08.04.2015 09:22

Drama voor FC Twente: "Bij elkaar blijven"

Andreas Bjelland (l.) en Jesper Drost (r.) vechten om de bal tijdens het competitieduel FC Twente - PEC Zwolle. (14-03-2015)
Andreas Bjelland (l.) en Jesper Drost (r.) vechten om de bal tijdens het competitieduel FC Twente - PEC Zwolle. (14-03-2015)

Na de uitschakeling in de KNVB Beker zit er volgens Andreas Bjelland van FC Twente nog maar één ding op: bij elkaar blijven en het best ervan maken.

"We zullen als groep moeten proberen bij elkaar te blijven en moeten proberen nog wat van het seizoen te maken", zegt de verdediger van de Tukkers op de website van de club. FC Twente werd dinsdag in de halve finale van de KNVB Beker tegen PEC Zwolle uitgeschakeld na het nemen van strafschoppen. Dat betekent dat het seizoen voor het geplaagde FC Twente erop zit, omdat het in de Eredivisie ook geen rol van betekenis meer speelt.

"Voor mij was het heel zwaar vanavond, ook al zat ik op de bank. Je bent dan machteloos en kunt alleen toekijken hoe de wedstrijd verloopt. Uiteindelijk kon ik in de slotfase toch nog een rol spelen", zegt Bjelland, die fit genoeg was om een hele wedstrijd te spelen. "In de laatste minuten mee naar voren, strijd leveren en proberen op die manier wat te forceren. Dat lukte en we wisten nog een verlenging af te dwingen om het verschil te maken. Uiteindelijk lukte dat niet en kwam het aan op strafschoppen."

"Dan weet je dat het twee kanten op kan gaan. Helaas voor ons ging het de verkeerde kant op. Mijn complimenten voor onze supporters. De manier waarop zij achter ons stonden was indrukwekkend. Ook na de wedstrijd, toen ze duidelijk maakten ons te steunen. Ondanks de uitschakeling, die zeker ook voor de fans een enorme teleurstelling moet zijn."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner