AC Milan Zaterdag, 21. Januari 2017
SSC Napoli
1:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Lorenzo Insigne 6. / Schot met links  (Dries Mertens)
0 : 2 Torinfos in de Ticker José Callejón 9. / Schot met rechts  (Dries Mertens)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Juraj Kucka 37. / Schot met rechts

90'
90'
Milan had direct na rust meerdere kansen om de gewilde gelijkmaker te maken. Pašalić kreeg binnen twee minuten na de rust een grote kans om voor de 2-2 te zorgen, maar hij kopte de bal tegen de lat. Richting de zestigste minuut creëerde de thuisploeg nog een aantal kansen, maar daarna ging de storm een beetje liggen. In de slotfase deelde het hier en daar nog wel een speldenprikje uit, met als hoogtepunt een kopbal van Donnarumma in de uiterste blessuretijd. Maar verder dan de aansluitingstreffer vlak voor rust kwam het uiteindelijk niet, waardoor Napoli met de 1-2 zege wegloopt in San Siro.
90'
Donnarumma komt in de slotfase nog mee bij een vrije trap en komt inderdaad tot koppen, maar Reina heeft de bal te pakken.
90'
Vijf minuten blessuretijd nog in San Siro. Komt er nog een 2-2?
89'
Kopkansje voor Paletta. Hij mikt de bal over.
86'
M'Baye Niang mag in de slotfase nog zijn best doen om het verschil te maken. Hij vervangt Pašalić.
86'
Voor de laatste minuten komt bij Napoli Marko Rog er nog in. Hij vervangt Allan.
86'
Wissel in bij AC Milan -> M'Baye Niang
86'
Wissel uit bij AC Milan -> Mario Pašalić
86'
Wissel in bij SSC Napoli -> Marko Rog
86'
Wissel uit bij SSC Napoli -> Allan
82'
Gele kaart voor José Callejón (SSC Napoli)
Ook Callejón is een gele kaart rijker. Hij doet erg dramatisch na een fair duel.
78'
Nog ongeveer een kwartier voor Milan om toch nog een punt uit het vuur te slepen. Komt er nog een treffer?
74'
Bij Napoli verlaat Hamšík het veld. De verdedigender ingestelde Piotr Zieliński komt erin.
74'
Bij Milan mag Andrea Bertolacci de wedstrijd volmaken. Hij vervangt Sosa.
74'
Wissel in bij SSC Napoli -> Piotr Zieliński
74'
Wissel uit bij SSC Napoli -> Marek Hamšík
74'
Wissel in bij AC Milan -> Andrea Bertolacci
74'
Wissel uit bij AC Milan -> José Sosa
73'
Gewaagde wissel van Montella. Spits Bacca wordt naar de kant gehaald, Gianluca Lapadula is zijn vervanger.
73'
Wissel in bij AC Milan -> Gianluca Lapadula
73'
Wissel uit bij AC Milan -> Carlos Bacca
70'
Weer mist Mertens een levensgrote kans! De Belg komt oog in oog met Donnarumma, maar zijn inzet is niet goed genoeg. Prooi voor de jonge goalie.
68'
Daar mag Bacca een keertje aanleggen namens Milan. Hij krijgt de bal aangespeeld van Bonaventura en mikt in de handen van Reina.
67'
De storm van kansen waar Milan in het begint van de tweede helft voor zorgde is inmiddels wat gaan liggen. Nu kan Napoli hier en daar weer een kansje creëren.
63'
Napoli is gevaarlijk uit een tegenaanval. Insigne trekt naar binnen en mikt maar net naast.
61'
Een nieuwe man bij Napoli. Amadou Diawara komt erin voor Jorginho.
61'
Wissel in bij SSC Napoli -> Amadou Diawara
61'
Wissel uit bij SSC Napoli -> Jorginho
60'
Suso probeert het maar eens van afstand. De bal gaat over.
59'
Insigne scoort bijna van eigen helft! Hij zit Donnarumma ver voor zijn doel staan en probeert het maar eens. De bal gaat maar net over.
56'
Gele kaart voor Carlos Bacca (AC Milan)
In de eerste helft kreeg Mertens al geel voor een fopduik, nu is het de beurt aan Bacca. Hij krijgt de zevende prent van het duel.
54'
Weer een grote kans voor Milan! Abate staat weer bij de achterlijn en brengt de bal ditmaal laag in voor Bacca, die net niet bij de bal komt om deze binnen te glijden.
52'
Daar is Insigne dicht bij de 1-3 met een vrije trap! Van zo'n 25 meter mikt hij de bal maar net over.
51'
Gele kaart voor Gustavo Gómez (AC Milan)
Ook Gómez komt in het boekje van arbiter Rocchi te staan. Hij haalt Mertens hard neer.
48'
Bacca kan vrij door als de pass van Pašalić goed is, maar de bal mist kracht. Daardoor kan deze ternauwernood onderschept worden.
47'
De lat voor Milan!
Daar is direct na rust al een enorme kans voor Milan om de score gelijk te trekken! Abate geeft voor op Mario Pašalić, die de bal tegen de lat kopt.
46'
45'
Napoli schoot vliegend uit de startblokken in San Siro. Al binnen tien minuten stond de nummer drie van de Serie A op een 0-2 voorsprong op bezoek bij Milan. Tweemaal was Mertens verantwoordelijk voor de voorbereiding. De 0-1 werd heerlijk afgemaakt door Insigne, drie minuten later schoof Callejón de 0-2 binnen. Langzamerhand kreeg Milan toch wat meer grip op het duel, en dat leidde in de 37ste minuut voor de aansluitingstreffer. Geklungel van Napoli achterin leidde tot een doelpunt van Kucka. Met de 1-2 stand gaan we tevens de rust in. Er zijn, ondanks de openingsfase, nog genoeg mogelijkheden voor de Milanezen.
45'
45'
Gele kaart voor Lorenzo Tonelli (SSC Napoli)
Gele kaart nummer vijf van de wedstrijd. Lorenzo Tonelli voorkomt een grote scoringskans voor Bacca door hem vast te houden. Hij komt goed weg met een gele prent.
45'
Suso mikt vlak voor rust een vrije trap net over.
42'
Milan weet zich toch redelijk terug te vechten in de wedstrijd na de openingstreffer. De thuisploeg heeft al geruime tijd de druk er flink op zitten.
38'
Gele kaart voor Ivan Strinić (SSC Napoli)
Ook Ivan Strinić moet voortaan oppassen. Hij haalt Suso onderuit en krijgt geel voor een optelsom.
37'
Doelpunt voor AC Milan, 1:2 door Juraj Kucka
Daar is dan toch de aansluitingstreffer voor Milan! Napoli klungelt achterin en de thuisploeg maakt daar dankbaar gebruik van. Kucka schuift de bal simpel langs Pepe Reina.
35'
Dé kans voor Milan! Gómez krijgt een enorme kopkans om de aansluitingstreffer te maken, maar mikt naast.
33'
Als Abate snel voorgeeft, kan hij Carlos Bacca in stelling brengen om te scoren. Maar de rechtsback wacht veel te lang, waardoor het gevaar verkeken is.
29'
Daar moet Mertens de nummer drie maken voor Napoli! Na twee assists krijgt hij nu zelf de kans om te scoren, maar hij raakt een hoge bal niet goed.
28'
Daar komt Milan dan een keertje in de buurt van het Napolitaanse doel. De voorzet van Ignazio Abate wordt in de kiem gesmoord.
27'
Gele kaart voor José Sosa (AC Milan)
Gele kaart nummer drie in Milaan. José Sosa begaat een harde tackle op Allan.
25'
Napoli vindt het wel prima zo en houdt de bal zo veel mogelijk in de ploeg. Ondertussen is Milan simpelweg niet bij machte om tot kansen te komen.
22'
Gele kaart voor Davide Calabria (AC Milan)
20'
Milan stelt ontzettend teleur. Ook aanvallend kan de thuisploeg niets inbrengen.
16'
Napoli is, zoals in de score wordt uitgedrukt, ontzettend dominant in de openingsfase. De uitploeg maakt een onoverwinnelijke indruk.
12'
Gele kaart voor Dries Mertens (SSC Napoli)
Mertens gaat weer naar de grond in het strafschopgebied en nu is het genoeg voor Rocchi. De Belg krijgt geel voor een schwalbe.
9'
Doelpunt voor SSC Napoli, 0:2 door José Callejón
Daar is zelfs al de 0-2 voor Napoli! Nogmaals verzorgt Mertens de assist namens de uitploeg. Een slimme dieptebal tussendoor belandt bij José Callejón, die Donnarumma vanuit een lastige hoek door de benen speelt en de 0-2 maakt.
6'
Doelpunt voor SSC Napoli, 0:1 door Lorenzo Insigne
Daar is de 0-1 al voor Napoli! Mertens geeft de bal perfect mee aan Lorenzo Insigne, die de bal goed meeneemt en heerlijk in de kruising mikt. Ook de vingertoppen Gianluigi Donnarumma zijn niet voldoende om de vroege openingstreffer te voorkomen.
3'
Dries Mertens wordt in het strafschopgebied aangetikt door Gabriel Paletta en gaat liggen. Gianluca Rocchi wuift het weg.
1'
We zijn begonnen in San Siro! Wie trekt aan het langste eind in deze Italiaanse topper?
1'
Milan begint met drie nieuwe namen aan dit affiche. De geschorste Alessio Romagnoli wordt vervangen door Gustavo Gómez, terwijl Manuel Locatelli en Andrea Bertolacci ook hun basisplaatsen kwijt zijn. José Sosa en Juraj Kucka nemen hun plekken in.

