19.06.2014 22:51

Suárez brengt Engeland in verlegenheid

Luis Suárez is sterker dan ooit teruggekeerd van zijn blessure. Met twee treffers was hij hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de overwinning van Uruguay op Engeland. Uitschakeling dreigt voor Engeland, dat alleen nog in actie komt tegen Costa Rica.

Engeland was de eerste helft de bovenliggende partij, maar kwam tijdens het eerste bedrijf niet tot scoren. De Engelsen waren een aantal keer dicht bij een doelpunt. Wayne Rooney schoot een vrije trap rakelings naast, terwijl hij even later op de lat kopte. Tussendoor kreeg Uruguay een tweetal kansen. Cristian Rodríguez en Edinson Cavani schoten echter net over het doel.

In de 39e minuut kwam Uruguay, tegen de verhouding in, op voorsprong. Cavani bracht Luis Suárez met een goede voorzet in stelling. De spits van Liverpool kopte de bal vervolgens in de verre hoek en liet doelman Joe Hart kansloos: 1-0. Nog geen twee minuten later had Daniel Sturridge de Engelsen op gelijke hoogte kunnen zetten, maar de aanvaller vond keeper Fernando Muslera op zijn pad.

De Zuid-Amerikanen kwamen in de tweede helft goed uit de kleedkamer. Uruguay kreeg een aantal grote mogelijkheden, met name Cavani had de 2-0 moeten maken. De spits van Paris Saint-Germain werd gelanceerd door Nicolás Lodeiro, maar schoot de bal voorlangs. Na de korte storm van Uruguay werd Engeland weer de bovenliggende partij. In de 54e minuut had Engeland op gelijke hoogte moeten komen, maar Rooney verzuimde wederom te scoren. De aanvaller mikte de bal op doelman Muslera, maar had de hoeken voor het uitkiezen.

Een kwartier voor tijd kreeg Engeland loon na werken. Na een goede actie van Glen Johnson kon Rooney de bal simpel tegen de touwen schieten. Johnson ontdeed zich van Diego Godín en legde de bal bij de tweede paal neer, daar waar Rooney gretig stond te wachten: 1-1. Na de treffer van Engeland begon Uruguay weer aan te zetten. Engeland kon tien minuten genieten van de gelijke stand, want toen sloeg Suárez weer toe.

De aanvaller van Uruguay kon alleen op het doel van Engeland af na een lange bal van achteruit. Suárez schoot vervolgens vanuit een moeilijke hoek, maar haalde dermate verwoestend hard uit dat hij doelman Hart wederom geen kans bood om redding te brengen: 2-1. Engeland heeft nog een kleine kans om de volgende ronde te halen, maar is afhankelijk van resultaten op de andere velden. Uruguay neemt het tijdens de laatste groepswedstrijd op tegen Italië, terwijl voor Engeland een duel met Costa Rica op het programma staat.

Door: Jurre Hermans