08.04.2015 19:30

Jans heeft voorkeur: "Altijd fan gebleven"

PEC Zwolle-trainer Ron Jans kijkt het veld in tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - Excelsior. (22-03-2015)
PEC Zwolle-trainer Ron Jans kijkt het veld in tijdens de wedstrijd PEC Zwolle - Excelsior. (22-03-2015)

FC Groningen moet de tegenstander van PEC Zwolle worden in de finale van de KNVB Beker. Dat vindt PEC Zwolle-trainer Ron Jans, die een verleden heeft bij de Trots van het Noorden. "Ik laat mijn gevoel spreken."

"Tegen Excelsior hebben we procentueel waarschijnlijk wat meer kans op een overwinning, maar het lijkt me gewoon fantastisch om tegen FC Groningen te spelen. Bij die club heb ik twee jaar gespeeld, acht jaar getraind en ken ik nog zoveel mensen. Ik ben altijd een beetje supporter gebleven", zegt Jans tegen Voetbal International.

"Als Zwollenaar ben ik in het verleden een beetje Groninger geworden. De laatste jaren is dat weer wat bijgedraaid, het is fiftyfifty nu. Wat dat aangaat ben ik een gespleten persoonlijkheid", gaat hij erder. "En wat denk je van de entourage tijdens een finale tussen PEC en FC Groningen: één helft van De Kuip blauw-wit, de andere helft groen-wit. Moet een schitterend gezicht zijn."

Jans wilde woensdagavond aanwezig zijn in de Euroborg, waar FC Groningen Excelsior ontvangt. Maar hij heeft zich bedacht. "Ik ben kapot, eerlijk gezegd. Dinsdagnacht waren we laat terug en heb ik weinig geslapen. Het is al dagen rennen en vliegen, ik pak nu even wat rust."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner