28.01.2015 23:23

Twente tegen Zwolle, Groningen loot Excelsior

Nog vier teams maken kans op de KNVB Beker.
Nog vier teams maken kans op de KNVB Beker.

FC Twente neemt het in de halve finale van de KNVB beker op tegen PEC Zwolle. Dat werd woensdagavond geloot door FC Groningen-aanvaller Michael de Leeuw.

De Leeuw - die een voorkeur had voor een thuiswedstrijd tegen Excelsior - kreeg waar hij naar verlangde. FC Groningen krijgt in de halve finale namelijk bezoek van Excelsior. De halve finales zullen tussen 7, 8 en 9 april afgewerkt worden. De winnaar van het duel FC Twente - PEC Zwolle is tijdens de finale in De Kuip aangewezen als 'thuisploeg'.

PEC Zwolle plaatste zich voor de halve finale door in de kwartfinale af te rekenen met SC Cambuur (3-2 na verlenging). FC Twente won dinsdagavond vrij makkelijk van AZ Alkmaar (3-0). Excelsior had woensdagavond weinig moeite op bezoek in Limburg bij Roda JC. De Kralingers wonnen uiteindelijk met 4-1. Vitesse was tijdens het bekerduel met FC Groningen een uur lang de betere ploeg, maar na de rode kaart van Guram Kashia ging Vitesse flink onderuit. De Groningers wonnen het duel in het laatste half uur met 4-0.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner