07.04.2015 09:19

Twente-middenvelder nog niet fit voor basis

FC Twente speler Felipe Gutiérrez tijdens het duel met PEC Zwolle in de Eredivisie. (03-05-2014)
FC Twente speler Felipe Gutiérrez tijdens het duel met PEC Zwolle in de Eredivisie. (03-05-2014)

Felipe Gutiérrez zal dinsdagavond in de halve finale van de beker tegen PEC Zwolle nog niet zijn opwachting maken in de basisformatie van FC Twente. De middenvelder is nog niet volledig hersteld van zijn knieblessure.

"Hij heeft nog geen reactie gehad in zijn knie. Er is na de belasting geen vocht ingekomen. Dus dat ziet er goed uit", laat Alfred Schreuder aan TC Tubantia weten, nadat de Chileen afgelopen weekend na maanden blessureleed zijn opwachting weer maakte in het keurkorps van Schreuder tegen PSV. "Maar we moeten heel voorzichtig met hem zijn. Hij zal geen 45 of 60 minuten spelen. We moeten goed nadenken welke wissel we op welk moment in de wedstrijd op hem gaan toepassen>'

Volgens Schreuder zal Gutiérrez dan ook maximaal 25 minuten binnen de lijnen kunnen komen. Toch schroomt Schreuder niet om hem in te brengen. "Felipe heeft de laatste weken indruk gemaakt op de training. Hij heeft zo veel meer over. De knie is goed. We kiezen ons eigen traject bij zijn revalidatie en terugkeer. We vonden het beter dat hij zaterdag een kwartier zou invallen in een wedstrijd waarin het tempo niet meer zo hoog lag, in plaats van een wedstrijd bij de beloften."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner