28.06.2017 17:05

Clement verruilt Ajax voor avontuur bij Stam

Pelle Clement verruilt Ajax voor Reading FC, dat in Engeland uitkomt in de Championship (tweede profniveau). De aanvallende middenvelder ondertekende woensdag een contract voor drie jaar bij de club van coach Jaap Stam.

De 21-jarige Noord-Hollander stond nog tot medio 2018 onder contract bij Ajax. Over de afkoopsom deden beide clubs geen mededelingen. Pelle is een jonge en zeer talentvolle speler met een sterke persoonlijkheid. Hij is snel, technisch goed en heeft een groot uithoudingsvermogen. Uiteraard zal hij zich eerst moeten aanpassen aan het voetbal in Engeland. Maar ik ben blij met hem", liet Stam weten.

Clement speelde sinds 2006 in de jeugdopleiding van de Amsterdamse club. Op 8 mei 2015 maakte de voormalig jeugdinternational zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax in de competitiewedstrijd tegen FC Oss (1-1). Op 26 oktober 2016 debuteerde hij in het eerste elftal in de bekerwedstrijd Kozakken Boys - Ajax (1-6). In totaal speelde Clement vier officiële wedstrijden voor de Amsterdamse hoofdmacht, waarin hij drie keer scoorde.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner