5:6 d.p.
1 : 0 Torinfos in de Ticker Carlos Tévez 5. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Gonzalo Higuaín 68. / Kopbal  (Jonathan de Guzmán)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Carlos Tévez 106. / Schot met links  (Paul Pogba)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Gonzalo Higuaín 118. / Schot met rechts  (Walter Gargano)

--- Simone Padoin mist

120'
120'
Strafschop gemist Juventus -> Simone Padoin
120'
Strafschop raak SSC Napoli -> Kalidou Koulibaly
120'
Strafschop gemist Juventus -> Roberto Pereyra
120'
Strafschop gemist SSC Napoli -> José Callejón
120'
Strafschop gemist Juventus -> Giorgio Chiellini
120'
Strafschop gemist SSC Napoli -> Dries Mertens
120'
Strafschop raak Juventus -> Leonardo Bonucci
120'
Strafschop raak SSC Napoli -> Walter Gargano
120'
Strafschop raak Juventus -> Morata
120'
Strafschop raak SSC Napoli -> Gonzalo Higuaí­n
120'
Strafschop raak Juventus -> Claudio Marchisio
120'
Strafschop raak SSC Napoli -> Gökhan Inler
120'
Strafschop raak Juventus -> Paul Pogba
120'
Strafschop raak SSC Napoli -> Raúl Albiol
120'
Strafschop raak Juventus -> Arturo Vidal
120'
Strafschop raak SSC Napoli -> Faouzi Ghoulam
120'
Strafschop gemist Juventus -> Carlos Tévez
120'
Strafschop gemist SSC Napoli -> Jorginho
120'
penalty's
120'
De spelers maken zich op voor de strafschoppen. Een lekker einde van deze leuke pot.
120'
Samenvatting tweede helft verlenging
Wederom is het Juventus niet gelukt om een voorsprong vast te houden in deze wedstrijd. Na het tweede doelpunt van Tévez bleef Juventus achteruit lopen en kon de gelijkmaker van Higuaín niet uitblijven.
120'
Einde 2e helft verlenging
118'
Doelpunt voor SSC Napoli, 2:2 door Gonzalo Higuaí­n
En daar valt alsnog de gelijkmaker. In de kluts komt de bal voor de voeten van de spits terecht. Met de punt van zijn schoen werkt Higuaín de bal achter Buffon.
116'
Het elftal van hoofdtrainer Massimiliano Allegri moet nog minimaal vijf minuten zien vol te houden. Na de voorsprong is het de controle volledig kwijtgeraakt en is het overleven geblazen.
114'
De spelers van Juventus beginnen tegen het einde tot gespannen te worden.
113'
Een misverstand! Buffon komt uit zijn doel gesneld, terwijl Bonucci dat niet verwacht. Bijna gaat het mis, maar de doelman weet eerder dan tegenstander Hamsik de bal te raken en schiet de bal de tribunes in.
111'
Buffon redt Juventus! Higuaín ontdoet zich op wilskracht van twee verdedigers en krijgt de kans om vol uit te halen. Buffon weet met een schitterende reflex een doelpunt te voorkomen. Het hele team mag hem dankbaar zijn.
109'
Gele kaart voor Carlos Tévez (Juventus)
De Argentijn is vervelend door een tegenstander te hinderen en ontvangt daarvoor een gele kaart van de scheidsrechter.
108'
Gezien de eerste helft van de verlenging is het een terechte voorsprong voor Juventus. Het publiek staat op de banken te springen en begint massaal te zingen. De ontlading was groot bij Tévez.
106'
Doelpunt voor Juventus, 2:1 door Carlos Tévez
Wat een schitterend doelpunt. Paul Pogba gaat op avontuur in de zestien en doet dat in stijl. Uiteindelijk levert hij de bal af bij Tévez, die draait zich vrij en plaatst de bal in de linker onderhoek.
106'
De Guzman mag de wedstrijd niet volmaken. De Nederlander kwam goed voor de dag en leverde een prachtige assist af op Higuaín. Toch vindt Benítez het nodig om hem naar de kant te halen.
106'
Wissel in bij SSC Napoli -> Jorginho
106'
Wissel uit bij SSC Napoli -> Jonathan de Guzmán
106'
Wissel in bij Juventus -> Morata
106'
Wissel uit bij Juventus -> Llorente
106'
Aanvang 2e helft verlenging
105'
Samenvatting eerste helft verlenging
Juventus heeft prima kansen gehad om in de verlenging op voorsprong te komen. Napoli kwam er eigenlijk niet aan te pas en moest zich beperken tot verdedigen. Arturo Vidal had een treffer op zijn schoenen, maar diens inzet werd op de doellijn gekeerd door Koulibaly.
105'
Einde 1ste helft verlenging
105'
Gele kaart voor Faouzi Ghoulam (SSC Napoli)
De speler van Napoli struikelt ongelukkig en neemt Vidal mee in zijn val. De scheidsrechter bestraft het met een gele kaart.
103'
Zo heeft Juventus al meerdere kansen gehad om op voorsprong te komen in de verlenging. De ploeg uit Turijn lijkt over meer energie te beschikken en wil het niet op strafschoppen aan laten komen.
101'
Koulibaly haalt de bal van de doellijn! Pereyra geeft de bal op links handig mee aan Evra, die een lage en harde voorzet aflevert. Achterin de zestien komt Vidal inlopen om op goal te schieten, maar Koulibaly redt Napoli op de doellijn.
100'
Evra ontdoet zich knap van Callejón door een panna uit te delen. Pogba krijgt vervolgens alle ruimte voor een voorzet vanaf links, maar gaat voor een schot ineens. De bal komt recht in de handen van de doelman terecht.
98'
Tévez gaat op avontuur en stuurt drie tegenstander het bos. Vervolgens komt de bal bij Llorente die vanuit de draai op doel probeert te schieten. Rafael kijkt de bal naast.
96'
Een snelle omschakeling van Juventus resulteert in een voorzet vanaf rechts op de inlopende Pogba. De bal is wat hoog, waardoor de middenvelder geen kracht achter de kopbal kan zetten en recht in de handen van Rafael knikt.
96'
Pereyra lost op aangeven van Pogba een aardig schot vanaf de rand van het strafschopgebied. Rafael ziet de bal ruim van tevoren aankomen en gooit er een mooie zweefduik uit voor het publiek.
95'
Paul Pogba voert zijn acties soms te ver door. Als hij eenmaal een tegenstander voorbij is, smaakt dat naar meer bij de Fransman. Daardoor loopt hij zich relatief vaak vast.
93'
De laatste wedstrijd tussen Juventus en Napoli om de Supercoppa, in 2012 in Peking, mondde eveneens uit in een verlenging. Toen stond het na negentig minuten 2-2 en trok Juventus met 4-2 alsnog aan het langste eind.
91'
Napoli heeft afgetrapt voor de eerste helft van de verlenging in de Supercoppa.
91'
Wissel in bij SSC Napoli -> Gökhan Inler
91'
Wissel uit bij SSC Napoli -> David López
91'
Aanvang 1ste helft verlenging
90'
We gaan dus verlengen in Qatar na slechts twee minuten blessuretijd. Juventus was vlak voor tijd nog dicht bij een overwinning, maar het lukte Tévez net niet om een teamgenoot in stelling te brengen. Napoli was in de tweede helft duidelijk de bovenliggende partij, maar wist slechts één keer te scoren.
90'
Einde tweede helft
90'
Napoli komt in de laatste minuten toch nog in de problemen. Koulibaly voorkomt dat Llorente eventueel vrij op doel kan schieten.
90'
Juventus speelt het slecht uit! Tevez krijgt de bal in het strafschopgebied in bezit, maar verliest zijn balans. Naast hem stonden twee teamgenoten klaar om de winnende te maken.
88'
Juventus en Napoli nemen zo min mogelijk risico. Bij balverlies zet het geen druk meer vooruit, maar laat het zich met iedereen terugzakken. Op die manier gaat er niet meer gescoord worden.
86'
Zo langzamerhand mag het publiek zich gaan opmaken voor een verlenging. Het scheelt voor beide ploegen dat het hierna winterstop is en dat ze zich dus volledig kunnen geven.
83'
Gele kaart voor Dries Mertens (SSC Napoli)
Het heeft niet lang geduurd voordat Mertens ook aan de lijst met gele kaarten is toegevoegd. Een onbezonnen tackle van de Belg op Padoin. Mertens raakt vol het been van de speler van Juventus.
82'
Napoli doet het in de slotfase wat rustiger aan, waardoor Juventus meer aan voetballen toe komt. Het weet eenvoudig tot de rand van de zestien te komen, maar daarna stokt het bij de club uit Turijn.
80'
Gele kaart voor Raúl Albiol (SSC Napoli)
De centrale verdediger ontvangt een gele kaart van de scheidsrechter. Albiol deelt een aardige blok uit aan Llorente, die daar wel even last van heeft.
79'
Mertens krijgt toch nog speelminuten in de Supercoppa. De voormalig speler van PSV moet in de slotfase voor het nodige gevaar zorgen met zijn snelheid op de flanken.
78'
Wissel in bij Juventus -> Simone Padoin
78'
Wissel uit bij Juventus -> Stephan Lichtsteiner
78'
Wissel in bij SSC Napoli -> Dries Mertens
78'
Wissel uit bij SSC Napoli -> Marek Hamšík
77'
Callejón heeft ontzettend veel geluk. De aanvaller verliest de bal in de eigen verdediging en mag van geluk spreken dat Juventus slordig met de balovername om springt.
76'
Gele kaart voor José Callejón (SSC Napoli)
De aanvaller van Napoli deelt een aardige beuk uit aan linksback Evra. De Fransman kopt keurig een bal weg, terwijl Callejón alleen oog heeft voor de man.
75'
Llorente komt tot een kopbal na een voorzet vanaf de rechterkant van Lichtsteiner. De spits van Juventus mikt de bal niet zo gek ver naast het doel van Napoli.
73'
Pirlo oogde alles behalve gelukkig met zijn wissel. De routinier gaf zijn trainer ook geen hand en tot overmaat van ramp zag hij enkele minuten later Napoli op gelijke hoogte komen. Ook nu nog staat het gezicht van de spelverdeler op onweer.
70'
Voor Napoli zit er nog meer in het vat, want de ploeg uit Napels is in de tweede helft de betere van de twee en krijgt ook de meeste kansen. Juventus is niet meer in de buurt van het doel van Napoli geweest.
69'
Gele kaart voor Roberto Pereyra (Juventus)
Hij staat nog maar net in het veld, maar gaat nu al op de bon. Pereyra is bezig aan een ongelukkige invalbeurt.
68'
Doelpunt voor SSC Napoli, 1:1 door Gonzalo Higuaí­n
En daar valt dan alsnog het doelpunt. De Guzman komt aan de linkerkant door en geeft een schitterende voorzet op het hoofd van Higuaín. Voor de spits is het vanaf een meter of vier een kwestie van raak koppen.
66'
Wissel in bij Juventus -> Roberto Pereyra
66'
Wissel uit bij Juventus -> Andrea Pirlo
66'
Juventus begint verdedigend wat meer controle te krijgen. Het lukt Napoli niet meer zo makkelijk als in het eerste kwartier na rust om gevaar te stichten. Ook aanvallend weet de ploeg uit Turijn zichzelf weer ruimte te verschaffen.
64'
Pogba ontvangt de complimenten van Buffon. De jongeling gooit zijn hele lichaam in de strijd om een schot op doel te voorkomen, dat kan op waardering van de ervaren keeper rekenen.
62'
Een aardige scrimmage in de zestien van Napoli. Doelman Rafael stopt een lage voorzet met zijn voeten, maar teamgenoot Koulibaly staat erg dicht op hem. Via de rug van de verdediger gaat het leder net naast de goal van de Napolitanen.
60'
Wat een fraaie lob! Higuain komt aan de linkerkant in de zestien uit en werkt de bal met ontzettend veel gevoel over Buffon heen richting de verre hoek. Maar wederom staat de paal een doelpunt van Napoli in de weg.
58'
Napoli speelt in de tweede helft een stuk beter en geconcentreerder dan voor de theepauze. Juventus komt niet meer aan aanvallen toe en wankelt door de druk van Napoli.
54'
Wat een misser! Een prachtige combinatie op het middenveld van Napoli, waarna Hamsik teamgenoot Callejón vrij voor de keeper zet. Hij stuurt de doelman de verkeerde kant op, maar schuift de bal langs de verkeerde kant van de paal.
51'
Oei! Pirlo snijdt vanaf de linkerkant zijn corner haarfijn aan. De bal gaat voor vier spelers van Juventus langs en ook de verdedigers van Napoli weten het object niet te raken. Tot opluchting van Napoli vliegt de bal voor het doel langs.
50'
Andrea Pirlo krijgt al de hele tijd vrij veel ruimte op het middenveld. Daardoor lukt het Juventus redelijk eenvoudig om te kantelen in balbezit, terwijl de Italiaan absoluut niet de snelste is.
48'
Het elftal van trainer Rafael Benítez zal na rust nadrukkelijker de aanval gaan zoeken om de gelijkmaker te forceren. Dat betekent meer druk voor Juventus, maar eveneens ook ruimte om in de omschakeling toe te slaan.
46'
Napoli heeft de bal in beweging gebracht voor de tweede helft in de Supercoppa!
46'
45'
Grote gedeelten van de wedstrijd heeft Juventus de overhand, maar zo nu en dan doet Napoli wat terug en wordt het ook gevaarlijk. Tevez zette Juventus op voorsprong door een grote verdedigingsfout bij de gasten, terwijl Napoli dicht bij een treffer was met het schot op de paal van Hamsik
45'
45'
Gele kaart voor Gonzalo Higuaí­n (SSC Napoli)
De spits van Napoli gaat als eerste in het boekje van de scheidsrechter. Hij is te laat met zijn sliding op Tevez rondom de middenlijn en wordt daarvoor terecht bestraft.
44'
Ghoulam krijgt de uitgelezen mogelijkheid om vanuit een vrije trap Napoli weer op gelijke hoogte te brengen. Vanaf een klein twintig meter plaatst hij de bal echter in de muur, de rebound eindigt op een rug van een verdediger.
42'
Buffon met een noodzakelijke redding! Higuain draait zich vrij aan de linkerkant van de zestien en zoekt dan de verre hoek. Buffon is alert en houdt op fraaie wijze zijn doel schoon.
41'
Juventus neemt opvallend veel risico als het een corner heeft. Dan laat het slechts één verdediger achter en Vidal moet de afvallende bal afschermen. Dat ging zojuist bijna mis en dan kan Napoli zomaar met vier aanvallers eruit komen.
38'
Lichtsteiner wordt niets in de weg gelegd als hij de bal mee krijgt van Vidal. De vleugelverdediger komt aan de rechterkant de zestien in en gaat voor eigen succes. Diens poging strandt op de vuisten van de keeper.
36'
Op de moment dat Juventus in de buurt van de eigen achterlijn moet uitverdedigen kiest het snel voor een lange bal naar voren. Vrijwel elke keer neemt Napoli dan het balbezit over en zakt Juventus ver terug.
33'
Een aardige vrije trap van De Guzman valt bij de tweede paal snel naar beneden. Koulibaly probeert de bal binnen te tikken, maar is net een fractie te laat. Hij werd namelijk gehinderd door rechtsback Lichtsteiner.
32'
Een afvallende voorzet komt voor de voeten van Pirlo terecht. De Italiaan neemt de bal ineens uit de lucht, maar het schot neemt al snel af in kracht omdat een Napoli-verdediger de poging blokt.
29'
Zo is het eerste half uur redelijk open te noemen. Daarin heeft Juventus het betere van het spel en domineert het grote delen van de wedstrijd. Napoli komt er af en toe goed uit. Het was onder meer met het schot op de paal van Hamsik dicht bij een doelpunt.
26'
Hamsik doet wat terug namens de bezoekers. Hij worstelt zich langs een paar verdediger van Juventus en schiet de bal vervolgens via een stuit een metertje naast het doel van Buffon.
23'
Daar is Tevez weer! De international krijgt alle ruimte om vanaf rand strafschopgebied uit te halen. Met links zoekt Tevez de rechter onderhoek, maar daar komt de bal de handschoenen van Rafael tegen.
22'
Wat een knal! Llorente legt een lange bal met het hoofd perfect klaar voor Tevez. De Argentijn bedenkt zich geen moment en plant zijn schoen tegen het leder. De keeper weet ternauwernood redding te bieden op de poging vanaf twintig meter.
21'
De 'thuisploeg' is al enige tijd niet meer over de middenlijn geweest. Napoli is hoger druk gaan zetten en dat heeft effect. Juve weet de bal niet meer in de ploeg te houden en weet zich niet onder de druk uit te voetballen.
19'
Juventus begint zichzelf in de problemen te brengen. Het speelt slordig en vooral de verdedigers geven soms de bal te eenvoudig weg. Dat noodzaakt Paul Pogba om mee te verdedigen.
16'
De paal! Het scheelde weinig of de stand stond weer gelijk in Qatar. Hamsik ontdoet zich van Chiellini en schiet via de verdediger op doel. Buffon is al geklopt, maar de goalie ziet tot zijn opluchting de bal op het aluminium belanden.
15'
Napoli krijgt wat meer de tijd om de bal rond te spelen en probeert voorzichtig op te schuiven richting het strafschopgebied van Juventus. Rondom de zestien is het zo druk, dat er geen doorkomen aan is voor het elftal van Benítez.
12'
Een aardige counter van Napoli over de rechterkant. Uiteindelijk legt De Guzman klaar voor de inlopende Hamsik. Vanaf een meter of dertig schiet de aanvaller de bal ruim over en naast het doel.
12'
Juventus houdt overal op het veld druk op de bal. Het spel speelt zich dan ook vooral op de helft van Napoli af, dat in deze periode met de rug tegen de muur staat.
10'
Napoli komt maar weinig aan de bal nadat het in de eerste minuten nog de aanval zocht. Juventus dicteert het spel en bepaalt eveneens het speltempo. De Oude Dame lijkt het duel snel te willen beslissen.
8'
Benítez kwam direct na het doelpunt woest zijn dug-out uit stormen. De trainer had daarvoor eveneens een fout gezien, maar dat leverde geen kans voor de tegenstander op. De tweede keer was het wel kassa voor Juventus.
5'
Doelpunt voor Juventus, 1:0 door Carlos Tévez
Een vroeg doelpunt van Juventus in deze Supercoppa. Tévez gaat alleen op de doelman af dankzij een fout in de verdediging van Napoli. Albiol en Koulibaly lopen elkaar ongelukkig in de weg. De doelman zit nog wel aan het schot van Tevez, maar kan een doelpunt niet voorkomen.
3'
Napoli meldt zich direct nadrukkelijk in de buurt van het strafschopgebied van Juventus. Marek Hamsik kopt een uitdraaiende hoekschop van Jonathan de Guzman een metertje naast.
2'
De fans fluiten massaal als Napoli aan de bal is en begin te juichen als Juventus overneemt.
2'
Het duel wordt in een relatief klein stadion afgewerkt. In totaal kunnen er 14.000 mensen in het onderkomen terecht en een overgroot gedeelte van de aanwezige supporters is aanhanger van Juventus.
1'
Juventus heeft de bal in beweging gebracht voor de Supercoppa!
1'
Dries Mertens begint vanavond in Qatar op de bank bij Napoli. Ook Duván Zapata, die de laatste tijd steeds vaker scoort, moet genoegen nemen met een plek op de bank. Jonathan de Guzman mag wel vanaf het startsignaal beginnen. Bij Juventus geen verrassingen. Zomeraankoop Morata zit zoals gewoonlijk in de dug-out.
Welkom! Het is tijd voor de Italiaanse Johan Cruijff Schaal, oftewel de Supercoppa. In Qatar staan Juventus en Napoli tegenover elkaar. De huidige koploper van de Serie A neemt het op tegen het elftal van Dries Mertens en Jonathan de Guzman. Mijn naam is Robin Tibbe en ik doe live verslag van deze bekerfinale. De opstellingen zijn te vinden onder de knop wedstrijddetails.

Supercoppa
De Supercoppa is een wedstrijd tussen de kampioen van Italië en de bekerwinnaar. Juventus kroonde zich tot de titelhouder, terwijl Napoli in de bekerfinale met Fiorentina afrekende door 1-3 te winnen. Lorenzo Insigne scoorde daarin twee keer en Mertens nam een doelpunt voor zijn rekening. Vorig jaar won Juventus de Supercoppa dankzij een afgetekende 4-0 overwinning op Lazio Roma. Juventus kan de Supercoppa voor de derde keer op rij winnen.

Winterkampioen
Juventus kroonde zich afgelopen weekeinde tot winterkampioen van de Serie A. De formatie uit Turijn is al enkele seizoenen op rij oppermachtig in de hoogste divisie van het Italiaanse voetbal. Afgelopen donderdag – de wedstrijd was vervroegd in verband met de Supercoppa – won Juventus op bezoek bij Cagliari overtuigend met 1-3. Namens de gasten kwamen Arturo Vidal, Carlos Tevez en Llorente tot scoren. Juventus heeft een voorsprong van drie punten op nummer twee AS Roma.

Napoli
Bij de ‘uitploeg’ uit Napels staat een Nederlander onder contract, genaamd Jonathan de Guzman. De middenvelder komt lang niet altijd aan voetballen toe, maar toch begint hij steeds belangrijker te worden voor Napoli. Daarnaast krijgt voormalig Feyenoord-target Duvon Zapata ook steeds meer speelminuten en betaalt hij dat uit met doelpunten. Dries Mertens is al enige tijd een vaste waarde en blinkt uit met zijn rushes, assists en treffers. Napoli staat in de competitie op een keurige vierde stek met twaalf punten minder dan Juventus.