Inter
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Juan Cuadrado 45. / Schot met rechts

90'
De punten blijven in Turijn. Juventus kwam na de pauze eigenlijk niet meer in de problemen en had de score uit moeten bouwen. Mandžukić en Higuaí­n hielpen twee goede kansen om zeep en doelman Handanovič hield Inter in leven. Een gaatje in de hechte defensie van Juve werd echter niet gevonden. In blessuretijd werd Ivan Perišić nog van het veld gestuurd vanwege aanmerkingen op de leiding.
90'
90'
Rode kaart voor Ivan Perišić (Inter)
Rood! Ook Ivan Perišić heeft iets gezegd tegen de arbiter en krijgt daarvoor zelfs een directe rode kaart.
90'
Gele kaart voor Samir Handanovič (Inter)
Doelman Handanovič is mee naar voren en krijgt een vrije trap tegen. Hij zegt wat tegen Rizzoli en krijgt daarvoor de gele kaart.
90'
De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt tenminste vier minuten.
90'
Buffon moet nog even wakker zijn. De goalie van Juventus is scherp op een voorzet van Inter en voorkomt dat Palacio en Icardi voor het doel gevaar kunnen stichten.
87'
Wederom een goede redding van Handanovič. De Sloveen reageert katachtig op een harde kopbal van Mario Mandžukić.
84'
En daar is ook meteen de laatste wissel van Juventus. Paulo Dybala krijgt een staande ovatie van zijn fans en wordt vervangen door Daniele Rugani.
84'
Wissel in bij Juventus -> Daniele Rugani
84'
Wissel uit bij Juventus -> Paulo Dybala
80'
Beide ploegen voeren nog een wissel door. Bij Inter komt de jarige Rodrigo Palacio in de plaats van João Mário. Juventus maakt de wedstrijd vol met Dani Alves binnen de lijnen. Stephan Lichtsteiner heeft het veld verlaten.
80'
Wissel in bij Juventus -> Dani Alves
80'
Wissel uit bij Juventus -> Stephan Lichtsteiner
79'
Wissel in bij Inter -> Rodrigo Palacio
79'
Wissel uit bij Inter -> João Mário
78'
Dat was de kans op de 2-0! Dybala vindt zijn landgenoot Higuaí­n met een fraaie steekpass, maar doelman Handanovič voorkomt de tweede treffer van Juventus.
74'
Nog zo'n twintig minuten in het Juventus Stadium. De thuisploeg vindt het met de 1-0 voorsprong wel best en laat Inter komen. De gasten weten vooralsnog geen gaatje te vinden in de hechte defensie van de Oude Dame.
74'
Gele kaart voor Giorgio Chiellini (Juventus)
Verdediger Chiellini gaat net als zijn vier ploeggenoten in het boekje. Hij komt hard in bij de zijlijn en krijgt de gele kaart.
71'
De eerste wissel aan de kant van de thuisploeg. Doelpuntenmaker Juan Cuadrado mag gaan uitrusten. Hij wordt voor de laatste twintig minuten vervangen door Claudio Marchisio.
71'
Wissel in bij Juventus -> Claudio Marchisio
71'
Wissel uit bij Juventus -> Juan Cuadrado
68'
Veel ruimte voor Inter op de counter. Icardi heeft drie ploeggenoten bij zich, maar besluit toch zelf te gaan. Zijn schot vliegt hoog over het doel van Buffon en belandt op de tribune.
65'
Gele kaart voor Sami Khedira (Juventus)
En daar is de volgende kaart. Khedira zegt dat dit pas zijn eerste overtreding is, maar daar heeft arbiter Rizzoli totaal geen boodschap aan.
64'
Gele kaart voor Juan Cuadrado (Juventus)
Ook Cuadrado gaat op de bon. Doelpuntenmaker haalt D'Ambrosio neer als die voor wil geven en krijgt daarvoor de gele kaart.
62'
Inter probeert het wel en komt steeds meer van de eigen helft af. De ploeg van Pioli weet dat het moet winnen in Turijn om de achterstand op Juventus niet nog groter te laten worden.
58'
Een dubbele wissel aan de kant van Inter. Trainer Stefano Pioli grijpt in en haalt Marcelo Brozović en Antonio Candreva naar de kant. Zij worden vervangen door Geoffrey Kondogbia en Éder.
58'
Wissel in bij Inter -> Éder
58'
Wissel uit bij Inter -> Antonio Candreva
58'
Wissel in bij Inter -> Geoffrey Kondogbia
58'
Wissel uit bij Inter -> Marcelo Brozović
54'
Knappe redding van Handanovič! Hij ziet Mario Mandžukić ineens voor zich opduiken en brengt in de korte hoek redding. Daarmee voorkomt de doelman de 2-0.
50'
Juventus komt goed uit de kleedkamer en zoekt de aanval. Inter heeft het lastig in de eerste periode na de pauze.
46'
Gele kaart voor Mario Mandžukić (Juventus)
Mario Mandžukić begint iets te fel aan de tweede helft en daar is scheidsrechter Rizzoli niet van gediend. De aanvaller krijgt een gele kaart.
46'
De tweede helft is begonnen in Turijn. Juventus leidt met 1-0 in eigen huis, maar moest in de eerste helft ook flink wat kansen aan Inter laten.
46'
45'
Een fantastische eerste helft in Turijn! Na drie minuten zette Dybala de toon met en fraaie omhaal op de vuisten van Handanovič. Niet veel later krulde hij de bal ook nog eens op de lat. Aan de overkant was Inter ook dichtbij via schoten van João Mário en Gagliardini, maar zij scoorden niet. Nadat Buffon had ingegrepen op een kopbal van Ivan Perišić, bracht zijn collega Handanovič redding op een vrije trap van Higuaí­n. Beide ploegen leken met 0-0 te gaan rusten, maar daar stak Juan Cuadrado een stokje voor. Hij liet de doelman kansloos met een snoeiharde volley.
45'
45'
De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt tenminste een minuut.
45'
Doelpunt voor Juventus, 1:0 door Juan Cuadrado
Wat een goal! Cuadrado neemt de bal vol op de wreef en laat Handanovič compleet kansloos. Juventus op voorsprong tegen Inter!
44'
Fantastische redding van Samir Handanovič! De doelman tikt een vrije tap van Gonzalo Higuaí­n onder de lat vandaan. Nog altijd 0-0 in Turijn.
43'
Gele kaart voor Gary Medel (Inter)
Medel deelt een beuk uit en gaat als tweede speler van Inter in het boekje van sheidsrechter Rizzoli.
39'
Juventus ontsnapt! In de tegenstoot zet aanvoerder Icardi zijn voet fraai tegen de bal. Hij mikt echter ook aan de verkeerde kant van de paal.
39'
Mandžukić duikt ineens op voor het doel van Handanovič. De lange spits knikt tegendraads in, maar mikt net naast de goal van de Sloveense keeper.
37'
Weer is daar Gianluigi Buffon. Ivan Perišić knikt snoeihard in en de routinier bokst de bal uit zijn doel. Icardi wil vervolgens een strafschop, maar moet genoegen nemen met een hoekschop. Die corner levert niets op voor de bezoekers.
36'
Fraaie pass van Khedira, die uit het niets Higuaí­n wegstuurt. De steekbal is echter net te scherp en is een prooi voor doelman Handanovič.
32'
Nu meldt Juventus zich weer op de helft van de gasten. Het spel gaat op en neer in een leuke eerste helft. Het is wachten op doelpunten in Turijn.
28'
Buffon moet ingrijpen op een kopbal van Gagliardini. De middenvelder kopt goed in uit een hoekschop, maar Buffon klemt de bal tegen zijn borst.
26'
De bezoekers nemen het heft in handen in het Juventus Stadium. Koploper Juventus heeft het zichtbaar lastig met de nummer vier van de Serie A.
23'
Gele kaart voor Miralem Pjanić (Juventus)
Pjanić voorkomt een snelle tegenaanval van Inter en moet dat bekopen met een gele kaart.
22'
En daar is Inter alweer. Buffon staat aan de grond genageld als João Mário ineens uithaalt vanaf de rand van de zestien. De doelman van Juventus ziet tot zijn opluchting dat de bal net naast gaat.
18'
Enorme kans voor Inter! Juventus krijgt een hoekschop niet goed weg en Roberto Gagliardini krijgt de bal zomaar voor zijn voeten. Hij haalt hard uit en schiet maar net over het doel van Buffon.
15'
Inter zit even klem. De bezoekers kwamen er in de beginfase nog enkele keren uit, maar staan nu voornamelijk op eigen helft. Nu verdient de ploeg van Stefano Pioli wel een hoekschop.
12'
Wat een prachtige poging van Dybala! De Argentijn krult de bal fantastisch naar de verre hoek, maar ziet zijn schot uiteenspatten op de lat. Handanovič stond erbij en keek ernaar.
11'
Een leuke beginfase in Turijn. Beide ploegen proberen aan te vallen en dat lukt prima. De eindpass is aan beide kanten nog niet goed, waardoor grote kansen nog uitblijven.
7'
Gele kaart voor Antonio Candreva (Inter)
Candreva laat meteen merken dat hij aanwezig is. De middenvelder kegelt Dybala tegen het gras en krijgt direct de eerste gele kaart van de wedstrijd.
3'
Wat een heerlijk begin! Juventus zet meteen flink aan krijgt na drie minuten de eerste kans. Paulo Dybala probeert het met een spectaculaire omhaal, maar Samir Handanovič heeft een fraaie reflex in huis.
1'
Er is afgetrapt in het Juventus Stadium van Turijn. De topper tussen Juventus en Inter is begonnen!
1'
Geen verrassingen in de opstellingen van Juventus en Inter. Bij de thuisploeg zal men vooral blij dat met het feit dat Paulo Dybala in Turijn is gebleven. Hij moet vanavond voor gevaar gaan zorgen namens de Oude Dame.

Ook bij de gasten wordt er gelet op een aanvaller. Mauro Icardi scoorde liefst zeven goals in de acht wedstrijden die hij tegen Juventus speelde. Hij wordt onder meer bijgestaan door João Mário, die de laatste wedstrijden flink op dreef is wat betreft doelpunten en assists.
De liefhebbers van Italiaanse voetbal komen zondagavond aan hun trekken. Het voetbalweekend wordt namelijk afgesloten met de topper tussen Juventus en Inter. In de Serie A lijkt de Oude Dame opnieuw het kampioenschap binnen te gaan halen, maar de verschillen zijn dit jaar niet zo groot. Wil Inter nog enigszins een rol spelen in de titelstrijd, dan moet er gewonnen worden in Turijn. Ook AS Roma en Napoli zullen een overwinning van Inter niet zo erg vinden. De wedstrijd staat om 20:45 uur onder leiding van scheidsrechter Nicola Rizzoli. Welke spelers zullen aantreden in het Juventus Stadium, wordt kort voor aanvang van de wedstrijd duidelijk onder het kopje wedstrijddetails.

Juventus ging onderuit in Milaan
Na 21 wedstrijden heeft Juventus een voorsprong van drie punten op concurrent Napoli. De ploeg uit Napels zegevierde zaterdag met liefst 1-7 bij Bologna. Dries Mertens en Marek Hamšík wisten allebei drie treffers te maken. I Partenopei heeft wel twee wedstrijden meer gespeeld dan Juventus. Toch zal de Oude Dame de voorsprong op Napoli graag willen uitbreiden. Tegen Inter zal dat niet gemakkelijk zijn. Eerder dit seizoen ging Juve namelijk onderuit in Milaan. Onder leiding van trainer Frank de Boer won Inter in de vierde speelronde met 2-1. Stephan Lichtsteiner opende namens de bezoekers de score, maar Mauro Icardo en Ivan Perišić poetsten deze achterstand weg. Éver Banega pakte in de slotfase nog zijn tweede gele kaart. Vervolgens ging het bergafwaarts met Inter en werd trainer De Boer ontslagen. Sinds Stefano Pioli voor de groep staat in Stadio Giuseppe Meazza is Inter echter bezig aan een flinke opmars. Na 22 wedstrijden heeft zijn ploeg inmiddels 42 punten en zijn de Nerazzurri nog altijd in de race voor de bovenste plaatsen.

Allegri waakt voor Internazionale
Juventus-trainer Massimiliano Allegri wil Inter in een rechtstreeks duel uitschakelen in de strijd om de landstitel. Toch weet de oefenmeester dat het bezoek van de ploeg uit Milaan geen eenvoudige wedstrijd wordt. "Zondag wordt een grote wedstrijd, één die prachtig is om te spelen. Dit zijn twee teams die beide de landstitel kunnen winnen, maar gelukkig voor ons kende Inter een slechte seizoensstart, waardoor wij nu bovenaan staan. Beide teams zijn ongeveer gelijkwaardig", vertelde de oefenmeester op een persconferentie. Allegri ging dit seizoen pas vier keer onderuit met zijn ploeg, waaronder dus in Milaan. "Onze laatste wedstrijd tegen Inter was erg vreemd, we hielden ons toen niet aan de afspraken. De drie punten die we kunnen verdienen zijn er evenveel als in de vorige wedstrijd, dus we moeten gefocust zijn en op dezelfde manier spelen als tegen iedere tegenstander." Er was in aanloop naar de wedstrijd ook nog goed nieuws voor Juventus. Claudio Marchisio en Paulo Dybala zijn fit genoeg om te spelen.

Pioli wil doorstoten met zijn ploeg
Sinds de aanstelling van Pioli pakte geen enkele ploeg in de Serie A zoveel punten als Inter. Er werden liefst 25 punten gepakt in tien wedstrijden. Dat zorgt voor vertrouwen in Milaan, maar ook op individueel gebied zijn de cijfers goed voor de manschappen van Pioli. Voor aanvaller Mauro Icardi is de tegenstander van zondagavond een van zijn favorieten. In acht wedstrijden tegen de Oude Dame scoorde Icardi liefst zeven doelpunten. Daarnaast zijn andere spelers prima in vorm. Éder scoorde twee wedstrijden op rij en João Mário was in zijn laatste zes wedstrijden twee keer trefzeker en drie keer aangever. Wil Inter nog enigszins meedoen in de strijd om het kampioenschap, dan moet er ook zondagavond in Turijn een goed resultaat behaald worden. Het verschil bedraagt nu negen punten, maar Juventus heeft nog een wedstrijd tegoed.