was de verlenging het enige middel voor een beslissing in deze halve finale.
90'
Einde tweede helft
90'
Mooie actie van Hakim Ziyech! De handige buitenspeler kapt Bart van Hintum uit en schiet vanaf de zijkant op doelman Hahn. Met het lichaam keert de doelman van PEC Zwolle en dus gaan we verlengen.
89'
Saymak met een volley! Uit een vrije trap trapt Mustafa Saymak de bal met een volley richting het doel van Nick Marsman. De poging van de buitenspeler van PEC Zwolle kan gemakkelijk gevangen worden door de goalie van FC Twente.
89'
Gele kaart voor Andreas Bjelland (FC Twente)
88'
Zo weet PEC Zwolle de voorsprong niet lang vast te houden en lijken we alsnog op een verlenging af te stevenen. De spanning en de sensatie zijn in ieder geval naar een enorm hoog niveau gestegen.
87'
Doelpunt voor FC Twente, 1:1 door Youness Mokhtar
Het staat een paar minuten voor tijd toch weer gelijk in de Grolsch Veste. Een opportunistische bal naar voren belandt via het hoofd van Andreas Bjelland en Luc Castaignos voor de voeten van Mokhtar. Van dichtbij schiet de buitenspeler hard raak: 1-1.
83'
Wat een sensatie ineens in de Grolsch Veste! Wout Brama, kind aan huis bij FC Twente, doet zijn oude ploeg heel veel pijn door de 0-1 te maken aan het einde van de wedstrijd.
82'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:1 door Wout Brama
Uitgerekend Brama doet het tegen zijn oude liefde FC Twente. De middenvelder gaat door het dolle heen nadat hij de bal achter Marsman volleerd uit de tweede lijn. Het terugleggen van Tomáš Necid met het hoofd was overigens uitstekend.
80'
Gele kaart voor Kamohelo Mokotjo (FC Twente)
De middenvelder van Twente heeft een grote mond ten opzichte van Makkelie en krijgt geel.
78'
Er is niet heel lang meer te spelen in de Grolsch Veste. Een doelpunt in het resterende kwartier zal de beslissing gaan brengen. Zo niet stevenen we af op een verlenging van tweemaal vijftien minuten.
77'
Wissel in bij FC Twente -> Andreas Bjelland
77'
Wissel uit bij FC Twente -> Hidde ter Avest
74'
Volley van Kamohelo Mokotjo! De corner van Hakim Ziyech wordt niet voldoende verwerkt door de defensie van Zwolle waardoor Mokotjo de bal op zijn slof kan nemen buiten het strafschopgebied. De volley van de Zuid-Afrikaan vliegt een metertje over het doel van Hahn.
72'
Gele kaart voor Renato Tapia (FC Twente)
Weer een hard duel in de as van het veld. Ditmaal is Renato Tapia de boosdoener met een harde overtreding op Ben Rienstra.
71'
De winnaar van deze halve finale is overigens automatisch de thuisspelende ploeg in de KNVB Beker finale in de Kuip. PEC Zwolle weet hoe dat voelt en is de huidige winnaar van de felbegeerde beker.
67'
Nog een kwart te spelen in de Grolsch Veste. Grote kansen blijven in de tweede helft behoudens die van Renato Tapia uit. De spanning is echter intens in deze halve finale.
65'
Gele kaart voor Wout Brama (PEC Zwolle)
De kleine middenvelder deelt bij een luchtduel een elleboog uit aan Castaignos en gaat vervolgens ook nog eens hard door met een hoog been op Tapia.
64'
Er ontstaat wat gemor op de tribunes. De wedstrijd tussen FC Twente en PEC Zwolle biedt na ruim een uur spelen nog steeds niet het vermaak waar op gehoopt werd.
61'
Er gaan al wat wisselspelers warmlopen om de wedstrijd over een tijdje van een fris elan te voorzien. Het is wellicht wat vroeg om te zeggen maar de wedstrijd ligt voorlopig op koers voor een verlenging.
58'
FC Twente wordt alsmaar sterker en gaat nu serieuze kansen creëren. Het initiatief ligt bij de Tukkers maar het ontbreekt telkens nog aan een goede eindpass.
56'
Gele kaart voor Kyle Ebecilio (FC Twente)
Een harde overtreding ter hoogte van de middenstip op Wout Brama. Het is weer een zeer terecht gele kaart voor een Twente middenvelder.
55'
Youness Mokthar is juist zeer ongelukkig in zijn acties. De linksbuiten aan Twentse zijde probeert het wel maar stuit steeds weer op Bram van Polen.
53'
Renato Tapia is voorlopig de uitblinker aan de zijde van FC Twente. Ook nu weer stoomt het krachtmens eigenhandig op naar het doelgebied. Het schotje is vervolgens te slap om het doelman Hahn lastig te maken.
51'
Grote mogelijkheid voor FC Twente! Een mooie bal met buitenkant voet van Hidde ter Avest belandt via het hoofd van Renato Tapia en Luc Castaignos opnieuw voor de punt van de rechtervoet van Tapia. Met een punter vanaf ongeveer tien meter weet hij het doelman Hahn enorm moeilijk te maken.
49'
De tweede helft gaat voorlopig op dezelfde voet verder. FC Twente blijft de ploeg met het meeste balbezit maar ziet dat het lastig is om door de defensie van PEC Zwolle te komen.
46'
De tweede helft is ingezet zonder wisselingen bij beide teams. De grote vraag is welk team de wedstrijd gaat en kan openbreken met een doelpunt.
46'
45'
In een matige eerste helft staat het scorebord helaas nog op de brilstand: 0-0. Het balbezit was voor de thuisploeg maar PEC Zwolle heeft via Mustafa Saymak drie grote kansen om zeep geholpen. Het opvallendste gebeuren in het eerste bedrijf was de botsing tussen doelman Sonny Stevens en Bram van Polen. Eerstgenoemde moest daardoor vlak voor rust gewisseld worden voor Nick Marsman.
45'
45'
Weer een levensgrote kans voor Saymak! Een voorzet vanaf rechts wordt op de pantoffel van Tomáš Necid genomen maar in eerste instantie gekraakt. De rebound komt op een presenteerblaadje voor Saymak maar wordt wederom langs het doel geschoten.
45'
De thuisploeg zet nog even aan maar Youness Mokthar krijgt de bal maar niet voor het doel. PEC Zwolle heeft voorlopig de zaken goed op orde en weinig te vrezen van Twente.
45'
FC Twente heeft het balbezit, maar PEC Zwolle heeft de grootste kansen via Mustafa Saymak. Met nog vijf minuten blessuretijd staat het scorebord op 0-0.
42'
Grote kans voor Saymak! Weer is PEC Zwolle gevaarlijk via de rechterkant. Een diagonale vrije trap vanaf links wordt via het hoofd van Tomáš Necid verlengd tot bij Mustafa Saymak. De buitenspeler staat vrij maar schiet recht in de handen van Nick Marsman.
42'
Gele kaart voor Hakim Ziyech (FC Twente)
Binnen één minuut begaat Ziyech twee stevige overtredingen op de middenlijn. De gele kaart is meer dan terecht voor de creatieve middenvelder.
41'
Slordig spel aan beide kanten leidt tot veel balverlies. Het vertoonde spel is onrustig en fouten stapelen zich op.
39'
De wedstrijd is weer hervat in de Grolsch Veste. De eerste helft van deze halve finale in de beker valt ietwat tegen. Het vooraf gehoopte spektakel is helaas tot zover niet uitgekomen.
38'
Wissel in bij FC Twente -> Nick Marsman
38'
Wissel uit bij FC Twente -> Sonny Stevens
38'
De blessuretijd zal zo dadelijk veel minuten bevatten. Het spel heeft immers lange tijd stil gelegen in verband met de blessure van de Twentse doelman.
37'
Sonny Stevens gaat weer zitten in zijn doelgebied en moet naar de kant. Zijn vervanger zal tweede doelman Nick Marsman zijn. De botsing met Bram van Polen in de achttiende minuut wordt Stevens fataal.
35'
Het is nu weer een betere fase voor de thuisploeg. Langdurig balbezit wordt afgewisseld met wat kleine speldenprikjes. Met nog tien minuten te gaan tot de rust is er nog niets beslist.
33'
Hakim Ziyech claimt een penalty na een mooie combinatie met Luc Castaignos. Ziyech wordt lichtjes geraakt maar niet voldoende voor een strafschop zo meent Makkelie.
30'
Eerste kans voor FC Twente! En daar is dan ook meteen de eerste mogelijkheid via Youness Mokthar. De linksbuiten wordt door Renato Tapia diepgestuurd waarna de behendige Mokthar naar binnen kapt en direct schiet. Het schot wordt aangeraakt en verdwijnt over de achterlijn.
30'
De thuisploeg stelt voorlopig wat teleur. Ondanks de terugkeer van wat betere spelers weet het team van Alfred Schreuder weinig te creëren.
28'
De verhoudingen tussen de beide ploegen uit Overijssel liggen vrij gelijk. Het eerste half uur is er voornamelijk een van aftasten.
26'
Twente heeft het meeste balbezit maar komt maar moeilijk door de hechte defensie van Zwolle. PEC hoopt op zijn beurt het doel van Sonny Stevens te bestrijden met vlugge counters via Saymak en Ryan Thomas.
23'
De wedstrijd is weer begonnen. Na een kwart wedstrijd is de tussenstand bij Twente-PEC nog 0-0. Behoudens een kans voor Mustafa Saymak en de grove botsing tussen Stevens en Van Polen is er weinig gebeurd in Enschede.
22'
De wedstrijd ligt even stil. Sonny Stevens is nog altijd herstellende en lijkt nu na enkele minuten toch weer plaats te nemen in het doel.
19'
Bram van Polen staat ondanks de flinke smak weer op zijn benen. Sonny Stevens heeft meer last van de botsing en heeft wat meer tijd nodig om te rehabiliteren.
18'
Flinke botsing tussen Bram van Polen en Sonny Stevens! Bij opnieuw een counter via rechts van PEC Zwolle botsen doelman Stevens (FC Twente) en aanvoerder Bram van Polen (PEC) flink op elkaar. Van Polen heeft veel ruimte maar ziet een uitkomende Stevens de bal net voor zijn voeten wegglijden.
15'
De kans voor Saymak was aardig, het voorwerk van Wout Brama was eveneens mooi. De oud middenvelder van FC Twente zette zijn teamgenoot Saymak subtiel vrij met een kort steekballetje.
13'
PEC krijgt de eerste kans! De bezoekers uit Zwolle counteren naar de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Via een strakke bal door het midden van Maikel van der Werff belandt de bal via Wout Brama bij Mustafa Saymak. De rechtsbuiten dribbelt het strafschopgebied binnen maar schiet in het zijnet naast de eerste paal.
12'
Joachim Andersen mag vanavond wederom zijn opwachting maken in het hart van de Twentse verdediging. De pas 18-jarige Deen heeft het vertrouwen van zijn coach gewonnen en start ook in dit belangrijke duel.
10'
De eerste tien minuten van de wedstrijd zitten erop. Er zijn nog geen kansen te noteren in de Grolsch Veste. De spanning is in ieder geval voelbaar bij beide teams.
7'
Het begin van de wedstrijd is wat onstuimig en er worden veel duels uitgevochten. Het echte bekersfeertje is zeker aanwezig vanavond in Enschede.
6'
De andere halve finale is die van FC Groningen - SBV Excelsior. Deze wedstrijd wordt morgen om 20.00 uur gespeeld en is tevens live te volgen via Voetbal.com.
4'
Een te korte terugspeelbal van Bram van Polen brengt teamgenoot Warner Hahn in de problemen. De goalie van PEC Zwolle wordt onder druk gezet door Renato Tapia maar weet de bal over de zijlijn te trappen.
2'
FC Twente moet het vanavond nog stellen zonder Jesús Corona, Orlando Engelaar en Andreas Bjelland. Laatstgenoemde heeft wel weer plaatsgenomen op de reservebank.
1'
Renato Tapia en Hakim Ziyech hebben de wedstrijd in gang gezet. De eerste van twee halve finales is begonnen!
1'
Wat een geweldige sfeer in de Grolsch Veste bij het ontvangst van de spelers! Danny Makkelie gaat zo het startsignaal geven van de eerste halve finale van de KNVB Beker.
Twente kan vanavond weer beschikken over Luc Castaignos, Hakim Ziyech en Renato Tapia. Samen met Hidde ter Avest starten ze allemaal in de basis. Dit gaat ten kosten van het volgende kwartet: Kasper Kusk, Shadrach Eghan, Peet Bijen en Ryo Miyaichi. Bij de gasten uit Zwolle vervangen Tomáš Necid en Ryan Thomas de aanvallers Stef Nijland en Jody Lukoki.

Van harte welkom bij de halve finale in de KNVB Beker tussen FC Twente en PEC Zwolle. De Overijsselse clash in de eindstrijd van het bekertoernooi begint om 20.00 uur. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van de wedstrijd in Enschede. Rond de klok van 19.00 uur worden de opstellingen gepresenteerd onder het kopje wedstrijddetails.

FC Twente

De Tukkers hebben iets recht te zetten na afgelopen weekeinde. In eigen huis werd FC Twente totaal van de kaart gespeeld door koploper PSV: 0-5. Het toch al verloren seizoen moet vanavond nog enigszins gered worden. Het behalen van de finale in De Kuip is het grote doel voor de manschappen van coach Alfred Schreuder. In de vorige ronde werd nog AZ Alkmaar met 3-0 opzij gezet. Voor dit resultaat zullen de mensen die Twente een warm hart toedragen zeker tekenen.

In de wedstrijd tegen PEC Zwolle zal Felipe Gutiérrez waarschijnlijk nog niet in de basis starten. De Chileen viel afgelopen zaterdag wel in na rust. FC Twente kan in ieder geval moed putten uit de vorige thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Enkele weken geleden versloeg de nummer tien van de Eredivisie namelijk PEC met 2-0.

PEC Zwolle

De verrassing van dit seizoen is wellicht het team van Ron Jans. PEC Zwolle staat al de gehele competitie hoog in de ranking en speelt mooi en verzorgd voetbal. De Zwollenaren mogen zich tot nu toe dan ook de beste van Overijssel noemen. De Blauw-Witten strijden door de goede prestaties nog volop mee om Europees voetbal en spelen vanavond de halve finale in het vaderlandse bekertoernooi.

Voor Wout Brama wordt het een speciale avond. De oud middenvelder van FC Twente speelt op dit moment zijn laatste wedstrijd bij PEC waar zijn huidige contract afloopt. Ook Mustafa Saymak zal na een blessure weer terugkeren in de selectie van de Zwollenaren. Het team zal de creatieve buitenspeler goed kunnen gebruiken. Er werd namelijk telkens maar net gewonnen in de bekerwedstrijden. Ook in de kwartfinale was er een nipte overwinning. Respectievelijk SC Cambuur werd na verlenging verslagen met 2-3.

Veel plezier bij de halve bekerfinale tussen FC Twente en PEC Zwolle!