Bij Napoli doet twijfelgeval Raúl Albiol mee. Hij is voldoende hersteld van zijn griepje van de afgelopen week. Ook Allan doet weer mee bij de Napolitanen, die daardoor met Piotr Zieliński op de bank beginnen.
Zowel AC Milan als SSC Napoli behoort tot de moedige achtervolgers van Juventus in de Serie A. De huidige nummer vijf en nummer drie van de Italiaanse competities gaan elkaar zaterdagavond in de weg zitten in deze achtervolging, met als grote vraag welke kant het kwartje op gaat vallen in San Siro. Het verslag van deze wedstrijd wordt gedaan door Nino Vermeulen.

Top vijf eindelijk weer spannend
De Serie A kent de afgelopen jaren een constant aanhoudend probleem: als het bovenin een keer spannend is, is dat hooguit tussen twee teams. Dit seizoen lijkt het er vooralsnog op dat de plekken waar de Europese tickets worden verdeeld zomaar tot het einde dicht bij elkaar kunnen zitten. Duels zoals deze tussen Milan en Napoli zijn daarom cruciaal voor de voortgang van beide ploegen. Ieder duel binnen de bovenste plekken is eigenlijk een zespuntenwedstrijd. Inmiddels wacht Milan alweer vier jaar op plaatsing voor Europa, dus wat dat betreft wordt het hoog tijd.

Napoli in betere vorm
Napoli gaat deze wedstrijd in met een betere vorm dan Milan. De ploeg van Maurizio Sarri is inmiddels al negen wedstrijden op rij ongeslagen en is vooral de laatste duels bezig aan een indrukwekkende doelpuntenproductie. De laatste zes wedstrijden leverden een totaal van 26 goals op. Voornamelijk Dries Mertens steekt in een fabelachtige vorm. Op bezoek bij Milan zullen de Napolitanen het vooral van het goed lopende offensief moeten hebben. Het team van Vincenzo Montella heeft het sinds de winterstop iets moeizamer. Het won met de hakken over de sloot van Cagliari en had een comeback nodig om een punt uit het vuur te slepen bij Torino. Napoli mag dus gezien worden als de favoriet van deze wedstrijd.

De heenwedstrijd van dit affiche vond al plaats in de tweede speelronde van dit seizoen. Destijds kwam Milan knap terug van een 2-0 achterstand, die was veroorzaakt door twee goals van Arkadiusz Milik. De Poolse oud-Ajacied is op de weg terug van zijn blessure, maar Milan-uit komt te vroeg voor hem. Uiteindelijk trokken de Napolitanen toch aan het langste eind in Stadio San Paolo. Twee late treffers van José Callejón zetten de eindstand op 4-2, een spektakelstuk dat voor de neutrale kijker zeker herhaald mag worden.

Om kwart voor negen trappen we af in San Siro, waar Gianluca Rocchi de arbitrage verzorgt. Ongeveer een uur van tevoren worden beide opstellingen bekendgemaakt, onder de wedstrijddetails.