AC Milan
3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Carlos Tévez 14. / Schot met links  (Álvaro Morata)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Luca Antonelli 28. / Kopbal  (Alessio Cerci)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Leonardo Bonucci 31. / Schot met rechts  (Carlos Tévez)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Álvaro Morata 65. / Schot met links

90'
De tweede helft zakte na de 3-1 weg naar een wedstrijd van bedenkelijk niveau. Morata reageerde na 65 minuten als eerste op een schot op de paal van Claudio Marchisio en gooide de wedstrijd op slot. In het laatste kwart van de wedstrijd gebeurde er eigenlijk niets bijzonders meer. Juve hoefde niet meer, Milan kon niet meer. Dit zorgde ervoor dat dit mooie affiche eigenlijk alleen op basis van het verleden van Milan momenteel maar als topper mocht worden bestempeld.
90'
90'
Wissel in bij Juventus -> Llorente
90'
Wissel uit bij Juventus -> Carlos Tévez
90'
Gele kaart voor Carlos Tévez (Juventus)
Tévez komt te laat in een onschuldig duel, maar krijgt wel geel. Hierdoor is de aanvaller geschorst voor de volgende wedstrijd.
85'
Wissel in bij Juventus -> Angelo Ogbonna
85'
Wissel uit bij Juventus -> Claudio Marchisio
83'
Juventus is dicht bij de vierde treffer. Een sterke aanval door het centrum van de verdediging stokt zodra Diego López zijn voet ervoor steekt.
81'
Claudio Marchisio neemt in de middencirkel veel te veel tijd voor zijn actie. Daardoor krijgt Antonelli kans om terug te komen in het duel. Beide spelers raken hierbij geblesseerd, wat typerend is voor deze fase in de wedstrijd.
78'
Wissel in bij AC Milan -> Adil Rami
78'
Wissel uit bij AC Milan -> Cristian Zaccardo
77'
De wedstrijd zakt weg naar een bedenkelijk niveau. Juventus gelooft het wel en raakt de concentratie wat kwijt. Milan gelooft het juist niet meer en bij de bezoekers lukt momenteel ook maar weinig.
74'
Een slimmigheidje van Pirlo brengt de bal uiteindelijk bij Morata, maar die staat weer buitenspel. Hij schiet de bal uiteindelijk ook over, dus blijft meer ellende Milan bespaard.
73'
Alex gooit zich met alles wat hij heeft voor een inzet van Tévez. de thuisploeg houdt er nog wel een hoekschop aan over.
71'
Weer een buitenspelgoal van Juventus. Morata staat ruim buitenspel en mag dus niet opnieuw juichen.
69'
Na de derde tegentreffer lijkt Milan de handdoek in de ring te gooien. Door de zege van Torino eerder op de avond, gaat Milan vanavond waarschijnlijk een plek zakken op de ranglisjt.
65'
Doelpunt voor Juventus, 3:1 door Morata
Dit lijkt de beslissing! Morata reageert het meest alert. Marchisio ziet zijn schot nog tegen de paal aan komen, maar wanneer de bal terug het veld in komt, staat de spits op de juiste plek om de bal in het lege doel te tikken.
62'
Wissel in bij AC Milan -> Giacomo Bonaventura
62'
Wissel uit bij AC Milan -> Andrea Poli
60'
Gele kaart voor Simone Padoin (Juventus)
Padoin vangt Palette op op de zijlijn, wanneer deze hem in volle sprint probeert te passeren. Een terechte gele kaart.
58'
Morata maakt geen vrienden in deze aanval. De spits krijgt aan de rechterkant van de zestien de bal. Zowel Tévez als Pirlo staan voor het doel klaar, maar Morata wacht veel te lang en bereikt uiteindelijk beide ploeggenoten niet.
57'
Dit was ook weinig succesvol. Deze keer probeert Pirlo het onder de muur door, maar deze springt niet hoog genoeg op om dat succesvol te laten worden.
56'
Pirlo krijgt een herkansing. Vanaf ongeveer dezelfde plek als een minuut of vijf geleden, mag de middenvelder weer aanleggen voor een vrije trap.
53'
Ook deze tweede helft begint Juventus niet groots. Maar de koploper hoeft zich vanavond ook niet bovenmatig in te spannen om Milan van zich af te houden.
50'
De balvirtuoos raakt de bal alles behalve goed en schiet ruim naast.
49'
Poli maakt een overtreding op Vidal op een interessante plek voor Pirlo.
46'
Binnen een minuut na de hervatting heeft Milan al een hoekschop te pakken. Juventus weet gevaar te voorkomen en ook uit de afvallende bal komt geen kans voor de bezoekers.
46'
45'
Juventus leidt, maar is zeker niet zo overheersend als iedereen had verwacht. De 1-0 van Tévez viel uit het niets, na een sterke fase van Milan. Na deze goal leek Juventus direct door te drukken, maar die fase duurde niet lang. Op het moment dat Milan de 1-1 maakte en dacht dat er wat te halen viel, sloeg Juventus direct terug uit een hoekschop voor de 2-1.
45'
41'
De hoekschoppen van Juventus blijven gevaarlijk. Dit keer kan Diego López wel ingrijpen op een inzet van de thuisploeg.
38'
Wat er precies aan de hand is weet eigenlijk niemand, maar de wissel lijkt te maken te hebben met een blessure bij Jérémy Ménez. Dat kan er ook nog wel bij voor AC Milan.
37'
Wissel in bij AC Milan -> Giampaolo Pazzini
37'
Wissel uit bij AC Milan -> Jérémy Ménez
36'
Cerci probeert het voor Milan van afstand. Naast de grote afstand was ook de richting niet juist en is het dus geen enkel probleem voor Buffon, aangezien de bal ruim naast gaat.
34'
Carlos Tévez krult met links zijn schot richting het doel, maar door de curve, draait de bal zo in de handen van Diego López.
34'
Gele kaart voor Michael Essien (AC Milan)
Essien is het niet eens met deze kaart. Hij zet een tackle in op Pogba, maar de Fransman springt over hem heen. Desalniettemin krijgt de back toch de kaart.
32'
Doelpunt voor Juventus, 2:1 door Leonardo Bonucci
Leonardo Bonucci staat geen buitenspel wanneer Tévez de corner terug voor het doel brengt. De verdediger maakt een ware spitsengoal, wanneer hij de bal van dichtbij behendig binnen tikt.
31'
Wat een redding van Diego López! Muntari gaat in de fout en levert de bal zo in bij Marchisio. Die lijkt met een droge schuiver te scoren, maar Diego López maakt er een corner van.
30'
Morata denkt de 2-1 te scoren, maar ziet daarna tot zijn eigen ongeloof dat hij al terug is gefloten vanwege buitenspel.
29'
Doelpunt voor AC Milan, 1:1 door Luca Antonelli
Milan scoort uit een hoekschop! Luca Antonelli komt bij de eerste paal inrennen en kan de bal prima inkoppen voor de 1-1. En dat uit een corner die eigenlijk helemaal geen corner was, aangezien Tévez de bal voor de lijn wist te houden.
25'
Weer een prima vrije trap van Pirlo richting Ecra. De back staat nu centraal in de zestien, waar hij de bal hoog over het doel van Diego López kopt.
22'
Een goede vrije trap van Juventus. De bal ploft bij de tweede paal, waar Evra de bal terug legt. Diego López is uit positie, maar Muntari ruimt de bal op voor Milan.
20'
Buffon wordt geraakt op zijn hoofd na een hoge bal van Milan. Een natte spons en een beetje wondermiddel uit de bekende spuitbus verder, kan de ervaren goalie gewoon weer verder.
17'
Na het doelpunt lijken de rollen helemaal omgedraaid. Juventus dicteert en gaat direct op zoek naar de tweede treffer.
14'
Doelpunt voor Juventus, 1:0 door Carlos Tévez
Tévez ontsnapt aan de buitenspelval. Iedereen wacht op een vlagsignaal, behalve de aanvaller. Hij snelt vanaf de middenlijn richting het Milan doel en schuift met links beheerst binnen.
13'
Milan wordt wat brutaler en zoekt zowaar de aanval. Juventus loopt wat achter de feiten aan, maar lijkt dit vooralsnog niet heel erg te vinden.
10'
Essien raakt Tévez vol in een duel om de bal. De aanvaller van Juventus zit een tijdje op de grond, maar kan uiteindelijk gewoon verder spelen.
8'
Hier komt Milan voor het eerst deze wedstrijd. De bezoekers nemen een korte hoekschop, maar de voorzet van Cerci is een makkie voor Buffon.
5'
De eerste corner van de wedstrijd is ook voor Juventus, maar deze is zonder gevaar.
2'
Het eerste schot van de wedstrijd is voor Juventus. Morata beproeft zijn geluk van afstand, maar mikt recht op Diego López, die de bal klemvast heeft.
1'
De reus tegen kleinduimpje. Zo zijn beide middenvelden vandaag wel met elkaar te vergelijken. Weet Milan een slimmigheid te verzinnen om de oude dame af te stoppen?
1'
De laatste seizoenen is het treffen tussen Juventus en Ac Milan nog slechts op basis van de historie een echte topper in de Italiaanse Serie A. Juventus is de afgelopen seizoenen door niemand te stoppen, terwijl AC Milan langzaam is weggegleden naar de middenmoot. Ook dit seizoen hebben de Rossoneri het moeilijk. Kan de ploeg van Filippo Inzaghi vanavond stunten in Turijn en daarmee de spanning in de strijd om het kampioenschap weer terugbrengen? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Juventus
Zeggen dat Juventus is een flow zit, mag gerust een understatement worden genoemd. De trotse koploper is al sinds eind oktober ongeslagen. Slechts de finale van de Super Coppa ging, zei het na strafschoppen, verloren van Napoli. Door deze imposante reeks, en door het sputteren de afgelopen weken van naaste concurrent AS Roma, staat Juventus momenteel zeven punten los in de competitie. Trainer Massimiliano Allegri moet het vanavond doen zonder de geblesseerde Martin Caceres en de geschorste Stephan Lichtsteiner

AC Milan
Het mislopen van Europees voetbal werd Clarence Seedorf vorig seizoen fataal. Maar zijn opvolger, Filipo Inzaghi, doet het dit seizoen niet heel erg veel beter, De voormalige topspits vindt zijn ploeg terug op de achtste plek, met inmiddels al 21 punten achterstand op Juventus. Door de slechte resultaten van de afgelopen weken lijkt zijn baan momenteel ook niet zeker meer te zijn. Een aantal goede resultaten achter elkaar zijn van groot belang voor Milan, gezien het kleine gat naar beneden. Het is wellicht wat overdreven, maar plek achttien, een degradatieplek, is slechts elf punten onder de Rossoneri.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Antonio Damato. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.