20.06.2014 10:00

Speler van de Dag: Suárez is back

Gedurende het WK kiest Voetbal.com na iedere speeldag een speler van de dag. Vandaag is dat uiteraard Luis Suárez, die bij zijn comeback met twee doelpunten voor de uitschakeling van Engeland zorgde.

Honderd procent zeker was het niet dat de spits van Liverpool mee kon doen tegen Engeland. Hij liet de eerste groepswedstrijd van Uruguay schieten vanwege een knieblessure, maar stelde de Uruguayaanse fans gerust door te melden dat hij gewoon mee kon doen tegen Engeland. Dat hebben de Engelsen geweten.

1-0

Vijf minuten voor rust was het dan zo ver. Suárez bewees opnieuw zijn waarde op het hoogste niveau in de voetballerij. De spits liep vrij bij de tweede paal en kreeg een perfecte voorzet van Edinson Cavani. Zoals een echte spits het betaamt bleef Suárez rustig en kopte hij tegendraads de openingstreffer binnen. Wat een rentree in het elftal van Uruguay.

1-1

De oud-spits van FC Groningen en Ajax kon lang genieten van zijn enige treffer in de beladen wedstrijd. Totdat Wayne Rooney een kwartier voor tijd de gelijkmaker intikte. Het gaf de treffer van Suárez minder glans, maar dat zou weer helemaal goed komen.

2-1

Het was in het begin onduidelijk wie nou de assist gaf. Eerst leek het opnieuw Cavani te zijn, daarna werd het duidelijk dat Steven Gerrard een lange bal Fernando Muslera verlengde. Suárez nam de bal mee de zestien in en ramde de bal zonder genade achter Joe Hart, die het speeltuig alleen gehoord heeft. Luis Suárez keert terug in het elftal van Uruguay, keert terug op het Wereldkampioenschap en doet dit met twee doelpunten. Hiermee schopt hij niet alleen Engeland uit het toernooi, maar houdt hij ook Uruguay in leven. “Ik geniet van dit moment, omdat ik denk aan alle kritiek die ik heb gekregen. En kijk nou maar..”, aldus een geëmotioneerde hoofdpersoon achteraf.

Door: Jos Boesveld

Spelers van de dag:

Speelronde 1: Neymar
Speelronde 2: Arjen Robben
Speelronde 3: Joel Campbell
Speelronde 4: Karim Benzema
Speelronde 5: Pepe
Speelronde 6: Guillermo Ochoa
Speelronde 7: Memphis Depay

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner