08.06.2015 18:43

SC Cambuur haalt Tsjechische belofte binnen

SC Cambuur heeft maandag de 19-jarige Dominik Masek gecontracteerd. De Tsjechische middenvelder komt over van Hamburger SV, waar hij uitsluitend voor het tweede elftal speelde. Masek ondertekent in Leeuwarden een contract voor twee seizoenen met de optie voor nog een jaar.

Masek kwam in 2012 van de Tsjechische club 1. FK Pribram naar Hamburg. Bij Pribram debuteerde hij in mei 2011 op het hoogste niveau. Hij was toen pas 15 jaar en 322 dagen, waarmee hij nog altijd de jongste speler is in de geschiedenis van de Tsjechische competitie.

"Fantastisch dat het ons gelukt is om zo’n beloftevolle speler naar Leeuwarden te halen", zei technisch directeur Henry van der Vegt op de website van de nummer twaalf van de eredivisie. "Onder de vleugels van onze ervaren spelers en technische staf kan hij met zijn talent heel belangrijk worden voor onze club."

Masek is een middenvelder en stond in Tsjechië te boek als een zeer groot talent. Hij is de jongste debutant in de geschiedenis van het Tsjechische voetbal. Met vijftien jaar en 322 dagen maakte hij al zijn debuut. Ook werd hij tot vier keer toe verkozen tot talent van diezelfde competitie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner