PEC Zwolle
2:3 n.v.
0 : 1 Torinfos in de Ticker Thomas Lam 24. / Kopbal  (Bart van Hintum)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Ryan Thomas 50. / Schot met links
1 : 2 Torinfos in de Ticker Furdjel Narsingh 55. / Schot met links  (Bartholomew Ogbeche)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Furdjel Narsingh 60. / Schot met rechts  (Sinan Bytyqi)
2 : 3 Torinfos in de Ticker Jody Lukoki 108. / Schot met rechts

120'
120'
Gele kaart voor Dimitrios Ferfelis (PEC Zwolle)
Geel nog voor Ferfelis, die Zeinstra hindert bij de uittrap.
119'
Een vrije trap op een mooie positie voor Cambuur nog. Het schot van Bytyqi is uitstekend, maar de redding van Hahn nog beter.
114'
Oh oh oh, wat een kansen! Cambuur geeft niet op: Barto schiet op Hahn, ook Rosheuvel vindt Hahn op zijn weg.
113'
Gele kaart voor Maikel van der Werff (PEC Zwolle)
Na 113 minuten voetbal is de eerste kaart van de wedstrijd voor Van der Werff, die Ogbeche naar de grond werkt.
110'
Een goede mogelijkheid voor Cambuur, via de vrije trap van Bytyqi. Hahn grabbelt even, maar krijgt de bal uiteindelijk te pakken.
108'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 2:3 door Jody Lukoki
Opnieuw de voorsprong voor PEC Zwolle, opnieuw tegen de verhoudingen in. Lukoki scoort in de verlenging tegen zijn oude ploeg! De buitenspeler staat vrij in het strafschopgebied en haalt meteen uit met rechts.
106'
Aanvang 2e helft verlenging
106'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Soufian Moro
106'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Ryan Thomas
105'
Einde 1ste helft verlenging
103'
Als er gescoord gaat worden, dan lijkt het door Cambuur te zijn. De corners volgen elkaar in rap tempo op.
100'
De eerste helft van de verlenging verloopt rustig, maar uit een corner kan de thuisploeg weer gevaarlijk worden. Uiteindelijk is het Bijker die de bal voorlangs schiet.
95'
Ook in de verlenging zijn de kansen voor Cambuur. Na een prima aanval schiet Van der Streek hoog over het doel van Hahn.
94'
Wissel in bij SC Cambuur -> Martijn Barto
94'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Furdjel Narsingh
93'
Een domper voor Cambuur. Aan het begin van de verlenging moet Narsingh, de maker van de twee goals zich laten vervangen met een blessure.
91'
Aanvang 1ste helft verlenging
90'
Na de snelle 0-2 leek PEC Zwolle op weg naar de halve finale, maar dat was te vroeg gejuicht voor de Zwollenaren. Cambuur kwam snel terug, dankzij twee goals van Narsingh. Daarna kregen beide teams kansen om het te beslissen, maar er werd niet meer gescoord, waardoor er verlengd gaat worden.
90'
Einde tweede helft
90'
Ongelofelijk, wat een kans nog! Rosheuvel is op snelheid in de counter en schiet, maar Hahn kan de bal nog net van richting veranderen.
89'
Het is Cambuur dat de dienst uitmaakt op dit moment. De thuisploeg is opnieuw dichtbij een treffer, maar de voorzet van Van de Streek bereikt Ogbeche net niet.
87'
Een spannende slotfase in Leeuwarden! Hahn is opnieuw belangrijk en redt op een doelpoging van Van de Streek. Nog een paar minuten te gaan voordat de reguliere speeltijd voorbij is.
83'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Dimitrios Ferfelis
83'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Sheraldo Becker
81'
Nou, Becker dan bijna met de 2-3! Hij glipt langs Bijker heen en schiet vanaf een moeilijke hoek net voorlangs.
80'
Met nog tien minuten te gaan is de storm in Leeuwarden een beetje gaan liggen. Het is maar de vraag of de winnende treffer nog in de reguliere speeltijd gaat vallen.
76'
Vooral bij PEC Zwolle lijkt de vermoeidheid nu toe te slaan, onder anderen Becker kan het allemaal niet meer bijbenen, waardoor de Zwollenaren nauwelijks meer gevaarlijk kunnen worden.
73'
Terwijl er een blessure is bij PEC Zwolle, gaat Cambuur onverstoorbaar door. Het levert een kopkans op voor Van de Streek, maar hij kopt net over het doel.
69'
Bijker, wat doe je nu? De verdediger houdt de bal binnen en trapt die richting Zeinstra, maar zijn pass gaat over de achterlijn. Een merkwaardig moment, dat een corner voor PEC Zwolle oplevert.
64'
De twee snelle goals hebben Cambuur vleugels gegeven, want de thuisploeg speelt weer met net zo veel lef als in de eerste helft. Het wordt nog een spannend halfuur in Leeuwarden.
60'
Doelpunt voor SC Cambuur, 2:2 door Furdjel Narsingh
Ja hoor, weer Narsingh! Hij stuurt Van Polen het bos in en rond het dit keer met rechts af. De stand in Leeuwarden is weer gelijk!
56'
Wissel in bij SC Cambuur -> Sinan Bytyqi
56'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Erik Bakker
56'
Wissel in bij SC Cambuur -> Mikhael Rosheuvel
56'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Daniël de Ridder
55'
Doelpunt voor SC Cambuur, 1:2 door Furdjel Narsingh
En daar is de verdiende aansluitingstreffer al! Ogbeche kopt de bal door, waarna Narsingh wegsprint bij Van Hintum, om vervolgens beheerst af te ronden met links.
54'
Cambuur beseft dat het met een 0-2 achterstand niet meer achterover kan leunen. Er wordt met tien man op de helft van PEC Zwolle gespeeld. Het levert een schietkans op voor Mac-Intosch, maar zijn schot wordt geblokt.
50'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:2 door Ryan Thomas
Nu dan wel Thomas met de goal! Na een prima individuele actie vindt de aanvaller ruimte om uit te halen vanaf de rand van het strafschopgebied en met links schiet hij de bal in de rechterhoek van het doel.
48'
Bijna de 0-2! Zeinstra komt uit zijn doel, maar Becker is sneller bij de bal. Thomas moet de bal vervolgens in het lege doel schieten, maar stuit op Mac-Intosch.
46'
45'
Cambuur begon fel aan de wedstrijd, toch was het PEC Zwolle dat halverwege de eerste helft op voorsprong kwam. Na een goede corner van Van Hintum kon Lam de 0-1 tegen het net koppen. Cambuur had een aantal goede mogelijkheden, maar Hahn verdedigde met goed keeperswerk de voorsprong.
45'
42'
Cambuur geeft niet op en heeft nog steeds het merendeel van het balbezit. Een crosspass van Reijnen levert dankzij De Ridder uiteindelijk een corner op, maar daaruit ontstaat geen gevaar.
38'
PEC Zwolle verschijnt steeds vaker voor het doel van Cambuur. Nu doet Sheraldo Becker een doelpoging, maar zijn rollertje levert geen problemen op voor Zeinstra.
34'
Hahn laat zich gelden vandaag! Opnieuw is de doelman van de Zwollenaren belangrijk, dit keer weet hij een inzet van Ogbeche nog net van de lijn te halen.
31'
Na de goal van PEC Zwolle is Cambuur het was rustiger aan gaan doen, op aanwijzing van trainer Henk de Jong. Er is nog een uur te spelen, de trainer ziet dus geen reden tot haast.
27'
Opnieuw kan PEC Zwolle gevaarlijk worden met een goede corner van Van Hintum. Dit keer komt Cambuur goed weg: Harm Zeinstra blijft staan, maar de bal gaat aan iedereen voorbij.
24'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 0:1 door Thomas Lam
Geheel tegen de verhoudingen in komt PEC Zwolle op voorsprong. Bart van Hintum laat een corner ver indraaien, waarna Thomas Lam vrij in kan koppen.
22'
PEC Zwolle zakt ver terug als Cambuur in balbezit is, waardoor de Zwollenaren zelf ook weinig kunnen creëren. Ondanks de snelle aanvallers, is PEC Zwolle nog niet erg succesvol in de counter.
17'
Slimme overtreding van Mohamed el Makrini! PEC Zwolle lijkt even gevaarlijk te worden met Ryan Thomas, maar El Makrini voorkomt dat de aanvaller door kan breken.
15'
De sfeer zit er goed in in Leeuwarden en dat is niet vreemd, want Cambuur domineert in het eerste kwartier van de wedstrijd.
11'
Cambuur blijft maar gaan! Nu haalt Calvin Mac-Intosch hard uit van afstand, maar Hahn heeft opnieuw een goede redding in huis.
8'
Opnieuw een prima kans voor Cambuur, na een slim steekballetje van Furdjel Narsingh. De bal belandt uiteindelijk bij De Ridder, maar die heeft te veel tijd nodig om de bal voor zijn rechterbeen te leggen en uit te halen.
5'
De thuisploeg begint sterk aan de wedstrijd en zet prima aanvallen op. Dit keer is het Daniël de Ridder met een prima voorzet, maar Bartholomew Ogbeche maakt een overtreding in het kopduel, waarna de bal weer voor PEC Zwolle is.
2'
Van de Streek! Al na twee minuten krijgt Cambuur een enorme kans op de openingstreffer. Nadat Maikel van der Werff een fout maakt in de opbouw, kan Van de Streek overnemen, hij haalt ineens uit van afstand, maar Warner Hahn redt knap.
1'
Vanavond staan de eerste twee duels van de kwartfinale van de KNVB-beker op het programma. Het eerste duel van vanavond wordt gespeeld in Leeuwarden, namelijk tussen sc Cambuur en PEC Zwolle. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit bekerduel. Rond 17.30 zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

SC Cambuur
Eenvoudige overwinningen op FC Den Bosch, Scheveningen en Heracles Almelo leidden tot een plaats in de kwartfinale voor sc Cambuur. Bij winst op PEC Zwolle vanavond zetten de Friezen een unieke prestatie neer: nog nooit eerder werd de halve finale van het bekertoernooi bereikt. Ondanks dat er afgelopen weekend nipt werd verloren van PSV, gaat Cambuur op dezelfde voet verder. De Jong liet al weten met de zelfde elf te starten als afgelopen zaterdag. Dat betekent dat Harm Zeinstra opnieuw onder de lat staat en ook Daniël de Ridder weer zal starten.

Voor de zekerheid werd in Leeuwarden alvast op penalty's getraind, mocht het zover komen vanavond. Het lijstje met penaltynemers houdt De Jong wel geheim. Al rekent hij erop dat de overwinning al binnen is voordat het tot penalty's zal komen.

PEC Zwolle
Voor PEC Zwolle liep de route naar de kwartfinale van het bekertoernooi dit jaar langs FC Oss, HHC Hardenberg en VVV Venlo. Opnieuw geen al te zwaar programma voor de Zwollenaren, die er vorig jaar na gelukkige lotingen en een grandioze finale tegen Ajax met de beker vandoor gingen. Met sc Cambuur treft PEC Zwolle dus voor het eerst dit seizoen een ploeg uit de Eredivisie in de KNVB-beker. De ploeg van Ron Jans speelde afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen AZ, een prima resultaat. Daarom zal ook PEC Zwolle waarschijnlijk grotendeels in dezelfde opstelling aantreden als zaterdagavond. Wel keert Maikel van der Werff na liesklachten weer terug, waardoor Aleksander Bjelica waarschijnlijk zijn plaats af moet staan.

Het succes van PEC Zwolle vorig jaar, is een voorbeeld voor sc Cambuur. De Friese ploeg wil dit jaar de verrassing van het bekertoernooi worden, zoals PEC Zwolle dat vorig jaar was. De Zwollenaren hebben echter bewezen dat de bekerfinale geen eenmalig kunstje was, gezien de vierde plaats in de Eredivisie op dit moment. Veel plezier bij dit duel in de kwartfinale van de KNVB-beker!