AC Milan
0:0
geen

90'
Eigenlijk verdient deze tweede helft niet eens een samenvatting. De rode kaart van AC Milan, Armero kreeg zijn tweede gele kaart, veranderde niets aan het spelbeeld. Roma probeerde wel iets meer aan te zetten, maar kwam er amper doorheen. AC Milan vierde het gelijke spel dan ook als een zege en liep met gebalde vuisten van het veld af.
90'
90'
Zowaar weer een teken van leven van Milan. Stephan El Shaarawy produceert nog een rollertje in de handen van Morgan De Sanctis .
90'
Weer scoort Gervinho niet! Dwars door het hart van de verdediging combineert Gervinho zichzelf weer richting het goal, maar andermaal stuit hij op Diego Lopez.
90'
We krijgen maarliefst vijf minuten blessuretijd.
88'
Wissel in bij AC Milan -> Stephan El Shaarawy
88'
Wissel uit bij AC Milan -> Jérémy Ménez
87'
Destro en Mexes hebben weer eens ruzie met elkaar en krijgen uiteindelijk allebei een gele kaart.
86'
Gele kaart voor Philippe Mexès (AC Milan)
86'
Gele kaart voor Mattia Destro (AS Roma)
86'
AC Milan doet helemaal niets meer en hoopt de 0-0 over de streep te trekken. As Roma weer met geen mogelijkheid een kans te creëren en raakt steeds gefrustreerder.
83'
Vasilios Torosidis dacht heel even dat hij de held van de avond ging worden. Diego Lopez schat een voorzet verkeerd in en staat helemaal uit positie. Torosidis probeert de bal binnen de volleyen, maar schiet de bal bijna het stadion uit.
81'
Wissel in bij AS Roma -> Vasilios Torosidis
81'
Wissel uit bij AS Roma -> Maicon
80'
Wissel in bij AC Milan -> Sulley Ali Muntari
80'
Wissel uit bij AC Milan -> Andrea Poli
79'
Heel Stadio Olimpico denkt aan een strafschop, maar Destro krijgt een vrije trap tegen na een duel met Mexes.
78'
Na de rode kaart lijkt Roma weer wat sterker te worden, maar sprankelend is het allemaal nog steeds niet.
74'
Wissel in bij AS Roma -> Mattia Destro
74'
Wissel uit bij AS Roma -> Daniele De Rossi
73'
Gele kaart voor Daniele De Rossi (AS Roma)
De Rossi krijgt geel voor een tackle op het middenveld en mag daarna meteen naar de kant voor zijn wissel.
72'
Wissel in bij AC Milan -> Alex
72'
Wissel uit bij AC Milan -> Keisuke Honda
71'
De gele kaart in de eerste helft na de overtreding op Totti was terecht, deze handsbal wordt wel heel zwaar bestraft. Milan moet in ieder geval haar strijdplan aanpassen.
70'
Geel-rode kaart voor Pablo Armero (AC Milan)
Armero krijgt na een hansbal zijn tweede gele kaart. Dit gebeurd na fel aandringen van de Roma spelers.
68'
Gele kaart voor Nigel de Jong (AC Milan)
Ook deze gele kaart is voor het opbreken van een snelle uitbraak. Het is niet de eerste gele kaart uit de carrière van De Jong en ongetwijfeld ook niet de laatste.
67'
Ménez ontsnapt aan een gele kaart. Nadat hij is teruggefloten voor buitenspel, omspeelt hij alsnog De Sanctis en schiet de bal in het lege doel.
67'
Wissel in bij AS Roma -> Adem Ljajić
67'
Wissel uit bij AS Roma -> Alessandro Florenzi
63'
Gele kaart voor Alessandro Florenzi (AS Roma)
Florenzi loopt Menez in zijn rug wanneer de aanvaller van Milan denkt te kunnen counteren.
63'
Net niet. Dat vat de tweede helft van AS Roma tot zover aardig samen. Ballen komen net niet aan, duels worden net niet gewonnen en dat ene stapje extra wordt ook vaak net niet gedaan.
60'
Gele kaart voor Maicon (AS Roma)
Maicon probeert balverlies in de aanval te herstellen maar komt veel te hard in bij Zapata. Hij mag niet klagen met deze gele kaart.
59'
Heel langzaam lijkt AC Milan de wedstrijd naar zich toe te trekken in de tweede helft. Waar de bezoekers zich in de eerste helft voornamelijk bezig hielden met verdedigen, kruipen ze nu meer uit hun schulp.
55'
Een schotje van Andrea Poli hobbelt ruim naast het doel van De Sanctis. Het was eindelijk weer een momentje, in een tweede helft met heel weinig noemenswaardigheden.
53'
Het valt allemaal nog niet mee deze tweede helft. Er gaat enorm veel fout aan beide kanten, waardoor de wedstrijd maar niet los komt.
51'
Speciaal voor alle fans; Kevin Strootman is voor AS Roma inmiddels begonnen met zijn warming-up.
49'
Ménez lijkt te zijn opgelapt door de medische staf en keert weer terug binnen de lijnen.
48'
Uit het niets gaat Jérémy Ménez er ineens bij zitten. Dit ziet er niet goed uit voor AC Milan.
46'
Zonder wissels in de rust zijn de ploegen inmiddels begonnen aan de tweede helft.
46'
45'
De hand van Nigel de Jong. Het moment met de middenvelder van Milan is het meest besproken moment uit een verder vrij saaie eerste helft. De Jong tikte vlak voor zijn eigen goal de bal met zijn hand weg, waardoor Gervinho niet in kon koppen. Aangezien de arbitrage dit voorval niet heeft waargenomen, hebben beide ploegen niet weten te scoren deze eerste helft.
45'
41'
Als Roma voor elke drie hoekschoppen een strafschop zou krijgen, had de thuisploeg waarschijnlijk al dik op voorsprong gestaan. Maar met alle hoekschoppen wordt door de Romeinen vooralsnog weinig gevaar gesticht.
38'
Wat een heerlijke knal van Mexes! De verdediger haalt van ruim dertig meter heerlijk uit. De bal, die op weg leek naar de kruising, wordt door De Sanctis knap uit het doel getikt.
34'
Dit is vooralsnog niet de wedstrijd van Morgan De Sanctis. De keeper komt heel ver zijn doel uit, raakt de bal niet goed en ziet tot zijn grote opluchting een poging van grote afstand naast zijn lege doel belanden.
31'
Hoe krijgt Gervinho deze er niet? Het lijkt erop dat Nigel de Jong de bal met zijn hand net voor het inkomende hoofd van de aanvaller wegtikt. De arbitrage ziet niets en geeft zelfs gewoon een doeltrap.
29'
Gervinho, wat een kans! Hij moest het zelf doen aangezien er weinig steun was. De aanvaller slingert zichzelf langs enkele verdedigers maar schiet vervolgens vol tegen de keeper aan.
29'
Diego López lijkt nu al bezig te zijn met tijdrekken en krijgt daarvoor een waarschuwing van de scheidsrechter.
26'
Totti probeert het ineens, maar Diego López is op zijn hoede en bokst de bal weg.
25'
Gervinho lijkt Bonera te passeren, maar de sluwe verdediger tikt hem nog net aan. Een interessante vrije trap voor Roma, aan de zijkant van het strafschopgebied.
22'
Deze corner is wel gevaarlijk. De bal valt plots in de buurt van De Rossi. De middenvelder moet snel handelen uit de draai, maar komt net tekort om van dichtbij binnen te kunnen tikken.
21'
Dit was wel een goede kans! Alessandro Florenzi loopt slim weg aan de linkerkant en krijgt de bal perfect mee van Totti. Zijn poging wordt echter geblokt en daarmee krijgt Roma weer een hoekschop.
20'
Montolivo krijgt een waarschuwing van de scheidsrechter. De aanvoerder van Milan heeft al veel kleine overtredingen gemaakt, maar moet nu op zijn tellen gaan passen.
19'
Het eerste kwart van de wedstrijd zit er bijna op, maar het publiek is nog niet verwend. Eigenlijk zijn de eerste kleine twintig minuten zonder echte kansen voorbij getrokken.
15'
En ook deze corner levert geen echt gevaar op voor de bezoekers.
14'
Via de muur gaat de bal hoog over. Een corner is het enige wat Totti hier aan over weet te houden.
13'
Roma krijgt een vrije trap op een mooie plek, na een overtreding van Poli ten opzichte van Gervinho. Totti heeft de bal klaargelegd op ongeveer twintig meter van het doel.
11'
In de openingsfase moet Roma zich beperken tot counteren. Dat kan in eigen huis nooit het strijdplan van Rudi Garcia zijn voor de hele wedstrijd.
9'
Roma leek een eerste kans te gaan krijgen. Totti en Gervinho hadden wat ruimte aan de rechterkant van het strafschopgebied, maar Gervinho kreeg de bal niet terug bij Totti.
7'
Het is Milan die in de openingsfase bepaalt wat er gebeurd. Roma weet de bal maar niet in de ploeg te houden en krijgt dan ook geen controle over het duel.
5'
Na vijf minuten krijgt Roma de eerste corner van de wedstrijd. Ze spelen een korte variant, maar de uitvoering is heel matig. Geen gevaar voor Milan.
2'
De eerste kans van de wedstrijd is voor de bezoekers. De Sanctis verwerkt een afstandsschot van Honda niet goed, maar kan zijn fout net op tijd herstellen voordat Milan echt gevaarlijk kan worden.
1'
AS Roma heeft afgetrapt, we zijn onderweg.
1'

Van harte welkom bij deze topwedstrijd uit Italië. AS Roma tegen AC Milan is meer dan een strijd tussen twee teams, het is een strijd tussen twee steden. Beide ploegen steken in een goede vorm en willen 2014 met een goed resultaat afsluiten. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

AS Roma
Doordat Juventus op donderdagavond al wist te winnen, weet AS Roma dat de tweede plaatst al een zekerheid is om 2014 op te af te sluiten. Wel willen de Romeinen uiteraard de druk op Juventus hoog houden. De laatste thuisoverwinning van AS Roma was tegen die andere ploeg uit Milaan, Internazionale. Nadien werden de wedstrijden tegen Sassuolo (2-2) en Manchester City (0-2) niet gewonnen. Groot voordeel voor de thuisploeg is de terugkeer van Daniele de Rossi. Ook verdediger Leandro Castan is weer beschikbaar. Waarschijnlijk moet trainer Rudi Garcia het wel doen zonder Federico Balzaretti.

AC Milan
AC Milan is bezig aan een goede reeks in thuiswedstrijden, maar heeft moeite om ook de punten in de uitwedstrijden te behalen. De ploeg van trainer Filippo Inzaghi probeert vanavond de reeks van drie uitwedstrijden zonder overwinning te doorbreken. De trainer leek onder druk te komen staan in Milaan, maar heeft weer wat adem ruimte na de knappe 2-0 overwinning tegen Napoli van afgelopen weekend.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Nicola Rizoli. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.