AC Milan Zaterdag, 9. Mei 2015
AS Roma
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Marco van Ginkel 40. / Schot met rechts  (Keisuke Honda)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Mattia Destro 59. / Kopbal  (Keisuke Honda)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Francesco Totti 73. / Penalty

90'
Een verbanning naar de tribune voor AC Milan -> Filippo Inzaghi
90'
Samenvatting

De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd. Milan was beter, maar kwam amper tot kansen. Na een klein uur spelen scoorde Milan echter plotseling de 2-0. Wederom stond Keisuke Honda aan de basis van de treffer. De Japanner gaf voor vanaf de achterlijn en zag Mattia Destro raak koppen: 2-0. Daarna leek de wedstrijd gespeeld, maar in de 73e minuut kreeg Roma plotseling een strafschop. Alex beging een overtreding in het strafschopgebied op invaller Juan Iturbe. Francesco Totti schoot, met moeite, raak vanaf elf meter. In de slotfase bleef Roma jagen op de gelijkmaker, maar die kwam er niet.
90'
90'
Inzaghi schiet uit zijn slof na een beslissing van de scheidsrechter.
90'
Vier minuten blessuretijd in Milaan.
90'
Gele kaart voor Philippe Mexès (AC Milan)
Invaller Philippe Mexès begaat een lichte overtreding en gaat op de bon.
89'
Gele kaart voor Ignazio Abate (AC Milan)
89'
AC Milan moet nog een paar minuutjes tegenhouden. Gaat het de Milanezen lukken?!
87'
Roma doet een laatste poging om de gelijkmaker te forceren. Veel mensen voor de bal bij Roma.
86'
Wissel in bij AC Milan -> Philippe Mexès
86'
Wissel uit bij AC Milan -> Alex
85'
Eindelijk weer een poging van Milan. Bonaventura schiet, maar zijn schot wordt geblokt.
83'
Iturbe valt goed in bij Roma. De kleine behendige aanvaller is de verdedigers van Milan telkens te slim af.
80'
De slotfase breekt aan. Roma heeft nog een paar minuten om een gelijkmaker te produceren.
76'
Kansje voor Roma. Iturbe ziet ruimte om uit te halen, maar zijn schot wordt geblokt.
75'
Nou, het kan nog voor Roma. Het verschil is nog maar een doelpunt.
74'
Wissel in bij AC Milan -> Giampaolo Pazzini
74'
Wissel uit bij AC Milan -> Mattia Destro
73'
Doelpunt voor AS Roma, 2:1 door Francesco Totti
Totti neemt een ontzettend zwakke strafschop, maar toch weet Diego López hem niet te redden.
72'
Gele kaart voor Alex (AC Milan)
Het is Alex die geel krijgt voor de overtreding op Iturbe.
72'
Penalty! De bal gaat op de stip. Alex legt invaller Iturbe neer in het strafschopgebied en de scheidsrechter geeft een penalty.
71'
Gele kaart voor Mattia Destro (AC Milan)
71'
Daar is Totti. Het wordt een hels karwei voor hem om de boel te herstellen.
70'
Wissel in bij AS Roma -> Francesco Totti
70'
Wissel uit bij AS Roma -> Seydou Doumbia
67'
Wissel in bij AC Milan -> Salvatore Bocchetti
67'
Wissel uit bij AC Milan -> Luca Antonelli
65'
Milan blijft jagen op een derde treffer. Roma heeft er vandaag gewoon geen zin in...
65'
Gele kaart voor Miralem Pjanić (AS Roma)
Miralem Pjanić schiet gefrustreerd de bal weg en krijgt geel.
62'
Weer een goede kans voor Milan. Bonaventura schiet echter te wild in en mikt voorlangs.
62'
Florenzi is dankzij deze gele kaart geschorst voor het volgende competitieduel. Hij mist in ieder geval niet de derby tegen Lazio, een week later...
61'
Gele kaart voor Alessandro Florenzi (AS Roma)
Man, man, man. Wat een opzichtige overtreding van Florenzi op Van Ginkel. Terechte gele kaart.
61'
Roma heeft gewisseld. Víctor Ibarbo zien we niet meer terug. Juan Iturbe is zijn vervanger.
60'
Wissel in bij AS Roma -> Juan Iturbe
60'
Wissel uit bij AS Roma -> Víctor Ibarbo
60'
Destro wordt momenteel door Milan gehuurd van... Roma. Dat is lekker!
59'
Doelpunt voor AC Milan, 2:0 door Mattia Destro
En daar is de tweede van Milan. Weer staat Honda aan de basis van het doelpunt. De Japanner staat op de achterlijn en geeft met rechts voor. Mattia Destro kan van dichtbij makkelijk binnen koppen: 2-0.
58'
Roma probeert voetballend aan kansen te komen, maar zodra de bezoekers de middenlijn passeren gaat het mis.
55'
Roma was tijdens het eerste kwartier de bovenliggende partij, maar heeft het daarna bijzonder moeilijk. Als iemand nog een treffer zou verdienen, dan is het Milan.
54'
Francesco Totti zit overigens gewoon op de bank bij Roma. Hopelijk mag hij vanavond nog invallen.
53'
Florenzi probeert het ineens vanuit de volley. Hij raakt de bal prima, maar mikt wel voorlangs.
51'
Ook in de tweede helft zoekt Milan de aanval. Ignazio Abate geeft een voorzet, maar weet Van Ginkel niet te bereiken.
48'
Roma heeft nog een kleine 45 minuten om wat aan de achterstand te doen. Krijgen we nu meer spektakel?
46'
We zijn weer begonnen in Milaan.
46'
45'

AS Roma begon goed aan de wedstrijd en raakte na een ruim kwartier spelen de paal. Daarna kwam AC Milan echter beter in de wedstrijd, maar erg veel spektakel was er niet tijdens het eerste bedrijf. Pas in de slotfase van de eerste helft kreeg Milan een aantal goede kansen. Op aangeven van Marco van Ginkel kon Giacomo Bonaventura koppen, maar Morgan De Sanctis bracht redding. Drie minuten later had De Sanctis echter geen schijn van kans op de eerste treffer van Van Ginkel in de Serie A. Keisuke Honda haalde de achterlijn en gaf vervolgens voor. Van Ginkel kwam bij de eerste paal voor zijn man en schoot de bal tegen de touwen: 1-0.
45'
45'
Nog één minuut blessuretijd.
44'
Gele kaart voor Vasilios Torosidis (AS Roma)
Daar is de eerste gele kaart van de wedstrijd. Vasilios Torosidis krijgt hem na een licht vergrijp achter zijn naam.
44'
Het is bijna rust in Milaan. Milan heeft een voorsprong, maar de wedstrijd duurt nog lang.
41'
Van Ginkel stond net al aan de basis van een goede kans, maar dit is de kers op de taart. Van Ginkel scoort voor Milan.
40'
Doelpunt voor AC Milan, 1:0 door Marco van Ginkel
Dit zat er aan te komen. Milan komt op voorsprong en het is de eerste van Van Ginkel voor Milan. Honda haalt de achterlijn en geeft voor. Van Ginkel kan van dichtbij de bal tegen de touwen schieten: 1-0.
37'
Wat een kans! Een goede kans voor Milan. Een heerlijke voorzet van Van Ginkel komt op het hoofd van Giacomo Bonaventura terecht. De middenvelder kan vrij koppen, maar De Sanctis brengt redding.
36'
Nog altijd geen doelpunten in Milaan. Bovendien zijn er weinig kansen.
33'
Gervinho kan inderdaad niet verder. Adem Ljajić is zijn vervanger.
31'
Wissel in bij AS Roma -> Adem Ljajić
31'
Wissel uit bij AS Roma -> Gervinho
29'
Gervinho ligt geblesseerd op de grond. Het lijkt erop dat hij niet verder kan.
27'
De Bosnische middenvelder mikt de bal in de muur.
27'
Daniele De Rossi en Miralem Pjanić staan achter de bal.
26'
Roma krijgt een vrije trap op een mooie positie...
25'
Er gaat nog veel fout in de openingsfase van dit duel. Milan loert nu wel nadrukkelijk op een treffer.
23'
Milan speelt nu al een tijdje op de helft van Roma. Het moet niet gekker worden!
21'
Naast Honda (VVV-Venlo) staat ook oud-PSV'er Alex in de basis bij Milan. Er staan dus vier spelers met een verleden in de Eredivisie in de basis bij de thuisploeg.
19'
De beste kansen zijn weliswaar voor Roma, maar Milan komt langzamerhand toch iets beter in de wedstrijd. Het is niet alleen maar tegenhouden voor de thuisploeg.
18'
Weer een poging van Honda. De Japanner schiet vanuit de tweede lijn, maar ziet zijn poging over het doel van De Sanctis verdwijnen.
17'
De paal! Bijna komt Roma op voorsprong. Kostas Manolas kan koppen na een hoekschop vanaf de rechterkant. De Griek mikt echter op de paal.
15'
Vooral de opening van Paletta zojuist was om te smullen. De poging van Honda was goed, maar De Sanctis stond goed gepositioneerd.
13'
Daar is plotseling Milan! Een goede opening van Paletta komt bij Luca Antonelli terecht. De verdediger kopt de bal door op Keisuke Honda, die de bal ineens op de volley neemt. Morgan De Sanctis brengt redding.
11'
Waarschijnlijk blijft het spelbeeld vandaag negentig minuten hetzelfde. Roma heeft de bal en zoekt de aanval. Milan wacht af en loert op de counter.
10'
Weer bijna een kans voor Roma. Alessandro Florenzi haalt de achterlijn en geeft voor. Doelman Diego López anticipeert goed en kan de bal pakken.
9'
De Nederlanders Nigel de Jong en Marco van Ginkel staan overigens in de basis bij Milan. Kevin Strootman ontbreekt nog altijd bij Roma.
6'
Roma probeert de bal in de ploeg te houden en op die manier aan kansen te komen. Milan kan vooralsnog alleen maar toekijken.
3'
Milan moet gelijk ver terug. Roma zet de thuisploeg vast en daar heeft de ploeg van trainer Filippo Inzaghi het moeilijk mee.
1'
Oei! Daar lag de bal al bijna in het mandje. Gervinho dolt zijn directe tegenstander en geeft de bal laag en hard voor. Gabriel Paletta kan de bal op het allerlaatste moment wegwerken.